ροή ειδήσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Λάρδου, επόμενη συνάντηση στο Θεολόγο, το Σάββατο 24 Μαρτίου

Την Κυριακή 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Λάρδο η τρίτη από τις πέντε ημερίδες με τίτλο: «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!». Η ημερίδα ξεκίνησε με τη... διαδραστική περιήγηση στο καμένο δάσος της Λάρδου. Όσοι περιηγήθηκαν μαζί μας, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το καμένο δάσος να αναρρώνει και να συλλέξουν οι ίδιοι στοιχεία για την πορεία αναγέννησης του δασικού οικοσυστήματος που είναι βιότοπος του ελαφιού της Ρόδου.

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Λάρδου, όπου μας καλωσόρισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Μιχάλης Καλαθενός, ενώ εκ μέρους του Δήμου Ρόδου παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος, Ιωάννης Φλεβάρης. Στην ημερίδα μίλησαν η Κατερίνα Μπαλατσούκα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Δωδ/σου, ο Γεώργιος Παυλής, αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ο Σάββας Χαραλάμπους εκ μέρους του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, και η Δέσποινα Μερτζανίδου, βιολόγος, από την Αιθρία. Ο Φιλήμονας Μουστάκας μίλησε εκ μέρους της τοπικής κοινότητας Λάρδου και μας μετέφερε τότε που στο χωριό του λειτουργούσε δασικός συνεταιρισμός και συντηρούσε μέρος των κατοίκων. Μας ανέφερε ακόμη τοπωνύμια της περιοχής και έκλεισε με ένα δικό του ποίημα, που αναμφίβολα ομόρφυνε την εκδήλωση. Παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα:

«Οι πυρκαγιές γινήκανε από ανθρώπου χέρι,
και καίγανε τα δάση μας μέσα στο καλοκαίρι.

Χάσανε τη φωλίτσα τους ετούτα τα ελάφια,
και δεν μπορούν να κρύβονται κουρνιάζοντας τα βράδια.

Ελπίζοντας καμιά φορά τα πεύκα να φυτρώσουν,
Στο πράσινο που είχαμε την ομορφιά να δώσουν».

Στην ημερίδα της Λάρδου, οικοδεσπότες μας ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάρδου «Ταξιάρχης» και ο Σύλλογος Γυναικών Λάρδου, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν θερμά και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή τους και τον μπουφέ που ετοίμασαν. Θερμές ευχαριστίες στον Ιωάννη Καντιμοίρη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε πολύ και τη Δημοτική Επιχείρηση ΡΟΔΑ, η οποία διέθεσε ευγενικά πούλμαν για τη μεταφορά των ατόμων που συμμετείχαν στην περιήγηση από την πόλη της Ρόδου στη Λάρδο.

Επόμενο ραντεβού με την ομάδα μας, το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο Θεολόγο. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, στις 17.30, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου «Ο Μόδεστος» και του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας».

Τέλος, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.

Γεωργία Βλαχάκη,
Αιθρία





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *