επικαιρότητα

ΕΥΠ & Αντιτρομοκρατική παρακολουθούν 3.000 "στόχους"

Οι δύο «Μεγάλοι Αδελφοί» της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούν σε καθημερινή βάση περίπου 3.000 άτομα. Τα πολυσυστήματα παρακολούθησης έχουν την δυνατότητα να... δημιουργούν σε όλη την Ελλάδα «ζώνες συναγερμού» όπου, όποιος χρήστης κινητού τηλεφώνου εισέρχεται σε αυτές να δίνεται ειδικό σήμα στις διωκτικές και μυστικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, μέσω των κλήσεων κινητών τηλεφώνων μπορεί να δημιουργηθεί πλήρης χάρτης με την ακριβή μετακίνηση του κάθε παρακολουθούμενου και ο οποίος αποτυπώνεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δημιουργία ηλεκτρονικής «μαύρης λίστας» υπόπτων.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που προκύπτουν από τα απόρρητα έγγραφα των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών, που παρουσιάζει «Το ΒΗΜΑ» για τη λειτουργία των δύο μεγάλων συστημάτων νομίμων υποκλοπών που λειτουργούν στον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη και στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οπως σημειώνεται στα εν λόγω έγγραφα το κάθε ένα από αυτά τα δύο συστήματα έχει την δυνατότητα υποκλοπής κλήσεων από 500 σταθερά τηλέφωνα, από 200 κινητά και 100 συνδέσεις Ιντερνετ -συνολικά 800 παρακολουθούμενοι στόχοι- με τη δυνατότητα αυτή να έχει επεκταθεί σε 1.500 «στόχους». Ο καθημερινός μέσος χρόνος επικοινωνιών του κάθε παρακολουθούμενου υπολογίζεται σε 120 λεπτά (δύο ώρες). Εχει υπολογισθεί ότι κάθε ημέρα -σύμφωνα με το έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών- υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής 5.040.000 δευτερολέπτων κλήσεων από κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, η «καθημερινά λαμβανόμενη κυκλοφορία ανά στόχο διαδικτύου υπολογίζεται στα 100 MByte, ενώ ο όγκος των δεδομένων από το Ιντερνετ που αποθηκεύεται κάθε ημέρα από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ είναι 9,786 GB. Ο "Μεγάλος Αδελφός" έχει συνολικά την δυνατότητα αποθήκευσης 5400 GByte».

Ακόμη αναφέρεται ότι το κάθε σύστημα υποκλοπών ή «νομίμων επισυνδέσεων», όπως ονομάζεται έχει 60 σταθμούς λειτουργίας ενώ η περίοδος αποθήκευσης των συνομιλιών που παρακολουθούνται on line είναι ένας μήνας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μνημονευόμενα στο σχετικό απόρρητο έγγραφο για τις ειδικές δυνατότητες των «μεγάλων Αδελφών» που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρεται στα έγγραφα «τα συστήματα που διαθέτουμε έχουν εύκαμπτες δυνατότητες διασύνδεσης με προαιρετικές διεπαφές σε όλο το είδος δικτύων τηλεπικοινωνιών (σταθερό δίκτυο, δίκτυο GSM, ευρυζωνικά δίκτυα δεδομένων, δορυφορικές συνδέσεις). Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολο μαρκάρισμα στόχων, εύκαμπτα κριτήρια φίλτρων και μαύρη λίστα στόχων. Δίνεται ακόμη η δυνατότητα για λήψη των θέσεων κινητών τηλεφώνων και επίδειξη αυτών των πληροφοριών σε αντίστοιχους χάρτες. Ακόμη υπάρχει υψηλής απόδοσης, διαμορφώσιμη καταγραφή του περιεχομένου της κλήσης αλλά κι αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων... ».

Ακόμη, όπως σημειώνεται, «πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι το σύστημα περιλαμβάνει ζώνες συναγερμού με το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών GEO. Οπότε όταν ένας στόχος ή μια ομάδα στόχων εισέρχεται ή αποχωρεί από μια ζώνη συναγερμού (που έχει ορισθεί για εκείνον τον στόχο) ο χρήστης θα ειδοποιηθεί αυτόματα».

Ετσι λοιπόν οι διωκτικές αρχές έχουν την δυνατότητα να πληροφορούνται αμέσως αν κάποιος ύποπτος κινείται προς το κρησφύγετό του ή σε κάποιον χώρο όπου υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να διαπράξει εγκληματική ενέργεια.

defencenet.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/3/12 13:14

    ευχαριστούμε για την διεύθυνση, θα το χτυπήσουμε σύντομα με RPG!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ροδίνι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όπλο ευτυχώς πρόλαβαν οι θαμώνες να τον αφοπλίσουν γρήγορα .
Αυτά και άλλα πολλά γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση στο συγκεκριμένο καφέ που μόνο καφέ δεν σερβίρει.
Έχουμε φτάσει στα όρια απελπισίας στην γειτονιά η αστυνομία κοιμάται και κανένας δεν κάνει τίποτα .
Έχουμε φτάσει σε βαθμό να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. βίντεο...

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά