ροή ειδήσεων

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Είμαι μητέρα 2 παιδιών, όπου φοιτούν σε δημοτικό σχολείο στη Ρόδο. Παραμονές, Καθαρής Δευτέρας, η δασκάλα έβαλε ως εργασία στο 8χρονο γιο μου, να γράψει τα ήθη κ τα έθιμα...
της τοπικής περιοχής οπου μένουμε. Αλλα επειδή εμεις δεν είμαστε απο Ροδο, αλλα απο αλλη περιοχή της Ελλαδος...κ εφόσον δε ερωτήθηκε το παιδι να γραψει τα εθιμα απτην ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ, θεώρησε σωστό η δασκάλα να γραψουν ΟΛΗ η ταξη, τα ηθη κ τα εθιμα της Βουλγαρίας στο μάθημα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ , μιας κ ειχε 3 παιδια απτη χώρα αυτη μες τη ταξη.....Κ γω ερωτω....γιατι τα παιδιά μου να μάθουν αυτα τα εθιμα..κ οχι της Ελλαδος???? Ειναι πουθενά γραμμένο απο το υπουργείο οτι παιδιά 3ης Δημοτικού... οπου ακομα δεν εχουν μαθει Γεωγραφία ...να μαθουν ηθη κ εθιμα απτη συγκεκριμένη χώρα οπως επισης κ λεξεις Βουλγαρικες.....????
Το κανα θεμα, γραπτώς μεσα στο τετράδιο οπου ηταν γραμμένη η εργασια, οπως επίσης κ στο διευθυντη του συγκεκριμένου σχολείου...κ ΣΗΜΕΡΑ.... μου απαντα η δασκαλα γραπτως ως εξης.....
ΔΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΑΞΗ ΜΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ.ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ Κ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΙΞΕΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ...
Κ γω μενω με το στόμα ανοιχτο.....δεν αναφερθηκα πουθενα σε θεμα ρατσισμου....ουτε επισης να κανει διαχωρισμους με τους μαθητες της....ΑΠΛΑ ΑΠΑΙΤΩ εφοσων τα παιδια μου φοιτουν σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...να μαθαινουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ πρωτα κ μετα ολα τα υπολοιπα εφόσον ειναι εγκυγκριμενα απο το υπουργείο παιδειας να μαθαινουν τα παιδια μας.
ΦΤΑΝΗ ΠΙΑ..!!!!!!!!!
Ευχαριστω

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/3/12 09:36

    Σας καταλαβαίνω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/12 09:41

    Ωραία, όταν στο σχολείο βάλουν τα αγγλικά, να διαμαρτυρηθείτε ότι δεν είναι πρέπον μια και την ελληνική γλώσσα δεν θα την έχουν μάθει αρκετά καλά για να προχωρήσουν στη μάθηση ξένης γλώσσας. Αυτές οι συμπεριφορές από γονείς οδηγούν τα παιδιά να περιθωριοποιούν παιδάκια άλλων χωρών. Έτσι κτίζεται ο ρατσισμός. Και άλλωστε και εσείς δεν είστε Ροδίτισα, θα σας άρεσε να έβαζε η δασκάλα τα ήθη και έθιμα της δικής σας περιοχής και μια άλλη μαμά να πει από που και ως που τα παιδιά δεν μαθαίνουν της Δωδεκανήσου? Νομίζω ότι δεν έχετε τίποτα άλλο πιο σοβαρό να ασχοληθείτε και κρίνετε τη δασκάλα με τον πιο αυστηρό τρόπο. Αν δεν σας αρέσει να πάτε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 10:38

      Την καλημερα μου κυριε...
      Πρωτον...να σας συστηθω...ειμαι η συγκεκριμενη μητερα που παραπονεθηκα.
      Δευτερον.Δεν ειμαι ρατσιστρια...με κανατε ατομα σα εσας με τη συμπεριφορα σας...κ τα ΟΛΑ οσα συμβαινουν στη σημερο ημερα στην Ελλαδα μας κ κανενας δε παιρνει θεση.
      Τριτον...στη συγκεκριμενη ταξη...φοιτουν παιδια κ αλλων χωρων...οπου κ δεν ερωτηθηκαν...κ γιατι να μην μαθουμε τα ηθη κ τα εθιμα της υπολοιπης ΕΛΛΑΔΟΣ...στην Ελλαδα δε ζουμε....?
      Τεταρτον...ΕΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?? ΝΑΙ ΗΗΗ ΟΧΙ???ΑΝ ΝΑΙ..ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ Κ ΑΠΑΙΤΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ-ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ-ΓΛΩΣΣΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
      Του συγκεκριμενου παιδιου...η μητερα μου κανε παραπονα στο παρελθον γιατι ειναι υποχρεωμενο το παιδι της να διδασκετε την Ελληνικη Ιστορια?? Της εξηγησα ομορφα οτι εφοσων ειναι σε Ελληνικο σχολειο...θα πρεπει να ακολουθει την ΥΛΗ που διδεται απο το Ελληνικο υπουργειο παιδειας...κ το ακολουθουνμε ΟΛΟΙ ειτε ειμαστε Ελληνες ειτε απο αλλες χωρες...
      Η απαντηση της...παπαπαπα τι πραγματα ειναι αυτα...
      Κ γω ερχομε στην αντιδραση σας.....την απαντηση σας...μιας κ με αποκαλεσατε με αμμεσο τροπο ρατσιστρια....μηπως θα πρεπε να δωσω ΕΓΩ τη δικια σας απαντηση στην κυρια???
      Ειμαι απο Αθηνα...εχω μεγαλωσει στο εξωτερικο , εχω κανει σχολειο εξωτερικου...κ γνωριζω πολυυυυυυυ καλα κυριε μου απο πρωτο χερι τη λεξη κ εννοια ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...κ ειναι οτι χειροτερο στη κοινωνια..γιατι εκει ολα ξεκεινουν...αλλα δε δεχομε...στη ΧΩΡΑ ΜΟΥ...απο οποιο μερος της Ελλαδος ειμαι...παραμενει ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΔΙΟΤΗ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να στελνω τα παιδια μου σε ελληνικο σχολειο....να μαθαινουν πρωτα ειπα κ το ξαναλεω ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
      Σας ευχαριστω για το χρονο σας.
      Υστερογραφο.Με τη συγκεκριμενη δασκαλα...δεν εχω τιποτα.Αντιθετος ειναι μια γλυκητατη κυρια που κανει εργο, την συμπασχω στο τι περνα με τα οσα γινονται με τις περικοπες, οπως μας εχει παρει ολους η μπαλλα....απλα δε μπορω να δεχτω...εχω φορτωσει..στο να ακουω κ να βλεπω ανεξελεγκτα αλλοδαπους στον τοπο μου...κ να ειμαι η μειονοτητα, να φοβαμαι, να με ληστευουν, κ οταν παω να ζητησω το δικαιο μου, να τις ακουω κ απο πανω...εεεε οχι αγαπητε μου..ΕΔΩ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Κ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
      Την καλημερα μου

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/3/12 10:57

    όχι ρατσισμος....ξενοφοβία λεγεται...
    Ξενοφοβία (από το "ξένος" + "φόβος") είναι όταν ένας άνθρωπος είναι επιφυλακτικός ή αντιπαθεί κάτι ή κάποιον που δεν είναι δικό του, δηλ. δεν ανήκουν στην ίδια εθνικότητα, θρησκεία κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 11:05

      Δεν αντιπαθεί κανέναν η κυρία.Δεν είπε τίποτα τέτοιο.Απλά θεωρεί ότι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία θα μαθαίνονται ΠΡΩΤΑ τα Ελληνικά έθιμα και ΜΕΤΑ των υπολοιπών λαών.Δεν εκδήλωσε πουθενά στο κείμενο της ρατσισμό ή ξενοφοβία.Καταν΄τησαμε να απολογούμαστε για τα αυτονόητα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/3/12 11:06

      Απτην ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ αγαπητε μου...ακολουθει κ ο ΡΑΤΣΙΣΜΟς ειναι επακολουθο..ειναι αλυσιδα , ειναι η συνεχεια....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/3/12 11:13

      Υποθέτω αγαπητέ μου ότι αν τα παιδία απο τη Βουλγαρία έγραφαν για τα δικά τους έθιμα δε θα είχε πρόβλημα,αρκεί τα άλλα παιδάκια έγραφαν για τα έθιμα της περιοχής τους.Απο που προκύπτει ξενοφοβία στο κείμενο της;Μαθαμε μια λέξη και τη πιπιλίζουμε

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/3/12 11:23

      O Mar 23, 2012 02:06 AM να μας εξηγήσει από που προκύπτει η ξενοφοβία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ξενοφοβία θα υπήρχε αν η κυρία έγραφε ότι δε θέλει το παιδί της να συνυπάρχει με παιδιά άλλων εθνικοτήτων ή αν έγραφε ότι δεν ήθελε τα παιδιά από τη Βουλγαρία να γράψουν για τα έθιμα της χώρας τους. Από που και ως που πρέπει παιδιά Ελλήνων σε ελληνικό σχολείο να υποχρεώνονται να εντρυφήσουν στα 9 τους χρόνια στα βουλγάρικα ήθη και έθιμα; Μάθαμε τώρα.....όποιος γράφει οτιδήποτε παραπέμπει σε εθνική συνείδηση και Ελλάδα να του κολλάμε την ταμπέλα του ρατσιστή και του ξενόφοβου. Όσοι έχουν αντίστοιχες εμπειρίες ας της γνωστοποιήσουν....διότι ο ανθελληνισμός στην εκπαίδευση τείνει να γίνει ο κανόνας.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/3/12 11:33

      Mar 23, 2012 02:23 AM
      Φίλε, συμφωνώ μαζί σου.Αν η δασκάλα τους έβαλε εργασία σε ΟΛΟΥΣ να μάθουν τα έθιμα ΜΟΝΟ της Βουλγαρίας στο μάθημα της Γλώσσας, τότε δεν πιστεύω πως διαφωνεί κανείς με τη μητέρα.
      Αν όμως όλοι γράφανε για τον τόπο καταγωγής τουσ και τα έθιμα τους, γιατί και το Βουλγαράκι να μη γράψει για τα δικά του έθιμα;
      Απ' ότι κατάλαβα όμως δεν έγινε το δεύτερο....

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος23/3/12 11:38

      φίλε Mar 23, 2012 02:05 AM
      τελευταία παράγραφος....{υστερόγραφο....Πατριώτης}

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/3/12 11:03

    Στο τέλος θα καταντήσουμε ξένοι στη χώρα μας. Μπράβο στην κυρία που γνωστοποίησε το θέμα. Σε μια χώρα είναι αυτονόητο ότι οι οικονομικοί μετανάστες πρέπει να προσαρμόζονται στα δεδομένα της κοινωνίας που έχουν μεταναστεύσει και όχι η κοινωνία σε αυτούς. Όσο αφορά τον 12:41 να στείλει αυτός τα παιδιά του σε ιδιωτικό...εμείς απαιτούμε τα σχολεία της Ελλάδας μας να παραμείνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 11:07

      Επιτέλους μια ψύχραιμη άποψη και ματιά.Μπράβο!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/3/12 11:17

      ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/3/12 16:27

      Aυτη η δασκαλα πως το σκεφτηκε αυτο το θεμα....αν ειναι δυνατον σε παιδακια τριτης δημοτικου να δινει εργασια ποια τα βουλγαρικα εθιμα...για να μην χρησιμοποιησω χαρακτηρισμους που δεν πρεπει,τουλαχιστον απαραδεκτη...
      Καλα και ο διευθυντης του σχολειου δεν πηρε θεση η και αυτος ειναι της ιδιας αντιληψης να μαθαινουμε τα βουλγαρικα εθιμα στα ελληνοπουλα...τι αλλο θα ακουσουμε.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος23/3/12 11:21

    τα συγχαρητηρια μου στη μητερα του μαθητη. μακαρι και οι υπολοιποι γονεις να ειχαν το θαρρος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/3/12 11:30

    Δεν είμαστε καλά. Το επόμενο βήμα θα είναι η δασκάλα να ζητήσει να παρελάσουν τα παιδιά στις εθνικές εορτές Βουλγάρων, Αλβανών, Αιγυπτίων κτλ. Μπράβο στην μητέρα του μαθητή, τα παιδιά της είναι Έλληνες και πάνε σε ελληνικό σχολείο. Ας φροντίσει το βουλγαρικό κράτος να φτιάξει σχολεία για τους Βούλγαρους μετανάστες και εκεί ας διδάσκονται και ήθη και έθιμα και πολιτισμός. Εδώ είναι Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/3/12 11:31

    ναι αυτα ολα ειναι τελεια που λετε και σμφωνωνω απολυτα μαζι σας..αυτα για το Δημοτικο...γυμνασιο και λυκειο πηγαινετε να κανετε παραπονο σε καθηγητη για τον ιδιο λογο-θεμα ...και να δειτε την βαθμολογια του παιδιου σας πως θα κατεβει(περιεργως)
    σας ευχαριστω για την φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/3/12 11:42

    Μπορειτε σας παρακαλω να διευκρινεσετε αν ολα τα παιδια επρεπε να γραψουν για τα εθιμα της βουλγαριας ή τα εθιμα αναλογως την καταγωγη τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 12:00

      Ειμαι η μητερα....σα πρωτη εργασια...τους δοθηκε να γραψουν τα ηθη κ τα εθιμα Καθαρης Δευτερας της περιοχης οπου διαμενουμε ΕΔΩ στη Ροδο...κ εφοσων δεν ειμαστε απο δω...κ ψαξαμε με το παιδι μου μεσου ιντερνετ...ηθη κ εθιμα της περιοχης...οπου κ δε βρηκαμε...πηγε το παιδι μου αγραφο...εφοσων δε τους δοθηκε δευτερη εναλλακτικη λυση να γραψουν τα ηθη κ εθιμα απο τη περιοχη οπου καταγονται...κ σα δευτερη εργασια...σηκωνει το συγκεκριμενο παιδι...οπου κ του ζητα να ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ τα ηθη κ τα εθιμα της χωρας του....κ χωρις να ερωτηθει αλλο παιδι, εστω κ πληροφοριακα να δωσει πληροφοριες, ετσι ρε φιλε, να παρουμε περισσοτερες γνωσεις κ απο αλλες χωρες...κ απαιτησε απ'ολη την ταξη να το γραψουν ως αντιγραφη-εργασια στα τετραδια τους ολοιη υπολοιπη ταξη.Εγω σα μανα.....κ σαν Ελληνιδα...δεν εχω θεση να απαιτησω για το παιδι μου...να μαθει πρωτα τα ηθη κ εθιμα της ΕΛΛΑΔΟΣ????(Ελλαδα δεν ειναι μονο ο τοπος διαμονης σου, εστω μια μικρη πληροφοριακη αναφορα για την υπολοιπη Ελλαδα) κ μετα ολα τα υπολοιπα?????
      Ευχαριστω.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/3/12 12:35

      Τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας είναι τόσο πολλά, που θα γέμιζαν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ευτυχώς είμαστε μια χώρα με βαθιές παραδόσεις. Εσείς όμως, νομίζω ότι είστε υπερβολική. Προσωπικά θα έβρισκα πολύ ενδιαφέρον να μάθω τα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης χώρας όπως είναι η Βουλγαρία, που στο κάτω κάτω είναι και ορθόδοξη χώρα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/3/12 12:43

      Γνωριζετε το τι σημαινει η λεξη...( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ) ?
      Κ δευτερον....δε διαφωνω μαζι σας...ειμαι ΥΠΕΡ στο να μαθαινουν τα παιδια μας το τι συμβαινει εκτος της χωρας μας...αλλα στην ωρα τους, στο μαθημα τους, χωρις να κανουμε ιδιαιτερες προτιμησεις σε ενα συγκεκριμενο ατομο επαναλλειμενως διοτη εχουμε καποια ιδιαιτερη αδυναμια..ετσι...?

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος23/3/12 12:09

    Αυτή η μανία των νέων μανάδων να επεμβαίνουν στο έργο των εκπαιδευτικών είναι απίστευτη. Θα λέγατε ποτέ, αγαπητή μου, σε ένα γιατρό πώς θα εξετάσει το παιδί σας ή τι φάρμακο θα του χορηγήσει; Είπατε όχι; Γιατί λοιπόν θεωρείτε ότι πρέπει να έχετε άποψη σε κάτι που η εκπαιδευτικός έχει σπουδάσει; Που ούτως ή άλλως, αν κρίνω από την ορθογραφία σας, δεν πρέπει να έχετε μεγάλη σχέση με το αντικείμενο.

    Δεν έχει σημασία ποια έθιμα έπρεπε να γράψει κάθε παιδί. Η εκπαιδευτικός, την οποία δε γνωρίζω, προφανώς έβαλε την εργασία αυτή για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Ρωτήσατε τι ήθελε η εκπαιδευτικός να πετύχει με την εργασία αυτή; Ποιος ο εκπαιδευτικός της στόχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 12:45

      Γιατι της τα χωνετε της συγκεκριμενης μανας???????

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/3/12 14:59

      Διότι δημιούργησε θέμα εκεί που ΔΕΝ υπάρχει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/3/12 15:34

      ....αντε πηγαινε στη Βουλγαρια..κ κανε το λαθος να επιβαλλεις στα παιδια τους να μαθουν Ελληνικες λεξεις κ Ελληνικα εθιμα...θα σε φανε ΛΑΧΑΝΟ....Μπραβο στη μητερα που εκφερε τη δυσαρεσκεια της

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/3/12 16:41

      Η σωστή λέξη είναι "εξέφερε". Και ΔΕ με ενδιαφέρει τι γίνεται στη Βουλγαρία.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/3/12 17:43

      αααααα ευχαριστω μεγαλε δασκαλε για την διορθωση...ειδατε...ειμαι αντρας των 50 κ ακομα με διορθωνουν στην Ελληνικη γλωσσα...φανταστητε λοιπον...τα μικρα αυτα παιδια που ακομα δεν προλαβαν να μαθουν καλα καλα την Ελληνικη κ τους πυρπολουν Βουλγαρικα, χαχαχαχαχαχαχχα

      Κ οχι...αγαπητε δασκαλε...να σε ενδιαφερει κ το τι γεινετε στη Βουλγαρια εφοσων ΔΕΧΕΣΕ να μαθεις κ τα ηθη κ εθιμα τους!!!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος23/3/12 12:38

    ΕΣΑΣ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ???? Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ???? Κ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ, ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ???
    Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Κ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ..ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΔΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 14:58

      Εννοείται ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να ακολουθεί την ύλη που του δίδεται (ή επιβάλλεται, όπως προτιμάτε). Γιαυτό εξάλλου υπάρχουν και τα αναλυτικά προγράμματα.
      Οι σωστοί εκπαιδευτικοί όμως δεν πρέπει να μένουν κολλημένοι μόνο σε αυτά, αλλά να προσαρμόζουν το μάθημά τους στις ιδιαιτερότητες της κάθε τάξης.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος23/3/12 13:58

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/3/12 15:33

    Pragmatika kiria mou, nomizeis oti to paidi sou den tha mathi ta ithi kai ta ethima tis Ellados! Safos kai tha ta mathi apo to spiti, apo to perivalon, kai apo to sxolio. Efoson zei stin ellada den nomizo oti tithete thema na min ta mathi auta. Tora kai ti egine an mathi kai kapio Boulgariko ethimo? Ti se pirazei? As min kanoun kai agglika lipon sto sxolio an ine etsi. KAi ksexaste tin pangosmia geographi. MOno elliniki geografia tha prepi na kanoun lipon. Sas fenete sosto auto? Otan se ksenes xores, px opos ameriki kanoun ta paidia kapia mathimata peri Ellinikis mithologias klp as vgoune eki i goneis na to kraksoun kai auto. Eno i ellines tha poune, bravo pou didaskete auto sto sxolio eki. Den ine kako to paidi sas na mathi kapia ithi kai ethima ksenis xoras efoson exi kai simathites apo auti ti xora. Oso gia ta ellinika ithi kai ethima, stin ellada zei. les na min tha mathi???
    Ego pantos san ekpedeutikos leo bravo stin daskala gia tin kinisi tis. Den vlepo tipota kako kai den tha ixa provlima ego an mathene kapia ithi kai ethima allis xoras opos tis voulgarias o gios mou. Kalo ine na kseri kai ti kanei o kosmos pera apo tin ellada. Episeis bori na min iste ratsistria alla me to tropo sas diksate sto paidi oti iste ratsistria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 17:51

      Ααααρε δασκαλε, γραμματα που εδιδασκες.........

      Οσον αφορα τη ΜΗΤΕΡΑ....κυρια μου, σας συμβουλευω, να επισκεφτητε την πρωτοβαθμια, κ κει να τους πειτε τη καθε απορια που εχετε για τη διδασκαλια στα σχολεια, μιας κ ειστε μανα που την ενδιαφερει το τι μαθαινει το παιδι της, κ οχι σαν καποιες αλλες.....κ πιστευω πως θα σας διαφωτισουν...κ καλο θα ναι...ΜΑΖΙ ΣΑΣ...ΝΑ ΧΕΤΕ Κ ΕΝΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑ απτη σελλιδα αυτη, ετσι για να δουν το τιιιι ατομα διδασκουν σημερα στα Ελληνικα σχολεια κ το τι γνωμη εχουν για μια μανα που εκφερει το παραπονο της δημοσια το ποσο σας εξευτελιζουν αυτοι οι δημοσιοι υπαλληλοι, που στο κατω κατω για μας δουλευουν, εμεις τους πληρωνουμε κ μεις θα τους κατεβαζουμε συμφωνα με τη καινουργια νομοθεσια.

      Την καλσπερα μου.
      Κωστας50

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος23/3/12 15:48

    ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/3/12 18:19

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ????
    @@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/3/12 18:20

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΘΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 23:09

      Ένα από τα πολλά έθιμα τους δείτε παρακάτω
      http://www.zougla.gr/kosmos/article/voulgaria-an8ropina-ktini-vasanizoun-skilous-apo-e8imo

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος23/3/12 18:22

    ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ.ΜΠΡΑΒΟ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΠΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ.ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ,Ο ΑΛΒΑΝΟΣ,Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥΣ?ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?Η ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΝ ΕΣΥ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ?ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΣΙΓΑ.ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ?????ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/3/12 19:39

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ? ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/3/12 22:39

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ , ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΗ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ,ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΑΥΤΗ Η ΠΙΠΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος23/3/12 22:54

    Κυριε Κωστα50....σας ευχαριστω για την συμβουλη σας...θα την ακολουθησω.
    Την καλησπερα μου κ καλο σας Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος24/3/12 09:31

    Ολα αυτα εγιναν για να διακαιολογησει η κυρια το παιδι της που πηγε "αγραφο", τυχαινει να εχω συζυγο εκπαιδευτικο και ακουω στο σπιτι απειρα σκηνικα αντιδρασεων απο παραλογισμους γονεων. Η κατασταση με τους γονείς εχει ξεφυγει, αν με τιμωρουσε ο δασκαλος ετρωγα και ξυλιες στο σπιτι...
    Κυρια μου κρατηστε στο σπιτι το παιδακι σας , παρτε και μια εφημεριδα της χρυσης αυγης και χαρειτε το μετα απο μερικα χρονια να δερνει μεταναστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/12 11:54

      Μακαρι να ηταν στο χερι μας να κρατησουμε τα παιδια μας στα σπιτια μας....διοτη δυστηχως ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ....ΑΠΟ τους ιδιους τους δασκαλους.
      Καποτε οι δασκαλοι ηταν πιο ΣΟΒΑΡΟΙ στο εργο τους....αν θελετε πολυ ευχαριστως να αναπτυξουμε το θεμα αυτο...διοτη υπαρχουν δυστηχως πολλα παραδειγματα για δασκαλους που δεν ειναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ σημερα για να κατεχουν το πτυχιο αυτο.Δε λεω υπαρχει μια μικρη σε ποσοστιαια μοναδα, δασκαλων που προσπαθουν κ πολεμουν να πετυχουν το στοχο τους...κ μεσα σ'αυτους ξαναεπαναλαμβανω ειναι κ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ...Κ ΕΥΓΕ ΤΗΣ, αλλα ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ..οτι ειναι ΠΑΡΑΠΟΝΟ μου...το οτι τα παιδια μας, που ακομα καλα καλα δεν ξερουν το τι σημαινει ΕΛΛΑΔΑ ( πχ ρωτηστε παιδια Γυμνασιου κ Λύκειου το ΓΙΑΤΙ γιορταζουμε την 28 Οκτωμβριου, 25 Μαρτιου κ ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ με τις απαντησεις τους...).
      Σας ευχαριστω που το θιξατε, κυρια εκπαιδευτικου...διοτη ατομα σαν εσας λεγονται εαν γνωριζω καλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΑ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/3/12 11:56

      ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΗ...ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΙΙΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ????? ΔΕ ΜΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ? ΔΕ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ? ΔΕ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ? Κ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ....ΜΑΚΑΡΙ Κ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΥΣ...ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ...Κ ΣΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΘΟΥΝ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/3/12 13:21

      Λυπαμε κυρια μου που εχετε τετοια γνωμη για γονεις σαν εμας...κ να βγαζετε σεναρια απο το παραφουσκωμενο μυαλουδακι σας...κ λυπαμε που αναφερεστε σε μια μανα...με τετοιο τροπο χωρις σεβασμο....δηλωνωντας της να κρατησει το παιδι της στο σπτιτι της κ να διαβασει την εφημεριδα της οπως αναφερεστε Χρυση Αυγη. Θα πρεπε να ντρεπεστε....
      Η συγκεκριμενη μανα, ειχε το θαρρος να πει το παραπονο κ γνωμη της, ειτε ειναι λαθος ειτε σωστη....ενω εσεις κινηθηκατε ΥΠΟΥΛΑ ΛΑΣΠΩΝΩΝΤΑΣ την.
      Θα πρεπε να ανοιξετε τα ματακια σας...κ να μην βλεπετε μονοπλευρα το θεμα...υπερ των εκπαιδευτικων κυρια μου...δειτε κ τη πλευρα κ των γονεων, οπου δυστηχως ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ καλως κακως ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, δεχτητε το...
      ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ.
      ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος24/3/12 09:33

    Σε λιγο καιρο θα φευγουμε μεταναστες εμεις οι ελληνες, ευχομαι στις χωρες που θα μεταναστευσουμε να μας αντιμετωπισουν με τον ΙΔΙΟ ακριβως τροπο που τους αντιμετωπιζουμε εμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος24/3/12 10:28

    Διακρινω εντονο ρατσισμο εναντιων των Ελληνων. Καποια στιγμη πρεπει να προστατεψουμε και αυτον τον λαό παρότι εκανε το λαθος να ζει στη χωρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος24/3/12 10:46

    Όλοι είστε ξερόλες ρωτήστε πρώτα να μάθετε τη προβλέπη το διδακτικό συστημα και μέτα να μιλατε ,στην Ελλάδα όλοι έχουμε άποψη για όλους και γιά όλα για αυτό φτάσαμε εκει πού φτάσαμε, και για αυτο θα κανουμε και τα παιδιά μας σαν έμας. Αν σας αρεσει η χώρα μας όπως ειναι συνεχίστε με τα ιδια μυαλά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος24/3/12 12:41

    ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΕΝΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ....
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η' ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ... ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ....ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΑΕΙ..... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΤΑ@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/12 13:05

      κανεις δε τα βαζει με τη δασκαλα..κ προς θεου ουτε κ με τα παιδια...κ ΝΑΙ οντως συμφωνω πως φταιει το ολο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...διοτη μαζι με τα ξερα καιγονται κ τα χλωρα...δεν ειμαι ρατσιστης..αλλα καλο θαταν, απο τις πρωτες ταξεις του δημοτικου, να διαχωριστουν παιδια απο αλλες χωρες....μεχρι να μαθουν καλα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, οπου κ να μπορουν να συνακολουθησουν κ τους υπολοιπους συμμαθητες τους..κ μη τολμηση κανεις απο σας φιλοι εκπαιδευτικοι να με αποκαλλεσετε ΡΑΤΣΙΣΤΗ επιδης το προτεινα, κ προς πληροφορηση σας...αυτο το συστημα λειτουργει εδω κ χρονια κ στο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ εξωτερικο...κ με πολυ καλα αποτελεσματα...δυστηχως ανοιχτηκε ενα πολυ ΛΕΠΤΟ ΘΕΜΑ , οπου δυστηχως ειναι σαπισμενο απο τη βαση του...κ σ'αυτο ξανασυμφωνω οτι φταιει το συστημα...
      Καλο Σαββατοκυριακο σε ολους σας.
      Ο ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος24/3/12 16:46

    Tι αλλο θα δουμε σε αυτη την χωρα ελεοοοοοοοοοοοοοοοοοοος.
    σε παιδια τριτης δημοτικου η αθεοφοβη εβαλε εργασια ποια τα βουλγαρικα εθιμα,καλα και ο διευθυντης δεν πηρε θεση επι αυτου η και αυτος ειναι της ιδιας αντιληψης.Μπραβο στη μανα και σ εοποιον δεν αρεσει οχι απλα να αλλαξει σχολειο αλλα και χωρα και επειτα να μας πει για τις εμπειριες του.Επισης οσο για το αν θα πειραζε τους ξενους γονεις γιατι διδασκονται στα σχολεια τους αρχαια Ελληνικα και οτι εχει σχεση με την Ελλαδα,αν νομιζει ο Mar 23, 2012 06:33 AM η ιστορια της Ελλαδας εχει καμια σχεση με της Βουλγαριας συγνωμη τοτε αλλα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος24/3/12 22:55

    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥς ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΜΑς ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΝΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ''ΠΡΟΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥς'' ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥς??? ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ,ΛΕΩ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗς ΚΥΡΑ ΔΑΣΚΑΛΑς,ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗς ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗς ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ''ΡΑΒΑΣΑΚΙ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος25/3/12 13:10

    Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος26/3/12 13:46

    Θα ανοίξω φροντιστήριο ορθογραφίας στη Ρόδο !!!
    Από τους 53 σχολιαστές, οι 52 θα είστε μαθητές μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/3/12 00:28

      Μεγάλε δάσκαλε που δίδασκες. Που είσαι να μας διδάξεις και εμάς, θα μας πεις κατά το που πέφτει το πανεπιστήμιο της Αθήνας η καλύτερα της Βουλγαρίας γιατί μέχρι εκεί πιστεύω έχεις πάει ,ούτε μέτρο παρακάτω ….

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος26/3/12 20:31

    Ασε μας κυρια μου, δικιο εχουν μερικοι εδω μεσα, να αγιασει το στομα σας.
    Οπως αναφερθηκε και παραπανω, ΟΛΟΙ πια εχουν αποψη για ΟΛΑ σ' αυτη τη χωρα, ο καθε αγραμματος νομιζει πως γνωριζει την εκπαιδευτικη διαδικασια και ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ. Να μπεις στο υπουργειο παιδειας να ενημερωθεις για το ΠΩΣ ειναι υποχρεωμενος οπ εκπαιδευτικος να αντιμετωπιζει τους μαθητες του (ΙΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ) και ΤΙ ειναι υποχρεωμενος να τους διδασκει. Αν εσεις ειστε ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ δε σας φταιει η κοινωνια και ουτε ειναι υποχρεωμενο το σχολειο να δημιουργει κι αλλουσ ομοιους σας.
    Το παιδι σας δεν παθαινει κατι με το να μαθει εθιμα αλλου τοπου, δεν το υποχρεωσε κανεις να τα εφαρμοσε. Αν μη τι αλλο μαθαινει να δεχεται τη διαφορετικοτητα που υπαρχει γυρω του. Αν η δασκαλα δεν τους εχει μαθει ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ σχετικα με την Ελλαδα και τους διδασκει ΣΥΝΕΧΩΣ πραγματα για αλλους λαους τοτε ναι, να οω πως εισαι δικαιολογημενη. Αλλα μπορειτε να το πειτε αυτο; ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ, οποτε σας παρακαλω κοιτατε τη δουλεια σας. ΠΡΟΦΑΝΩς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ και ουτε ΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΣΑΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ)και αφηστε τετοιΟυ ειδους κριτικη για ατομα ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Γι αυτο τα παιδια πανε απο το κακο στο χειροτερο σημερα. Γι αυτο γινονται πρωτης ταξεως ρατσιστες και ξενοφοβοι, επειδη υπαρχουν γονεις σαν κι εσας. Κι επειδη πραγματικα εχω φριξει με οσα διαβαζω ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. Απλως ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ! Οποτε εχετε το ελευθερο να απαντησετε αν θελετε στο σχολιο μου και με χαρα σας ενημερωνω πως ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΩ γιατι ειμαι σιγουρη πως ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΑ και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
    Ως εδω ειναι η τιμη που σας εκανα να ασχοληθω με το ΑΝΟΗΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ" σας. Καλο σας βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/3/12 00:54

      Τιμή είναι δικια μας που διαβάζουμε και μονον αυτά που λετε. καταλαβαίνουμε πολύ καλά τη πάει να πει εκπαιδευτικός η δημόσιος υπάλληλος που με τον ιδρώτα των ελλήνων πληρώνεστε και ΟΧΙ των ξένων που έρχονται στην χώρα μου εργάζονται και τα χρήματα φεύγουν με την πρώτη ευκαιρία στην χώρα τους. θα μου πείτε καλά κάνουν δικατος είναι, ΝΑΙ δίκιο έχετε γιαυτο είμαστε εδώ που είμαστε. Δεν ντρέπεστε λίγο σαν εκπαιδευτικός να τα βάζετε με μια ΜΑΝΑ που θέλει να προστατέψει το παιδί της όπως και το λέει. Τι ζήτησε γιατί η ΔΑΣΚΑΛΑ δεν τους είπε να γράψουν τα έθιμα από τον τόπο τους τι to πιο λογικό.
      Δεν ντρέπεστε λίγο λέω εγώ??????????????????????

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/3/12 10:42

      ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ....


      οι Έλληνες γονείς εκφράζουν αγωνία γιατί θεωρούν ότι η ανομοιογένεια που παρατηρείται στις σχολικές τάξεις είναι επιζήμια για τα δικά τους παιδιά.
      Αρκετές φορές και εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε ανέτοιμοι, χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα μεθοδολογικά εργαλεία για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την ετερογένεια του μαθητικού πληθυσμού της τάξης μας. Κι επίσης, λόγω των δικών μας στερεοτύπων και προκαταλήψεων κάποιες φορές εκδηλώνουμε – με λανθάνοντες τρόπους- ξενοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές.

      Επίσης, η υποστήριξη από την Πολιτεία είναι ελλιπής και κάποια θεσμικά μέτρα δεν καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες π.χ. υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, δεν υπάρχει κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, οι Τάξεις Υποδοχής και τα Φροντιστηριακά Τμήματα λειτουργούν χωρίς σταθερότητα και διάρκεια κλπ..
      Οποτε καλο ειναι να μην κατηγορουμε τη μανα για την συμπεριφορα της...αλλα να βοηθησουμε ..
      Ευχαριστω κ καλημερα

      Διαγραφή
  30. Ανώνυμος26/3/12 23:06

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΣΑΣ ΛΟΓΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΠΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ.
    Κ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, Κ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ Κ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΑ), ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Κ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΕΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ???
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΟΤΙ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ.
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ(ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ)
    .....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΙΣΩΣ Κ ΛΕΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗ "ΦΙΛΙΚΗ" ΜΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ , Κ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΗΤΕ ΔΙΟΤΗ ΕΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΜΑΝΑ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΛΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ.
    Κ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ.....

    ΑΛΗΘΕΙΑ???? ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ Κ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ????????????????????????
    "ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ"

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος28/3/12 18:03

    τὰ πρόβατα ἀπήργησαν ζητοῦν καλύτερες συνθῆκες σφαγῆς!

    Η αναφορα σε ενα μαθημα εθιμων αλλης χωρας ειναι τοσο μεγαλο εγκλημα το να μαθουν δηλαδη τα παιδια μας κατι διαφορετικο.Ανταλλαγη γνωσης λεγεται και μπραβο στη δασκαλα,που βοηθαει τα παιδια να ανταλλασουν γνωσεις και εμπειριες.Στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι λογικο να προβαλλει του παιδιου μιας αλλης χωρας ετσι ωστε τα παιδια απο ελλαδα να μαθουν κατι τελειως καινουριο...τι να εκανε να εβαζε να γραψουν ξανα,κατι που ξερουν και ζουν μεσα σε αυτο (επρεπε να ειχαν γραψει κ την εργασια τους πανω σε αυτο).Δηλαδη τα αλλα παιδια της ταξης που εκαναν την εργασια τους θα ξαναεγραφαν τα ιδια πραγματα απο το πινακα??? Τουλαχιστον τους εδωσε την ευκαιρια μια φορα στα τοσα χρονια του σχολειου να ακουσουν τα εθιμα αλλης χωρας,δεν αλλαξε και τη διδακτικη υλη πια.απλα προσθεσε μερικες πληροφοριες ακομα στο μυαλουδακι του παιδιου σας που τελικα με τις αντιδρασεις σας μπορει και να το μετατρεψετε σε αρνητικο και προκαταληψη σε οτι ειναι διαφορετικο.

    τωρα για τους υπολοιπους που βρηκαν την ευκαιρια να βγαλουν ολα τα εθνικιστικα ρατσιστικα τους αποθημενα εδω...απλα ενημερωτικα γιατι δε σας το ειπαν στο δελτιο των 8...οι έλληνες το 2011 ξαναπαίρνουν τα πρωτεία από τους αλλοδαπούς στις κλοπές και τις διαρρήξεις.Το 2010 για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε όλη την χώρα είχαν συλληφθεί συνολικά 13.784 δράστες (48% έλληνες και 52% αλλοδαποί).Το 2011 για τα ίδια αδικήματα 16.707 δράστες (56,3% έλληνες και 43,7% αλλοδαποί)
    Φανταζομαι τωρα θα ειστε και περηφανοι που επιχειρηται η αναβίωση σύγχρονων Μακρονησιών και Άουσβιτς,με τους μετανάστες σε ρόλο “εσωτερικών εχθρών”,που σε άλλες εποχές είχαν οι κομμουνιστές και οι εβραίοι.

    ενας απλος ΑΝΘΡΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος29/3/12 00:02

    Όταν οι δάσκαλοι λαξεύουν την ιστορία...

    Αυτά τα λόγια απηύθυνα στους µαθητές µου, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

    Σκέφτηκα να σου µιλήσω για τον Καραϊσκάκη,
    Αλλά το µυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.
    Σκέφτηκα να σου µιλήσω για το 21,
    Αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.
    Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει
    Να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο µακρινό, τόσο ξένο.
    Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα
    Τι να λένε σε σένα; Σε εσένα που βιάζεσαι να φύγεις,
    Να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.
    Θα σου µιλήσω λοιπόν προσωπικά.

    Εγώ ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σε αυτό το σχολείο
    Και σε δεκαπέντε µέρες φεύγω για αλλού
    Σε εσένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία
    Ή και περισσότερα χρόνια,
    Θα σου µιλήσω σταράτα
    Για να σου εκφράσω δυο σκέψεις µου.
    Οι µαθητές που συνάντησα µέσα στις τάξεις,
    Οι µαθητές που δίδαξα φέτος
    Στην συντριπτική τους πλειονότητα µε σεβάστηκαν,
    Αν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του µαθήµατος.
    Πολλοί όµως από τους υπόλοιπους µαθητές
    Δε µε σεβάστηκαν, µε προσέβαλαν κατ' επανάληψη.
    Με έργα, µε λόγια, µε ύβρεις,
    Δείχνοντας ένα χαρακτήρα και ένα ήθος
    Που µε σόκαρε, που µε έβαλε σε µελαγχολικές σκέψεις.
    Αυτό το φαινόµενο αποδεικνύει
    Πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό το σχολείο,
    Πως εκτός του γνωστικού ελλείµµατος
    Το συγκεκριµένο σχολείο χωλαίνει δραµατικά
    Και στο ηθικοπλαστικό του έργο,
    Στη διαµόρφωση δηλαδή των µαθητικών ψυχών και πνευµάτων.
    Και η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία
    Είναι ευθύνη αποκλειστικά δική µας,
    Των δασκάλων σας και των γονιών σας.
    Δεν έχουµε κατορθώσει να σας δείξουµε
    Πως χωρίς αρχές η ζωή σας αύριο θα είναι µια κόλαση,
    Πως χωρίς όνειρα και στόχους θα χρειαστείτε υποκατάστατα,
    Θα καταφύγετε πιθανόν σε επιλογές που θα σας ξεφτιλίσουν,
    Θα σας κάνουν να σιχαίνεστε τον εαυτό σας,
    Θα σας γεµίσουν τη ζωή πλήξη και κούραση,
    Θα σας γεράσουν πρόωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος29/3/12 00:03

    Αν όµως θέλετε µια συµβουλή από ένα δάσκαλο,
    Σκεφτείτε το παράδειγµα του Μακρυγιάννη,
    Που έφτασε αγράµµατος µέχρι τα πενήντα σχεδόν,
    Για να καταλάβει τότε πως η µόρφωση, η καλλιέργεια
    Ήταν το όπλο που έλειπε από την προσωπική του θήκη.
    Και κάθισε µε πολλή δυσκολία και χωρίς δάσκαλο
    Και έµαθε πέντε κολλυβογράµµατα,
    Για να µας πει την ιστορία του βίου του,
    Το παραµύθι της επανάστασης των υπόδουλων Ρωµιών.
    Αυτό το παράδειγµα είναι για σένα το πιο κατάλληλο,
    Και µπορείς τριάντα χρόνια νωρίτερα από το στρατηγό Μακρυγιάννη
    Να ακολουθήσεις το δρόµο που εκείνος έδειξε,
    το µονοπάτι της καλλιέργειας, το δρόµο της παιδείας,
    Τη λεωφόρο της προσωπικής σου προκοπής.
    Δεν είστε σε τίποτε λιγότερο ικανοί από
    Τον µπάσταρδο γιο της καλογριάς, τον Γιώργη Καραϊσκάκη.
    Ήταν κι αυτός αθυρόστοµος σαν κι εσάς,
    Αλλά είχε αυτό που από τα αλβανικά µάθαµε σαν µπέσα,
    Ήταν πάνω απ´ όλα µπεσαλής.
    Αυτό θα 'θελα να έχετε κι εσείς.
    Υπευθυνότητα, µπέσα, τσίπα.
    Να αναλαµβάνετε τις ευθύνες σας,
    Να απεχθάνεστε την υποκρισία, να σιχαίνεστε το συµφέρον,
    Να µισείτε το ψέµα και την ευθυνοφβßία.

    Η αγάπη για τον τόπο του, η λατρεία για την πατρίδα του
    Ήταν αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του Νικήτα Σταµατελόπουλου,
    του Νικηταρά.
    Αγωνίστηκε στη διάρκεια της επανάστασης,
    Συνέßαλε στην απελευθέρωση της πατρίδας του
    Κι έπειτα φυλακίστηκε,
    Για να χαθεί σ' ένα στενοσόκακο του Πειραιά,
    Σχεδόν τυφλωµένος, πάµπτωχος και εγκαταλειµµένος από όλους,
    Δε ζήτησε τίποτε από την ελεύθερη Ελλάδα
    Κι όταν οι γύρω του τον παρακινούσαν να απαιτήσει
    Από την κυβέρνηση µια πλούσια σύνταξη,
    Απαντούσε πως η πατρίδα τον αµείβει πολύ καλά,
    Λέγοντας ψέµατα, για να µην προσβάλει την πατρίδα του.
    Είναι δύσκολο, το κατανοώ, το παράδειγµα του Νικηταρά.
    Αλλά νοµίζω πως κι εσείς είστε ικανοί για τα δύσκολα,
    Μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόµο της αξιοπρέπειας,
    Να προσπαθήσετε τίµια και µε αγωνιστικότητα
    Για εσάς και για το µέλλον της οικογένειας που
    Αύριο θα κάνετε.

    Ξέρω, καταλαβαίνω, αντιλαµβάνοµαι
    Πως σας προτείνω µια διαδροµή ζωής δύσκολη και απαιτητική,
    Όταν δίπλα σας κυριαρχεί ο εύκολος δρόµος
    των γονιών, των δασκάλων, των πολιτικών,
    της εποχής στην οποία µεγαλώνετε.
    Όµως κάθε εποχή ελπίζει στους νέους της,
    Περιµένει από αυτούς να σηκώσουν ψηλά
    Και µε επιτυχία τη σηµαία του αγώνα
    και να οδηγήσουν την πατρίδα τους, τον τόπο τους
    σε καλύτερες µέρες, σε πιο φωτεινές σελίδες.
    Κι όταν βλέπω την εποχή µας
    Να µαραζώνει χωµένη στην αλλοτρίωση,
    Να ξεψυχά από την τηλεοπτική ανία,
    Να µουχλιάζει από το κυνήγι της ευκολίας,
    Μόνο σε εσάς ελπίζω,
    Στην ειλικρινή σας διάθεση
    να αγωνιστείτε,
    να αντισταθείτε,
    να πολεµήσετε,
    να νικήσετε.
    Μη µας απογοητεύσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος29/3/12 00:05

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος28/6/12 03:58

    Με μεγάλη μου λύπη διάβασα όλο αυτό το κατεβατό πιστεύοντας ότι θα βγάλω κάποιο σοβαρό συμπέρασμα-θέμα. Μερικές γραμμές γραπτού λόγου διέκρινα με σοβαρότητα και πραγματικό Ελληνικό Πνεύμα. Στους περισσότερους διαλόγους διαπίστωσα ρατσισμό όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και απέναντι σε μία δασκάλα αυστηρά ελληνικών προδιαγραφών. Γιατί αυστηρά ελληνικών προδιαγραφών; Διότι απλά σε κάθε αναφορά που κάνει η μητέρα για την συγκεκριμένη δασκάλα μόνο μελιστάλαχτα λόγια εκφράζει, ενώ είναι σχεδόν απαρατήρητες οι στιγμές που αναφέρεται επάνω στην όλη διαδικασία της κακής αγωγής και αδιαφορίας που η ίδια έδειξε σαν μητέρα ώστε να στείλει το παιδί της αβοήθητο-αδιάβαστο στο σχολείο ενώ τα πρώτα βήματα των εθίμων ξεκινά από το σπίτι διότι τα κάνουν πρώτοι οι μεγάλοι μεταλαμπαδεύοντας στα νέα μέλη της οικογένειας!
    Σε άλλους διαλόγους. Αυτά τα κολλημένα μυαλά σας με τον εγωισμό σας έφεραν την Ελλάδα μας σε αυτό το επίπεδο και οι πολιτικές σας πεποιθήσεις, να μην λέτε να δοκιμάσετε τίποτε άλλο εκτός από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έβαζαν τους λαθρομετανάστες τους έχριζαν έλληνες και τους οδηγούσαν στις κάλπες για ίδιο όφελος, άρα είστε συνένοχοι και σε αυτό που εσείς όλοι εδώ μέσα κατακρίνετε με ευκολία αλλά με πολύ δυσκολία κοιτάτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη γιατί απλά πρέπει να φταίνε οι άλλοι και όχι εσείς οι αλάνθαστοι!!!
    Στην Ελλάδα ζει ένας ένας υπερήφανος λαός με απεριόριστο πολιτισμό. Η φιλοξενία, και η μοιρασιά των γνώσεων άλλων χωρών λυπάμαι αλλά και αυτό πολιτισμός θεωρείτε, άλλωστε πότε θα δοθεί ξανά στα παιδιά σας τα κακομαθημένα να γνωρίσουν και άλλων χωρών τον πολιτισμό; Καλά θα κάνετε λοιπόν φίλοι να σοβαρευτείτε και να δείτε πραγματικά το πρόβλημα και όχι ότι φαντασιώνεστε σαν πρόβλημα…. Ίσως να είστε εσείς οι προβληματικοί, υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο!!! Αγκαλιάστε πρώτα εσείς τα παιδιά σας για να μπορέσετε να διαπιστώσετε πόσο τα αγκαλιάζουν οι άλλοι και τι οι εκπαιδευτικοί τους!!!! Άντε για!!! Ξιφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *