ροή ειδήσεων

Έχουν προστάτες στο Υπουργείο οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας!

ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
Δεμένα τα χέρια του Δήμου δεν μπορεί να ελέγξει ούτε αν είναι νόμιμες ή παράνομες!..


Υψηλούς προστάτες έχουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας! Έτσι ούτε οι πολίτες, ούτε ο Δήμος Ρόδου έχουν δικαίωμα να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις τους στη Ρόδο, αν δηλαδή είναι νόμιμες ή αυθαίρετες κι αν η ακτινοβολία που εκπέμπουν βρίσκεται στα πλαίσια της άδειας που τους χορηγήθηκε – αν τους χορηγήθηκε!
Οι μόνο αρμόδιοι να παρέμβουν είναι οι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίοι όμως, στο μεταξύ φρόντισαν να …κατοχυρώσουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για όλα τα σχετικά ζητήματα.

Η πονηριά αυτή έγινε με Υπουργική απόφαση τον Ιούλιο του 2011 προφανώς ύστερα από απαίτηση των πανίσχυρων εταιριών κινητής τηλεφωνίας με τα πολλά πλοκάμια σε όλα τα επίπεδα, φυσικά και της πολιτικής! Και για να γίνει αυτό χρησιμοποιήθηκε η γνωστή καραμέλα της παραμεθόριας περιοχής και την επίκληση εθνικών λόγων.

Αλλά ο δήμος και οι πολίτες δεν ζητούν να ελέγξουν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για να πληροφορηθούν μυστικά …εθνικής σημασίας, αλλά μόνο αν είναι νόμιμες οι κεραίες τους. Γίνεται όμως εύκολα αντιληπτό ότι οι εθνικοί λόγοι αποτελούν τον φερετζέ της συγκάλυψης παρανομιών και μόνο. Διότι βέβαια δεν είναι εθνικής σημασίας μυστικό αν μια κεραία είναι παράνομη, αυθαίρετη ως κατασκευή και επομένως πρέπει να ξηλωθεί.

Έτσι, εξηγείται τώρα και το γεγονός ότι, όταν έγινε η σύσκεψη στο Δήμο, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν παρουσιάσθηκε εκπρόσωπος από καμιά εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Τα πράγματα είναι απλά: οι κεντρικές διοικήσεις των εταιριών στην Αθήνα ειδοποίησαν τους εδώ εκπροσώπους τους να γράψουν στα παλιά τους παπούτσια τον Δήμο, το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες, διότι μόνο το Υπουργείο μπορεί να τις ελέγξει. Απαντήθηκε λοιπόν και το ερώτημα γιατί κανένας εκπρόσωπος καμιάς εταιρίας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου – δεν επρόκειτο απλώς για αγένεια! Είναι ολοφάνερο ότι οι εν λόγω εταιρίες έχουν τις πλάτες του Υπουργείου και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει!

Το συμπέρασμα είναι ότι έχοντας απέναντι τεράστια οικονομικά συμφέροντα και μια φανερή διαπλοκή, για δήθεν εθνικούς λόγους, κανένας δεν μπορεί να αγγίξει τις κεραίες για να διαπιστώσει εάν είναι παράνομες ή όχι.

Κι όμως υπάρχει λύση: Να καλέσει ο Δήμος όλους τους πολίτες που παραχώρησαν τις ταράτσες των σπιτιών τους για την εγκατάσταση κεραιών και να τους ζητήσει να ακυρώσουν ή να μην ανανεώσουν τα συμφωνητικά που έχουν υπογράψει. Και βεβαίως να μη δεχθεί κανένας άλλος ροδίτης να δώσει χώρο για εγκατάσταση κεραιών. Τί θα κάνουν τότε τους …εθνικούς λόγους, ο Υπουργός και τα αφεντικά των εταιριών κινητής τηλεφωνίας;

rodosalarm.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/3/12 00:26

    pos loipon o dimos anakoinose oti brike 8 paranomes keraies,mas douleuoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/12 00:30

    ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/3/12 10:00

    Ελα ρε που θιχτηκαν τα λαμογια που νοικιαζουν βαρβατα τις ταρατσες τους...:P τους φτυνει ο κοσμος καταμουτρα κι αυτοι χαμογελουν! Απο τους απλους πολιτες θα την βρουν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/3/12 17:57

      Σας τρώει που δεν τα τσεπώνετε εσείς. Αυτός είναι και ο λόγος που τρώγεστε με τα ρούχα σας. Γιατί,.. "κατα τα άλλα" όλοι wifi έχετε σπίτια σας ΑΣΧΕΤΟΙ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/3/12 10:49

    ...θα δεις!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/3/12 19:37

    mou arese pou stis sygkentroseis diamartirias htan oloi me ta kinita sto xeri(min pareksigitho eixe o gios moy mathima ekei konta kai perasa 2 fores apo tin fokiali)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/3/12 21:18

    Ελληνα-Ελληνάρα εσύ που φωνάζεις και που δεν ξέρεις απο τεχνολογία και κεραίες , μόνο εδώ στην Ρόδο γίνεται αυτό το παραλλήλημα των ασχέτων που ακούς και να σε τρομοκρατούν.

    Αλλες πολεις δεν υπάρχουν φαίνεται στην Ελλάδα και με πυκνότερη δόμηση, μόνο οι Ροδίτες κινδυνεύουν απο τις κεραίες.

    Αντε ασχοληθείτε με τα άλλα σοβαρά προβλήματα του τόπου, και σταματείστε να παίζετε τα παιχνίδια των κεραιολόγων κεραιοκαταδοτών ρουφιάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *