ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα στην Αρχίπολη, επόμενο ραντεβού στην Ψίνθο στις 10 Μαρτίου

Το Σάββατο 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Αρχίπολη, η πρώτη από τις πέντε ημερίδες που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση Αιθρία...
με τίτλο: «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!». Συνολικά συμμετείχαν 45 άτομα και το ενδιαφέρον για τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε ήταν μεγάλο. Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Δημήτρης Λεφάκης δασολόγος, από τη Δ/νση Δασών Δωδ/σου, ο Ιωάννης Γαϊτανίδης, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ο Σάββας Χαραλάμπους, εκπρόσωπος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και η Δέσποινα Μερτζανίδου, βιολόγος, από την πλευρά της Αιθρίας. Επίσης ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Παναγιώτης Πάλλας, πρώην κοινοτάρχης της Αρχίπολης, εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμος Ρόδου εκπροσωπήθηκε επίσης από το δημοτικό σύμβουλο, Τσαμπίκο Τσακίρη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αρχίπολης, Σάββα Μακρή. Την ημερίδα προλόγισε ο Τσαμπίκος Τσαγγάρης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίπολης.

Ιδιαίτερα έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για τη συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία έγινε φανερή η ανησυχία του για τις πυρκαγιές, αλλά και η επιθυμία του να συμμετάσχει τόσο στην πρόληψη όσο και στην πυρόσβεση. Ακόμα, εντυπωσιακή ήταν η ανησυχία που εκφράστηκε από την τοπική κοινωνία για τη συσσώρευση σκουπιδιών και τις ανεξέλεγκτες χωματερές μέσα στο δάσος, οι οποίες όχι μόνο αποτελούν εστίες ρύπανσης, αλλά επιπλέον εστίες εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στην επιτυχία της ημερίδας συνέβαλε καθοριστικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Μηνάς» Αρχίπολης, ο οποίος «αγκάλιασε» την εκδήλωση. Θερμές ευχαριστίες για τον μπουφέ και τα τοπικά εδέσματα που προσέφεραν σε όλους μας.

Τώρα, ετοιμάζουμε τη δεύτερη ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στην Ψίνθο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στις 17.00, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Ψίνθου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε για να ανταλλάξουμε απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο εξαιρετικά σημαντικό θέμα των πυρκαγιών και την αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο και το ελάφι της Ρόδου.

Τέλος, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.

Γιώργος Τομάζος,
Αιθρία



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *