ροή ειδήσεων

Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελόριζου με την Τουρκία ....

Ένα μικρό τουρκικό φέρυ μπόουτ έχει ξεκινήσει καθημερινά δρομολόγια από την τουρκική πόλη Κας προς το Καστελόριζο...


Πρόκειται για το μικρό επιβατηγό "Καχραμανλάρ" που μεταφέρει επιβάτες μεταξύ Κας και Καστελόριζου άρχισε δρομολόγια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, "οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα μπορούν πλέον να έρχονται με άνεση στο Κας μέσω των ελληνικών νησιών", αφού όπως εξηγείται "το φέρυ μπόουτ μπορεί να μεταφέρει μέχρι 5 οχήματα και 250 επιβάτες".

Μικρά φέρυ μπόουτ σαν το τουρκικό "Καχραμανλάρ" είναι δρομολογημένα σε διάφορα ελληνικά πορθμεία και είναι πράγματι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν σκέφτηκε κάποιος Έλληνας να καλύψει το κενό προκειμένου να επιτευχθεί το αντίστροφο, δηλαδή η μεταφορά ξένων τουριστών από το Κας προς το Καστελόριζο...
protothema gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/3/12 16:40

    τα χαλια μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/12 18:16

    SAFOS KAI TO SKEFTIKE KAPIOS ELLHNAS NA KANEI KATI TO ADISTROFO,TO EROTIMA EINAI ARAGE GIATI DEN TON AFISANE?KAI GIATI KAPIOI DEN THELOUN NA PAEI POTE MPROSTA AFTO TO NISI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/12 19:03

    Το καραβάκι μπήκε για τον απλούστατο λόγο επειδή το Κάς δεν εχει αεροδρόμιο αλλά το έχει το Καστελόριζο .
    Με τις τσαρτερ πτήσεις οι τουρίστες που θα φτάνουν εκεί, θα μεταφέρονται στο καραβάκι και θα τους πηγαίνει απέναντι για τις εκεί προγραμματισμένες διακοπές τους.

    Kαι στην επιστροφή τους, μέχρι την αναχώρηση του αεροπλάνου ολο και κάτι θα κερδίσει εκει η παραλία απο αυτούς τους ξένους τουρίστες μέχρι να φύγουν.

    Εγω δεν βλέπω ουτε χάλια, ουτε τίποτα το κακό.
    Και ως διαμετακομιστικός κόμβος το αεροδρόμιο και το λιμάνι με τους ξένους τουρίστες να δουλέψει, κίνηση κόσμου και ζωή θα φέρει καί κάποιο χρήμα θα κινείται και κάποιες νέες δουλειές θα υπάρξουν.

    Στο χέρι της εκεί τοπικής κοινωνίας ειναι να δείξουν καλή θέληση και καλό πρόσωπο , να μπορέσουν να διαφημίσουν τον τόπο τους , και να κερδίσουν μερίδιο τουριστών απο αυτούς για κάποια επόμενη περίοδο διακοπών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/12 20:35

      σωστο σε βρισκω!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/3/12 07:55

      Σωστες οι σκεψεις σου. Μονο που με 800 μετρα διαδρομο, δεν εξυπηρετεις πτησεις τσαρτερ. Αντε κανα ιδιωτικο, να φερει κοσμο μετρημενο. Οπως και να χει, η συνδεση θα μετακινησει κοσμο, και θα κινηθει και χρημα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/3/12 20:34

      ................. Για απάντηση σου παραθέτω απόσπασμα απο παλαιότερη ανάρτησή μου. ...................

      ===========================

      Εδω για το αεροδρόμιο του Καστελόριζου συζητάνε οι απέναντι, με την ΥΠΑ και τον εκεί δήμαρχο του νησιού μιας και το αεροδρόμιο ανήκει στον δήμο, να γίνει εταιρεία Join venture , αναλαμβάνοντας τα Τουρκικά κεφάλαια να το μεγαλώσουν για να δέχεται μεγαλύτερα αεροσκάφη για charter πτήσεις.
      Κατι που ειναι φυσικά αυτή η επιχειρηματική τους κίνηση για το συμφέρον τους, αφού εκεί απέναντι στο Κάς και αλλού εκεί κοντα, δεν υπάρχει αεροδρόμιο για τον τουρισμό τους, και για εναν λόγο ακόμη για να εκμεταλλευτούν τα προνόμια και τις ελευθερίες των αερογραμμών / αερομεταφορών που υπάρχουν μέσα στις χώρες στην Ευρωπαική ενωση.

      ==============================


      Επιπρόσθετα τα 800 μέτρα που αναφέρεις, για κάποιες εταιρείες πτήσεων τσάρτερ κρίνονται επαρκείς.
      Παράδειγμα το αεροδρόμιο της Σκιάθου που εχει ιδιο μήκος αεροδιαδρόμου κάτι Δανέζικες εταιρείες τσάρτερ προσγειω-απογειώνουν τα αεροσκάφη χωριτικότητας με 150 επιβάτες.

      Διαγραφή
  4. Γειά σας από το Καστελλόριζο, και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τις ειδήσεις για το ακριτικό νησάκι μας. Μια μόνο θερμή παράκληση, ώστε να μας βοηθήσετε ακόμα περισσότερο. Αν γίνεται, γράφετε το όνομα του Καστελλόριζου με δύο λάμδα, που είναι ο σωστός τρόπος, και όχι με ένα λάμδα. Ένας γνωστός γλωσσολόγος (άσχετος με το νησί), αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει το Δήμο Μεγίστης και τους κατοίκους του νησιού, άλλαξε την ορθογραφία στο λεξικό του, με αποτέλεσμα εκτός από την άγνοια από το κράτος σε γιατρούς κτλ, να αντιμετωπίζουμε κι ένα χάος με την ορθογραφία (ευτυχώς το Wikipedia το γράφει σωστά!)

    Το Καστελλόριζο έχει και άλλα ονόματα (Μεγίστη, Πολυΐστωρ, κτλ), και το καθένα προσδίδει ένα υπεροπολύτιμο κομμάτι της ταυτότητας του. Ο παρακάτω σύνδεσμος παρουσιάζει αδιάσειστα στοχεία κι εξηγεί τα πάντα. Αγαπήστε το Καστελλόριζο όσο το αγαπάμε κι εμείς που διαμένουμε εκεί!

    www.kastellorizo.net/name.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *