ροή ειδήσεων

Μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις!

"Μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους"
(Γκάτσος)...


Τη "χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος της χώρας" επισφράγισε η ύπαρξη του νέου υπερ-μνημονίου, το οποίο από προχθές δημιούργησε "μείζονα κυβερνητική κρίση", ενώ τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, αντιμετωπίζουν από ισχυρούς κλυδωνισμούς έως απόλυτες διαλυτικές τάσεις.Η Ν.Δ. διατηρεί τους υπουργούς της στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, ενώ αναγνωρίζει ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στενότερο ή ευρύτερο.

Παρ’όλα αυτά επιμένει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη "άμεσων" εκλογών.Στο ΠΑΣΟΚ οι “Παπανδρεικοί” σκέφτονται να καταψηφίσουν το νέο “υπερμνημόνιο” και την δανειακή σύμβαση, ενώ το ΛΑΟΣ την “κάνει” με πλάγια βήματα, ένεκα των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων. Παραιτήθηκε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Κουτσούκος υφυπουργός Εργασίας, και πάει λέγοντας, μέχρι την Κυριακή, κατά την οποίαν θα κληθούν άπαντες του πολιτικού συστήματος να βγάλουν τίς “μάσκες” και να αποφασίσουν, “τι είναι μείζον για την χώρα”, η καρριέρα τους ή το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ;

Εδώ και δύο χρόνια η Ν.Δ, μέσα απο μιά "έντονη αντιμνημονιακή ρητορική" προσπαθούσε να πείσει τούς Έλληνες πολίτες περί της ορθότητος των θέσεών της, με αιχμή “την άλλη οικονομική πρόταση” (Ζάππειο 1 και 2 !!!), τίς άμεσες εκλογές και γενικά την ανικανότητα διαπραγμάτευσης της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου με τούς “πιστωτές” μας.Το αποτέλεσμα αυτής της “αντιμνημονιακής” ρητορικής, αυτής της πολιτικής απάτης είναι σήμερα, και εντός των τελευταίων δύο μηνών, ο κ. Σαμαράς να αποτελεί τόν σταθερό πυλώνα στήριξης της πιό “μνημονιακής” κυβέρνησης στόν τόπο, της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου.

Βέβαια τα ερωτήματα που αναφύονται είναι πολλά και κρίσιμα, κυρίως όμως το πότε έλεγε αλήθεια, τότε, όταν ήταν “αντιμνημονιακός” ή σήμερα, ώς βασικός πυλώνας στήριξης του “υπερμνημονίου”, και τελικά τί ακριβώς πιστεύει και θέλει πραγματικά.

Καθώς βλέπει να απομακρύνεται σοβαρά και τελεσίδικα η προοπτική “πρωθυπουργίας” του, προστρέχει στούς “συμμάχους” και “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας, δηλώνοντας πολιτική υποτέλεια δια της απροσχημάτιστης στήριξης και συμπόρευσης σε κάτι το οποίο προ μηνών λοιδωρούσε και απαξίωνε παντιοτρόπως, ευελπιστώντας στην εύννοιά τους.Τά "διαγγέλματα" δεν σώζουν πλέον, η "κωλοτούμπα" έκανε και θόρυβο!

Ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου, εκφραστής της υποτέλειας και του ενδοτισμού στην χώρα, κρατώντας μία στάση απόλυτης στήριξης μέχρι εχθές της κυβέρνησης Παπαδήμου, σήμερα "ξαφνικά", ανακαλύπτει την άστοχη, ανάλγητη και αντιλαική πολιτική την οποίαν αυτός πρώτος επέβαλλε στην χώρα. Τόν εγκαταλείπουν έως και οι μέχρι πρότινος “κηπουροί” του, αντιλαμβανόμενοι ότι η “κατάρρευση” της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι πλήρης και ακαριαία.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μελετώντας το τί “πουλάει” στην αγορά της "πολιτικής κονίστρας", συμπεριφέρεται ώς το κόμμα “πασπαρτού”, πάει με όλα!

Δημιούργησε ένα κόμμα το οποίο αντανακλά πλήρως το πολιτικό σύστημα, με τον "χαμαιλεοντισμό" ώς κύριο πολιτικό χαρακτηριστικό του, και προσπαθεί να επιβιώσει αλλάζοντας “χρώματα” ανάλογα με τα δημοσκοπικά ευρήματα καθημερινώς.

Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί αντιπροσωπεύουν το χρεοκοπημένο καταρρέον πολιτικό σύστημα.Η αποχώρησή τους θα είναι σκληρή όσο και επώδυνη για αυτούς και για τον τόπο. Δυστυχώς .!!!

Στο σημείο το οποίο μας έφτάσαν, ώς χώρα και ώς Έθνος, οι επιλογές είναι ολίγες έως μηδενικές, και το μόνον το οποίο θα σώσει την χώρα είναι το “φιλότιμο” και ο “πατριωτισμός” των Ελλήνων πολιτών.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά απο τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα έχει ανάγκη από τούς Έλληνες και τους φίλους της.

Είναι δυστύχημα αυτήν την ώρα, να λείπουν οι “ηγέτες”, οι Εθνάρχες, οι Εθνικοί ταγοί αυτού του τόπου.

Άπαντες της κυβέρνησης, επικαλούνται τα καταστροφικά αποτελέσματα μιάς άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, εφόσον δεν υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς όμως να δίνουν (συγκριτικά) στοιχεία, τα οποία, να τεκμηριώνουν αυτήν τους την εκτίμηση ή πεποίθησή τους.

Απλά φωνασκούν και εκβιάζουν χωρίς επιχείρημα και τεκμηρίωση των λόγων των.Είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να αποκρύψουν.Άραγε τί και σε ποιό μέγεθος ;;;

Από την άλλη, οι υποστηρίζοντες την μή υπογραφή της δανειακής σύμβασης δεν τεκμηριώνουν την θέση τους, με οικονομικά στοιχεία τα οποία προκύπτουν απο αντίστοιχες μελέτες, και με τεκμηριωμένη πολιτική αντιπρόταση, αλλά με επίκληση των επιπτώσεων των οικονομικών μέτρων στην Ελληνική κοινωνία, τα οποία θα συνοδεύουν την νέα δανειακή σύμβαση και βέβαια την εφαρμογή ανάλογων “μέτρων” έως σήμερα απο την κυβέρνηση Παπαδήμου.Δέν έχουν κυβερνητική πολιτική πρόταση όμως.

Μήπως πρέπει να αποκτήσουν; Μία ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη πρόταση εξόδου απο την κρίση.Έρχονται εκλογές και πλέον είναι απαραίτητη μία κυβερνητική πρόταση εξόδου απο την κρίση.Μία Εθνική πολιτική πρόταση εξόδου απο την κρίση!!!

Απο το να αποδεχόμαι την αναγκαιότητα “διαρθρωτικών” δημοσιονομικών αλλαγών στο κράτος και στην Ελληνική οικονομία, σε βάθος χρόνου, και με πρόγραμμα, ούτως ώστε να αποτελούν “ανώδυνες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις”, έως την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να τίς εφεύρει και να τίς εφαρμόσει, αποποιούμενο των ευθυνών του, εκχωρώντας την Εθνική κυριαρχία της χώρας για να έρθουν οι “Γερμανοί” να τίς εφαρμόσουν βίαια και ανάλγητα, έχει μεγάλη απόσταση.

Ο εκσυχρονισμός του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, είναι ζητούμενο, με στόχο ένα κράτος παραγωγικό, το οποίο θα εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη και δεν θα τον "δυναστεύει".

Οι κυβερνώντες την χώρα τα τελευταία 35 χρόνια σε μιά λογική “πελατείας” και προσωπικού “βολέματος” και συμφέροντος, έσυραν και οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση, έχουν τεράστια ευθύνη, κυρίως οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί και οι υπουργοί οικονομίας.

Γενικά ώς συμπέρασμα, παρατηρώντας ψύχραιμα, ένας απλός πολίτης, οδηγείται αβίαστα, σε αυτό, που μένει ώς τραγική “γεύση” στα "στόματα" των Ελλήνων πολιτών, και είναι το ότι απο το 2008 με τον “δημοκρατικά” εγκάθετο κ. Παπανδρέου και κατόπιν τον κ. Παπαδήμο, και με την άνευ προηγουμένου “φυγή” του κ. Κ.Καραμανλή, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες, οι “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας, βάσει "σχεδίου" απο την μεταπολίτευση και εντεύθεν, προσπαθούν να καταστήσουν “χρεοκοπημένη” και πλήρως εξαρτημένη την χώρα, υποτάσσοντάς την, οικονομικά, καταληστεύοντας έναντι πινακίου φακής (χρέη), τον ορυκτό και όχι μόνον πλούτο της (υδρογονάθρακες, φυσικό αέριο, χρυσό κτλ).

Σε αυτό “βοηθήσαν” όλες οι ανίκανες κυβερνήσεις της Ελλάδος, οι οποίες ουσιαστικά εκχωρήσαν την Εθνική κυριαρχία της χώρας στούς “συμμάχους”.

"Αναγνωρίζω ότι οι αντοχές του ελληνικού λαού αγγίζουν τα όριά τους, αλλά το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό θα είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε", αυτά δηλώνει ο κ. Παπαδήμος χωρίς όμως ποτέ να έχει προσπαθήσει να τεκμηριώσει αυτήν του την εκτίμηση και πεποίθησή του με μελέτες και στοιχεία στην Ελληνική βουλή και στούς Έλληνες πολίτες.

Ένα είναι βέβαιον, οι Γαλλο-Γερμανοί και οι υποτακτικοί τους, μας αντιμετωπίζουν πλέον ώς “χώρα-προτεκτοράτο”, και έτσι πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτονται, πώς “τα περί της Ενωμένης Ευρώπης τών λαών”, μετετράπησαν σε μία Ενωμένη Ευρώπη τών Τραπεζιτών.

Η αλληλεγγύη των μελών της ΕΕ, ώς δημοκρατικό Ευρωπαικό κεκτημένο αποτελεί “πρόσχημα” για να καταστήσουν μιά χώρα προτεκτοράτο, της οποίας οι κυβερνήσεις απεδείχθησαν ανίκανες και υποτελείς, λεηλατώντας βάσει σχεδίου τον πλούτο της και τις παρακαταθήκες των απογόνων της.

Ζούμε ένα "πολιτικό πραξικόπημα", με απόλυτη ευθύνη του κ. Παπανδρέου και των συνοδοιπόρων του, κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Σε ένα κυρίως "πρωθυπουργικοκεντρικό" πολιτικό σύστημα όπως το δικό μας, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επιλέγεται απο την Βουλή και δεν ψηφίζεται απο τούς Έλληνες πολίτες, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αποτελεί "πράξη πολιτικής εκτροπής".

Η αλαζονεία της εξουσίας και της υποτέλειας στο αποκορύφωμά της.

Το "σύμπαν" όμως μερικές φορές, "συνωμοτεί" για την αποκατάσταση του δικαίου, επειδή ακριβώς το θέλουν πολύ, οι περισσότεροι!

Πολιτική εκτροπή συνιστά η ψήφιση του νέου Μνημονίου στην Βουλή, καθώς, δεν θα εξειδικεύονται τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή διότι το νομοσχέδιο θα περιέχει μόνο τρία άρθρα, το PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση με το "υπερμνημόνιο". Θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο του "υπερμνημονίου", ο οποίος θα έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Αυτό και άν δεν αποτελεί "Κοινοβουλευτικό παραξικόπημα".

Οι άνθρωποι βάλθηκαν να μάς "σώσουν" με τον "έναν" ή τον "άλλο" τρόπο !!!

"Έκκληση στους βο(υ)λευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, να υπερψηφίσουν τη συμφωνία "απευθύνει", ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, και εκπρόσωπος των Τραπεζιτών, Κος Τσ. Νταλάρα".

Δέν ντρεπόμαστε λίγο, αυτό αποτελεί κατάντια. Υπάρχει κανένας άλλος που να θέλει το "καλό" μας, να μας "σώσει";;

Έως εδώ και μή παρέκει!

http://www.aegeantimes.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/2/12 19:12

    DEN EINAI MONO H N.D KAI TO PASOK.FTAINE KAI H DHMOI GIA TO XALI AUTO.
    GIATI DEN KANOUN ELEXO STIS KATATHESEIS PROIN DHMARXON ANTIDHMARXON?????
    THA BROUN POLLA DIS EKEI .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *