ροή ειδήσεων

Κρουαζιερόπλοιο παρέκαμψε τη Ρόδο λόγω απεργίας των ξεναγών

Περιπλέκεται το θέμα της απεργίας των ξεναγών, καθώς άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες συνέπειες, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους τουριστικούς πράκτορες...
Πρώτη απώλεια αποτελεί η ακύρωση του κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου Silver Wind, που αναμενόταν σήμερα, προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας, με 320 τουρίστες. Το κρουαζιερόπλοιο θα κατευθυνθεί απ’ ευθείας στη Χάιφα.

Οι τουριστικοί πράκτορες πήραν αψήφιστα τν απεργία των ξεναγών και ενεργώντας εσφαλμένα από θέση ισχύος πρότειναν μείωση των αμοιβών των ξεναγών κατά 18-20%! Αυτό αποτέλεσε την αιτία της απεργίας των ξεναγών.

Όπως έγραψε προχθές το «Rodosalarm», οι πράκτορες στη συνέλευση που είχαν την Τετάρτη βράδυ κατέληξαν σε μια νέα πρόταση (;), η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί από τη διοίκηση των ξεναγών. Ελπίζεται η πρόταση να είναι λογική ώστε οι ξεναγοί να λήξουν την απεργία τους, γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ δυσάρεστα με πολλά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

rodosalarm.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/3/12 20:13

    μπράβο σε εσας τους ξεναγούς που βοηθάτε στον τουρισμό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/12 20:14

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. Μαλάκες είναι να γίνονται όμηροι του κάθε μαλάκα "εκ ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενου"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/12 20:34

    μπραβο και στους πρακτορες που βοηθανε τον τουρισμο .....και που αρνουνται να υπογραψουν συμβαση με τους ξεναγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/12 21:09

      Δηλαδη πρεπει να δεχτουν τις υπερογκες απαιτησεις τους??! ως ποτε?? βλεπουν τριγυρω τους οι ξεναγοι τι γινεται? βλεπουν τι μισθοι υπαρχουν???

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/3/12 11:11

      Είναι καλοπληρωμένοι με μεροκάματα που αγγίζουν και τα 150-200 ευρώ καθαρά... Βέβαια υπάρχουν και ξεναγοί που δεν βγάζουν τόσα,αλλά είναι τόσο ηλίθιοι που χθες χάσανε χρυσή ευκαιρία.Το καράβι αυτό διέθετε πολύ λίγους τουρίστες,οπότε η ζημιά δεν είναι τεράστια για την οικονομία,όμως ρε ξεναγοί αυτοί οι 320 είναι όλοι εκατομμυριούχοι.Μόνο εσείς χάσατε τόσο πολύ!Θα σας πλήρωναν πολλά λεφτά... Αλλά είπαμε ότι να ναι...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/12 21:01

    Ντροπη και μονο ντροπη για αυτους τους ανθρωπους!πρωτον ξερετε ποσο μεροκαματο παιρνουν οι περισσοτεροι απο αυτους τους ανθρωπους?για μεγαλο τουριστικο γραφειο μιση ημερα εκδρομη ξεναγηση στην παλια πολη 350 ευρω!!και το πιο σημαντικο! με τις κινησεις αυτες που κανουν αυτες τις ημερες, ξεφτιλιζουν το νησι μας στους τουριστες,που μετα απο ολα αυτα που εχουν τραβηξει περσι με απεργιες και αυτα που βλεπουν στις τηλεορασεις ειναι ηρωες που ακομη ερχονται στα νησια μας!αυτοι λοιπον οι "επαγγελματιες" ξερετε τι εκαναν πριν μερικες ημερες??? πριν μερικες ημερες λοιπον ενα γκρουπ αλλοδαπων ηλικιωμενων ανθρωπων εκανε το λαθος να θελει να παει να δει την παλια πολη της ροδου!δυστυχως για αυτους δεν υπηρχαν ξεναγοι διαθεσιμοι λογω της απεργιας. ευτυχως ομως αναμεσα τους υπηρχε και μια ηλικιωμενη κυρια η οποια τυγχαινε να αγαπαει πολυ το νησι, να εχει ερθει πολλες φορες και να εχει διαβασει,μελετησει την ιστορια της ροδου!η κυρια αυτη που ηταν αναμεσα στο γκρουπ προθυμοποιηθηκε να δωσει καποιες πληροφοριες για την παλια πολη μας χωρις βεβαια καποιο οικονομικο αντικρισμα!για την κακη της και τους τυχη δεν σκεφτηκαν οτι here is Greece και με τι ανθρωπους εχουν να κανουν! καποιοι απο τους ξεναγους κατηγγειλαν την ηλικιωμενη κυρια ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ το τονιζω, οχι συνοδο,αρχηγο,ξεναγο, ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ οτι κανει παρανομως ξεναγηση, καλεσαν την αστυνομια η οποια ηρθε, οι σκηνες που εκτυλιχθηκαν ακρως ντροπιαστικες, και αφου σταματησαν την κυρια αυτη ( με ενεργειες του πρακτορειου τους δεν υπηρξαν και χειροτερα) δεν αφησαν το γκρουπ να συνεχισει να δει την παλια πολη!!! ΝΤΡΟΠΗ! Ως ποτε καποιες κατηγοριες επαγγελματιων (ταξιτζηδες,ξεναγοι κτλ) θα κανουν οτι θελουν και θα μας ντροπιαζουν, ως ποτε θα παιζουν με το μεροκαματο ολων των υπολοιπων εργαζομενων μεροκαματιαρηδων του τουρισμου??? στα ξενοδοχεια οι μισθοι πιανουν πατο, οι κρατησεις απο γερμανια,γαλλια,αγγλια σκανδιναβικες χωρες πανε κατα διαολου, ο κοσμος δουλευει ολο και λιγοτερο και αυτοι οι ανθρωποι κανουν του κεφαλιου τους!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/3/12 22:21

    Έχει να πέσει μεγάλη πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/12 22:46

      φιλε εισαι τελειως ασχετος με οτι γραφεις και πολυ κακα πληροφορημενος......
      ας κατεβασουμε λοιπον με το σκεπτικο σου ολοι τα βρακια μας στο ονομα του τουρισμου,οπως τα κατεβασαμε και στο ονομα του μνημονιου.
      και εδω κολαει πολυ σωστα το ...να ψοφησει ο γαιδαρος του γειτονα..
      καληνυχτα....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/12 22:55

      Με μεροκάματο 180 ευρώ -300 ευρώ μεικτά-για εκδρομή κρουαζιέρας Λίνδου-Ρόδου και με μίζα 30% από τα κεραμικά και ζητάτε να σας συμπαρασταθούνε οι λοιποί εργαζόμενοι! Ξεφτίλα γείτονα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/3/12 01:27

      Φίλε Mar 30, 2012 12:46 PM, τι έγραψα ο κακομοίρης? Εϊπα ότι έχει να πεσει μεγάλη πείνα. Εγώ ήδη πεινάω. Δεν έχω έτοιμα να φάω. Εσύ και μερικοί άλλοι έχετε μάλον κομπόδεμα αλλά η δική μου οικογένεια γελάει όλο και λιγότερο. Κατεβάσουμε δεν κατεβάσουμε βρακιά, αν συνεχίσουμε έτσι, τελειώσαμε. Ας αφήσουμε λοιπόν τις μαλακίες και ας κάνουμε ότι πρέπει για να έρθει εδώ τουρισμός μια και εκτός από αυτό, δεν έχουμε να παράγουμε τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/3/12 00:42

    Απεργουν στην Ισπανια,Ιταλια ,Πορτογαλια,Γαλλια,Βελγιο και αλλου,οι εργαζομενοι με νυχια και με δοντια προσπαθουν να να διατηρησουν οτι κερδισαν με πολυ κοπο τοσα χρονια, και εμεις εδω οι χλωροι τρωμε την μια καρπαζια μετα την αλλη λεμε και ευχαριστω και τα βαζουμε με αυτους που τολμανε να αντισταθουν!
    Δεν ξερω ακριβως τι μεροκαματα παιρνουν οι ξεναγοι,αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι δεν εργαζονται καθε μερα,και οτι αν εχουν καταφερει και απαιτουν υψηλη αμοιβη τοτε ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ σιγουρα δεν τα πηραν απο το δημοσιο ουτε κλεμενα ειναι και αυτο ειναι που μας ενοχλει,και αν τους ζηλευουμε τοσο, γιατι δεν γινομασε τοτε ολοι ξεναγοι δεν πρεπει δα να ειναι και τοσο δυσκολο. Σιγουρα αν ειμασταν ολοι ενωμενοι σαν αυτους τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ καλλιτερα για ολους μας.Μην τα βαζετε μαζι τους αλλα αντιγραψτε τους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/12 11:25

      Είναι λογική αυτή σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως ο τουρισμός?
      Αν δεν έρθουν οι τουρίστες,ποιος θα έχει να φάει?Αν ζεις στην Ρόδο τότε πιστεύω καταλαβαίνεις,γιατί όλα τα λεφτά από τον τουρισμό βγαίνουν στην Ρόδο.Αν δεν ζεις στη Ρόδο και είσαι σε ένα μη τουριστικό μέρος τότε ίσως να μην μπορείς να καταλάβεις....απλά σκέψου φίλε μου

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος31/3/12 01:10

    Δεν ειμαι της αποψεως να ψοφησει η κατσικα του γειτονα φιλε παραπανω αλλα πρεπει να ειμαστε ρεαλιστες!δεν μπορει οι μισθοι πολυ πιο χαμηλομισθων να πεφτουν ριζικα και οι ξεναγοι να ζουν στον κοσμο τους και να μην δεχονται μειωση 18 % που και παλι θα παιρνουν πολυ καλα λεφτα!και δεν μπορουν να δυσφημιζουν ετσι το νησι μας! Με το να τη πεφτουν σε μια ηλικιωμενη που πηγε να βοηθησει τη παρεα της.φετος θα πιασουμε πατο γιατι πληρωνουμε τις μαλακιες τις περσινες των ταξιτζηδων,ελεγκτων εναεριας κυκλοφοριας κτλ και καποιων μαγκων που καιγαν σημαιες...με ποιο δικαιωμα στερουν το μεροκαματο ολου του κοσμου??καλως η κακως απο το τουρισμο ζουμε,δεν εχουμε ουτε βιομηχανια,ουτε τιποτα αλλο.ας βαλουμε τον κωλο μας κατω να δουλεψουμε ολοι μαζι σκληρα και ΣΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/3/12 02:18

    Ντροπη σας προσκυνημενοι, που γραφετε ως Παπαδημοι! Το πηρατε ως δεδοδεμνο πως οι εργαζομενοι θα αποδεχτουν μειωσεις μισθων και θα γινουμε οι Ινδοι και Κινεζοι της Ευρωπης για να πλουτισουν ακομη περισσοτερο οι εχοντες??? Ειδικα στον ιδωτικο τομεα, εγινε το μεγαλυτερο ξεπουλημα των εργαζομενων και θελετε να το δεχτουμε???? Ε οχι ρε φιλε! Πρωτα με την ψηφο και μετα με τον μαζικο αγωνα, θα διωξουμε με τις κλωτσιες και το ΔΝΤ και τους δοσιλογους συνεργατες τους εδω!! Αντι να εχουμε ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ κλπ., συνηγορουμε υπερ των δοσιλογων κυβερνωντων???? Κι επειδη εργαζομαι σε τουριστικο γραφειο, ξερω πως εκδρομες με κοστος 40-50 ευρω και συμμετοχη 250 ατομα (σε διαφορες γλωσσες), δηλαδη επι εσοδων 10.000 ευρω και πανω, αποφερουν αρκετα στους πρακτορες, για να πληρωθουν ολοι και να βαλουν και παμπολα στην ακρη τα αρπακτικα. Μαλιστα αν υπολογισεις πως την ιδια μερα, τα ιδια πρακτορια διοργανωνουν αλλες 3-4 εκδρομες το καθενα, που δεν εχουν ξεναγηση, φαντασου για ποια ποσα μιλαμε! Κτυπηστε λοιπον το κεφαλαιο και αγνοηστε τι γραφουν οι καλοπληρωμενοι εγκαθετοι που προπαγανδιζουν την μνημονιακη στρατηγικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/3/12 09:57

    Μην διωχνετε τους τουρίστες να ρθουν να τους γδαρουμε εμείς με τις πανάκριβες τιμές μας οταν τους χρεωνουμε 5 ευρω τον καφέ και 10 ευρω την μπίρα και τους πουλάμε κινέζικα για χρυσό δεν μιλάει κανεις .ρε ξυπνατε σε λίγο θα δουλεύουμε ολοι για 300 ευρώ! ΠΡΌΒΑΤΑ αντισταθείτε ! Μπράβο στους ξεναγούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους να βρίζουν εργαζόμενους οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να απεργούν (δηλαδή να χάνουν χρήματα) ματωνοντας οικονομικά προκειμένου να μην μειωθούν οι μισθοί τους.

    Τραγικό...

    Ε, όχι στο όνομα της ευημερίας κάποιων λίγων (που κερδίζουν πολλά από τον τουρισμό) εκμεταλευόμενοι την υπερεργασια αρκετών στα ξενοδοχεία, κάποιοι να δεχτούν να γίνουν είλωτες.

    Καλώς κάνουν οι ξεναγοί και έχουν τη συμπαράσταση όλων όσοι δεν είναι μύωπες (για να μην γράψω τίποτα βαρύτερο).

    Μακάρι να νικήσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/3/12 15:59

    Καλά, συνεχίστε έτσι... Περιμένετε την "ΝΙΚΗ" εσείς.
    Ότι έχει απομείνει από αυτή τη χώρα, θα το φάει η μίζα, η αρπαχτή, η κλεψιά και ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/3/12 16:10

    Αυτο περι γαιδαρου του γειτονα εχει αρχισει να δουλευει αντιστροφως μου φαινεται. Σου λένε οι ξεβαγοι αφου δε δουλευουμε εμεις ας καταρεύσουν και οι υπολοιποι στη Ρόδο!

    Καφροξεναγοι καντε "λευκη απεργια" αφου ειστε τοσο πολιτισμενοι και συμπαραστεκεστε στον υπολοιπο λαο!

    ...αλλα βεβαια ο εκβιασμος ειναι περισσοτερο πιασαρικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/12 16:50

      Ναι οι κακοί ξεναγοί θα διωκσουν όλους τους τουρίστες.ΡΕ ΕΊΣΤΕ ΚΑΛΑ ?!!ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!!!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ!ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος31/3/12 16:35

    Εγώ είμαι με τους εργαζόμενους,βρίζετε όλοι λες και θα κερδίσετε τίποτα από τον τουρισμό με τους μισθούς των 500 ευρώ έλεος,σήμερα είναι οι ξεναγοί αύριο εσείς ξυπνήστε ρε!!!!!!!γινόμαστε Ινδία.Ευτυχώς που το 1821 δεν είχε τουρίστες αλλιώς δεν θα κάναμε επανάσταση.Και κάτι ακόμα στην Ισπανία,Γερμανία γίνεται χαμός με τις απεργίες δεν άκουσα κανέναν από την Γερμανία να τα βάζουν με τους με τους απεργούς.
    Μάλλον η Ρόδος έχει πολλά κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος31/3/12 17:04

    οι περισσοτεροι ξεναγοι ειναι κοπροσκυλα καλοπληρωενα δεν πορει εεις να δουλευουμε για 600 ευρω και αυτοι να βγαζουν τοσα σε λιγες ωρες. Ας σκασουν υτη Αθηναιοι ξεναγοι εδω να δεις τη πλακα θα παθουν. και ας η μιλουσαμε τωρα για τις μιζες ...κοπροσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/12 12:58

      Κοπροσκυλο ειναι αυτός που σε εσπερνε ,μάθε πρώτα να γράφεις και μετά να σχολιάζεις άσχετε!!

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος31/3/12 19:17

    @Mar 30, 2012 02:42 PM
    Με ποια μαγκιά τους πήραν τις αυξήσεις?
    Τις πήραν εκβιαστικά όπως κάνουν και τώρα.
    Οι ξεναγοί ελέγχοντας τον αριθμό φοιτητών στην σχολή ξεναγών δημιούργησαν μικρή προσφορά και ταυτόχρονα μεγάλη ζήτηση , γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχει το φαινόμενο να δουλεύουν πολλοί συνταξιούχοι ξεναγοί.
    Στην πρόταση να δοθεί άδεια ξεναγού στους αρχαιολόγους, οι ξεναγοί απάντησαν πριν από 2 χρόνια πάλι με απεργία.

    Σε μια εκδρομή με 30 τουρίστες αφού αφαιρεθεί ΦΠΑ 16% , προμήθεια εκδρομών στον Tour Operator από 20-30% υπολογισμένη στην τιμή με Φπα , λεωφορείο/οδηγό/καύσιμα, ένα τουριστικό γραφείο κερδίζει τα ίδιο ποσό όσο ο ξεναγός και επιπλέον έχει να πληρώσει υπαλλήλους και λειτουργικά έξοδα.
    Έχει φτάσει δηλαδή ο ξεναγός να είναι κάτι σαν συνέταιρος με την διάφορα ότι αυτός θα κερδίσει το ίδιο ακόμη και εάν η εκδρομή τρέξει με 20 τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/12 10:38

      Ε οχι και στους αρχαιολόγους! Ενα παλιο-ΑΕΙ εχεουν τελειώσει.
      Οι ξεναγοί ειναι οι μόνοι με τις απαραίτητες γνώσεις για να εξηγούν στον κόσμο οτι αριστερά βλέπουμε το λιμάνι και δεξιά την π.πόλη!

      Άσε που οι αρχαιολόγοι δεν ειναι τόσο fit οσο οι ξεναγοί που σκαρφαλώνουν τα υψηλότερα βουνα και κολυμπούν στα μεγαλύτερα βάθη.

      Και οι αρχαιολόγοι και αυτοι της φιλοσοφικής θα έπρεπε να μπορούν να πάρουν άδεια ξεναγού με μια απλή αίτηση.

      Αφου λοιπόν κόπτονται τοσο πολύ οι ξεναγοί για το επίπεδο των reps που ξεναγούν, ας δεχθούν τουλάχιστον αυτούς με το πολυ υψηλότερο επίπεδο και βάθος γνώσεων του αντικειμένου τους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/4/12 23:13

      Με αυτή τη λογική φίλε ή φιλη μου και οι ξεναγοί μπορούν να κάνουν τους αρχαιολόγους ,οι κομωτριες τους γιατρούς, και ο φούρναρης τον δικηγόρο, οι σχολές ξεναγών ειναι ανοιχτές για όλους μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/4/12 16:31

      Ρε φιλε πλακα μας κανεις τώρα? Μιλας για μια σχολή επιπέδου ΑΣΤΕΡ που ουτε καν στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν ειναι. Ουτε καν για ΤΕΙ δε μιλάμε δηλαδή.

      Αμοίβεστε με υπέρογκα ποσα για τα χρόνια που εχετε λατσει στα θρανία και για υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά ακόμα επαγγέλματα εκτος απο το δικό σας το τοσο "εξειδικευμένο"

      Η κάστα των ξεναγών υπάρχει (και αυτή) μόνο στην Ελλάδα.

      Ποιους δικηγόρους,γιατρους και αρχαιολόγους τσαμπουνας?

      Αλλα φωνάξτε τώρα οσο μπορείτε διότι απο οτι φαινεται θα σας παρει και εσας η μπάλα οπως εχει παρει και τους υπολοιπους.

      Και ναι γίνομαι κακός οταν βλέπω ανθρώπους να υπερασπίζονται κούφια πράγματα.

      Μας εχουν ταράξει στις μακακιες τα τελευταία 2 χρόνια, αρκετα και με δική σας κλάψα.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος1/4/12 00:49

    "Σε μια εκδρομή με 30 τουρίστες αφού αφαιρεθεί ΦΠΑ 16% , προμήθεια εκδρομών στον Tour Operator από 20-30% υπολογισμένη στην τιμή με Φπα , λεωφορείο/οδηγό/καύσιμα, ένα τουριστικό γραφείο κερδίζει τα ίδιο ποσό όσο ο ξεναγός και επιπλέον έχει να πληρώσει υπαλλήλους και λειτουργικά έξοδα."

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ή ΨΕΥΤΗΣ. Δουλεύω σε τουριστικό γραφείο πολλά χρόνια και ξέρω και τις αμοιβές των ξεναγών που δεν έχουν καμία σχέση με όσα γράφονται παραπάνω, αλλά είναι καλές αμοιβές, και ΚΥΡΙΩΣ ξέρω τι βγάζουν οι πράκτορες... Αντί να ξεσηκωθούμε οι υπάλληλοι στα τουριστικά γραφεία για αυξήσεις βρίζουμε όσους τολμούν να απεργήσουν... αντε να γίνουμε όλοι πακιστανοί και κινέζοι να ησυχάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/12 16:59

      Mάλλον οι δυο παραπάνω χαρακτηρισμοί αντιστοιχούν στο πρόσωπό σου.
      Eίναι ψέματα ότι η Μισή_ημέρα_γύρος_πόλης κοστίζει 145€ μεικτά και 89€ καθαρά;
      Aπάντησε , και εάν δεν ξέρεις να διαβάσεις την σύμβαση που σημειωτέο για αυτούς που δεν γνωρίζουν αναφέρει μόνο τα καθαρά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/4/12 17:53

      ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΟΠΡΑΚΤΟΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ ΓΥΡΟ ΠΟΛΗΣ? Ο ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 3 ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 47 ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ............

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/4/12 23:51

      Οι μισοί και παραπάνω ξεναγοί της Ρόδου έχουν τελειώσει πριν ΑΕΙ.
      Μπορείς να ρωτήσεις τους ξεναγούς της Ρόδου πόσοι έχουν τελειώσει το Ιστορικό- Αρχαιολογικό. Είναι αρκετοί. Έκαναν όμως τον κόπο, εφόσον έτσι ορίζει ο νόμος, να καθίσουν πάλι στα θρανία, να δώσουν εξετάσεις σε ξένες γλώσσες και να παρακολουθήσουν άλλα 3 χρόνια σχολή. Επίσης μπορείς να δεις πόσοι είναι οι φιλόλογοι που αντί να κάθονται και να περιμένουν "τιμιτική" άδεια ξεναγού, έδωσαν εξετάσεις και αυτοι για να ακολουθήσουν άλλο επάγγελμα. Επίσης ανάμεσα στους ξεναγούς υπάρχουν πολλοί που έχουν τελειώσει παιδαγωγικά, οικονομικά και άλλα ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αν θέλει κανείς σωστή πληροφόρηση μπορεί να πάρει τα στατιστικά από το ΥΠΠΟΤ και να δει πόσοι ξεναγοί δίνουν κάθε χρόνο εξετάσεις για να περάσουν καινούριες γλώσσες ώστε να ανταποκριθούν τις ανάγκες τις δουλειάς τους. Μάλλον δεν ξέρεις ότι για να ΜΑΘΕΙ κανείς μια ξένη γλώσσα δεν αρκεί να πάει σε ένα φροντιστήριο για και να πάρει ένα "ΠΤΥΧΙΟ". Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα πτυχία των γλωσσών δεν γίνονται δεκτά όταν δίνει κανείς εξετάσεις στη Σχολή Ξεναγών. Οι εξετάσεις είναι δύσκολες και γραπτά και προφορικά και οι απαιτήσεις είναι αρκετά υψηλές. Μάλλον, πολύ υψηλες θα έλεγα όταν πρέπει να μιλάς ξένες γλώσσες σαν μητρική. Μπορεί κανείς να δει στα στατιστικά πόσοι υποψήφιοι κόβονται στις γλώσσες πριν καν προλάβουν να δώσουν τις υπόλοιπες στην Ιστορία και τα άλλα μαθήματα. Αυτά που γράφω δεν είναι κρυφά. Ο καθένας που κατηγορεί μπορεί να κάνει τον κόπο να τα ψάξει πρώτα και μετά να μιλήσει.
      Οι περισσότεροι που δουλεύουν στα τουριστικά γραφεία είναι απόφοιτοι Λυκείου και μάλιστα τεχνικού. Δεν το λέω υποτιμητικά αλλά αν ήθελαν να καλυτερέψουν τη ζωή τους υπάρχουν πολλοί τρόποι. Εμείς, περισσότερο από όλους ξέρουμε πόσο πολύ δουλεύουν και πόσο κακοπληρωμένοι είναι. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα να μιλούν με αυτόν τον τρόπο, όπως δεν έχει κανείς δικαίωμα να πιάνει στο στόμα του το ψωμί του άλλου.
      Επειδή έχουμε καταλάβει ποιοί είναι που γράφουν σε αυτό το blog εκτοξεύοντας αθλιότητες και πραγματικά δεν θέλει κανείς ξεναγός να πέσει σε επίπεδο να βρίζει ανώνυμα, ένα έχουμε να πούμε: ΚΡΙΜΑ!!!. Σε λίγες μέρες όταν θα τελειώσει όλο αυτό, πάλι θα δουλεύουμε μαζί και θα είμαστε φίλοι. Θα μείνουν μόνο οι βρισιές και η λάσπη που ρίξατε.
      Καλό καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/4/12 09:42

      Αγαπητε φίλε, δεν αμφισβητεί κανείς οτι τα 2 χρονάκια της σχολής σας (και όχι 3) ισως ειναι συμπληρωματικά καποιου άλλου πτυχίου για αρκετούς απο εσας.

      Απο την άλλη όλοι αυτοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ στους οποίους αναφέρεσαι δεν ειναι στη Ρόδο (πλήν ελαχίστων) και φυσικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα εισοδήματα που έχετε εσεις οι ντόπιοι προνομιούχοι ξεναγοί.

      Μην προσπαθείς να μας πείσεις οτι κάποιος ξεναγός που έχει βγάλει ενα λύκειο και τη σχολή ξεναγών ειναι καταλληλότερος να ξεναγεί απο ένα αρχαιολόγο κτλ!

      Πολλοι απο εσάς δεν ξέρουν καν να ορθογραφούν. Έλεος!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος2/4/12 16:21

      Χρόνια της Σχολής είναι 2,5 + 6 μήνη πρακτική = 3
      Οι πτυχιούχοι που ανέφερα είναι στη Ρόδο. Μπορεί εσύ στο γραφείο σου να μην τους απασχολείς, αλλά υπάρχουν και δουλεύουν σε άλλα γραφεία.
      Δεν ξέρω ποιός είναι κατάλληλος να ξεναγεί και ποιός όχι. Δεν θα το κρίνω εγώ. Ένα πτυχίο δεν σε κάνει επαγγελματία, ό,τι και να έχεις σπουδάσει. Η ξενάγηση δεν είναι αρχαιολογία. Περιλαμβάνει ΚΑΙ αρχαιολογικές πληροφορίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μάθημα αρχαιολογίας. Οι αρχαιολόγοι που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Σχολής Ξεναγών απαλλάχθηκαν από τα αρχαιολογικά μαθήματα αλλά παρακολούθησαν κανονικά όλα τα υπόλοιπα.
      Η ξεναγοί δεν ζητούν να γίνουν αρχαιολόγοι, να διοριστούν στο δημόσιο, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα μαύρα, ούτε ούτε οτιδήποτε άλλο τους καπνίσει. Τελείωσαν μια σχολή για να κάνουν μια και μόνο μια συγκεκριμένη δουλειά.
      Επίσης παρατήρησα ότι σε κάθε ανάρτηση σου τελειώνεις με τη λέξη "Έλεος"

      Αν ορθογραφούν σωστά ή όχι μπορεί να ωφείλεται στη μη εξεικοίωση τους με το πληκτρολόγιο. Τι να κάνουμε, εμάς η δουλειά μας δεν είναι μπροστά σε έναν υπολογιστή. Ανάμεσα μας υπάρχουν και μεγάλοι άνθρωποι που προσπαθούν φιλότιμα να μάθουν να χειρίζονται υπολογιστή.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος1/4/12 17:55

    ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΛΛΟΥ,ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος1/4/12 23:46

    σιγα μην το εστειλε μονος του αλλου μη λετε ασυναρτησίες, λιγοι ειναι οι ξεναγοι που δεν βγαζουν γυρω στα 30.000 τη σεζον συν τις προμήθειες, δουλευα 12 χρονια σε τουριστικο γραφειο, ο ενας ειναι χειροτερος απο τον αλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος2/4/12 10:38

    ολοι το εχουν τουμπανο και οι ξεναγοι κρυφο καμαρι,φαταουλες ε φαταουλες,σα δε ντρεπεστε,αλλα δεν φταιει κανενας αλλος παρα το κρατος που ανεχεται αυτες τις ανισοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/4/12 16:44

      Βγαίνεις ανώνυμα και κτηγορείς ανθρώπους που διεκδηκούν και αγωνίζονται. Ντροπή σε εσένα και στους όμοιους σου που κατεβάζουν το κεφάλι και δέχονται τα 500 μισθό. Ντροπή σε όλη τη Ρόδο που θα βουλιάξει πάλι από Τουρίστες και θα τους βλέπουμε μέσα από το σκλαβοπάζαρο. 2 Ευρώ η βενζίνη σήμερα! Τον Ιούνιο νέα μέτρα! Θυμηθείτε του χρόνου τέτοια μέρα θα είναι όλη η Ρόδος στο δρόμο και θα διεκδικεί!!! Εκτός και αν έχετε όλοι εσείς που βρίζετε μαγαζιά στη Σωκράτους η ξενοδοχέια. Αλλά μάλλον δεν έχετε ούτε ξενοδοχεί ούτε κάτι άλλο που είναι απαραίτητο προσόν για να αντισταθεί κανείς. Οικογένειες έχουμε πίσω μας όλοι. Αυτούς σκεφτόμαστε. Δεν είδαμε κανέναν άλλον να αντιστέκεται στην επιγραφή "500 ευρώ και όποιος θέλει...." Ντροπή σας ανώνυμοι, που νομίζετε ότι είστε ανώνυμοι. Σας πήραμε χαμπάρι ποιοί είστε.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος2/4/12 15:30

    ego vlepo oti xoris kswnagous tromokrateiste kai kanete poli thorivo oloi sas!!!! giati arage????? kai oso gia to karavi nai o praktoras to esteile allou!! to karavi ithele na erthi edo kai perasoun oi pelates tin imera tous stin poli alla o praktoras tous ipe kalitera na pate allou!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/4/12 16:57

      http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/04/180-287.html

      Κοιτάξτε και αυτό για να καταλάβετε γιατί αγωνίζονται οι ξεναγοί.
      Τι να το κάνεις το 5άστερο όταν δουλεύουν μέσα πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
      Και τι υπηρεσίες θα προσφέρει ο υπάλληλος των 300 Ευρώ; Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει το τουριστικό προιόν μας ελκυστικό και ανταγωνιστικό; Μπράβο μας να το χαιρόμαστε!! 6 μήνες επί 500 Ευρώ σήμερα, 300 θα είναι αύριο. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μπράβο στους εργαζόμενους στον Τουρισμό στο ωραιότερο νησί της Ευρώπης. Στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό σύμφωνα με το trip advisor οι εργαζόμενοι είναι δούλοι. Ξεπουλάνε τα πάντα στην πλάτη μας 10 καρχαρίες επιχειρηματίες που δεν χορταίνουν χρήμα.
      Και εμείς βριζόμαστε μεταξύ μας. Οι ξεναγοί μας έφταιξαν. Υποκριτές!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *