ροή ειδήσεων

Αποκλειστικό: Δανοί φορο-ράμπο στην Ελλάδα ;

Δανοί φοροτεχνικοί κατευθύνονται προς την Αθήνα για να βοηθήσουν την Ελλάδα να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες...
Ενώ η Ιταλία έχει επιδοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην προσπάθεια να αυξήσει τα κρατικά έσοδα της, η προσπάθεια αυτή εξακολουθεί να υστερεί πάρα πολύ στην Ελλάδα.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές είχαν υποχωρήσει πολύ περισσότερο από όσο αναμενόταν.
Μόνο για την καταβολή φόρου για το μήνα Ιανουάριο έπεσε κατά ένα δισ. Ευρώ κάτω από το στόχο. Συνεπώς η ΕΕ θα εντείνει την παρουσία της στην Ελλάδα.
Αυτό ήταν το μήνυμα του Επιτρόπου της ΕΕ για οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες, Όλι Ρεν, στην παρουσίαση των προβλέψεων της ΕΕ για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό θα ισχύει άμεσα τόσο την παρακολούθηση όσο και στην τεχνική βοήθεια Έχουμε ένα δύσκολο ρόλο και πρέπει να συνδυαστούν αυτά τα δύο:. Πρέπει να γίνουμε ταυτόχρονα κριτής και εκπαιδευτής», λέει ο Όλι Ρεν.
Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποσταλούν και οι δύο ομάδες της ΕΕ στην Ελλάδα εμπειρογνώμονες με εμπειρία από χώρες μέλητης ΕΕ στην Ελλάδα. Εμπειρογνωμοσύνη και με εμπειρία για να κυνηγούν τους φοροφυγάδες πρέπει να βρεθούν άμεσα στα επιμέρους κράτη μέλη, και επομένως μπορεί οι δανοί ειδικού  επαγγελματίες σε φορολογικά είναι στο δρόμο τους στην Αθήνα σύντομα στο κυνήγι των φοροφυγάδων.
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 16 άτομα στην Αθήνα, εργάζονται για την παρακολούθηση της προόδου με τα ελληνικά σχέδια λιτότητας. Το σχέδιο είναι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά έξι ατόμων σε σύντομο άμεσο χρονικό διάστημα, και περαιτέρω πρόσθετο προσωπικό εντός του τρέχοντος έτους.
Η επί των Οικονομικών κα Margrethe Vestager (Ρ), δήλωσε μετά το Συμβούλιο ECOFIN σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ότι οι Δανικές Φορολογικές υπηρεσίες και οι επαγγελματίες που τις απαρτίζουν μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα προς την Αθήνα, όπου οι Έλληνες ζητούν βοήθεια.
"Νομίζω ότι οι περισσότεροι Δανοί θα συμφωνούσαν ότι έχουμε ειδικευμένους επαγγελματίες φορολογικούς επιθεωρητές στη Δανία και με την εμπειρία να βοηθήσουν τη φορολόγηση σχεδόν σε όλα τα επίπεδα την Ελλάδα. Και είναι σαφές ότι αν οι Έλληνες μας ζητήσουν την βοήθεια, τότε είναι κάτι που θα εξετάσουμε να κάνουμε άμεσα".

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/2/12 02:59

    Ε ρε κλάμα που έχουν να ρίξουν οι μιζαδόροι Έλληνες του ΣΔΟΕ θα χάσουν το φαί….
    Αλλά θα τους κάνουν και ένα καλό οι Δανοί θα τους γλυτώσουν από το ξύλο
    Θα το φάνε οι Δανοί το ξύλο για αυτούς
    άντε πάλι τυχεροί οι μιζαδόροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *