ροή ειδήσεων

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Άνεργοι, Εργαζόμενοι, νέοι,
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η Τρόικα τσακίζουν όλα τα επιδόματα. Σε συνέχεια της Πράξης του υπουργικού συμβουλίου που καταργεί... την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μειώνοντας τον κατώτατο μισθό από 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά και για τους νέους στα 511 ευρώ, μειώνουν κατά 22% όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, φτάνοντας το επίδομα ανεργίας στα 359€, δηλαδή στο ποσό των 12 ευρώ την ημέρα. Eπίδομα που ήταν ήδη πίσω από τις ανάγκες, αφού το παίρνει ένα μικρό μέρος των ανέργων.

Εκτός από το επίδομα της ανεργίας τσακίζουν επίσης κατά 22% την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας που δίνεται για έξι μήνες μετά τη λοχεία. Επίσης χτυπάνε τα εποχικά βοηθήματα σε μια σειρά εργαζόμενους με λίγες ημέρες εργασίας ή εποχική απασχόληση όπως σε οικοδόμους, επισιτισμό-τουρισμό, εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μουσικούς, ηθοποιούς, ρητινοσυλλέκτες, δασεργάτες κλπ. Τσακίζουν, το επίδομα στράτευσης και άλλα βοηθήματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Να ανατραπεί η συγκυβέρνηση, η δικτατορία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχει φρένο στην επίθεση τους. Καλουμε τους ανέργους, τους εργαζομένους να οργανώσουν την πάλη τους, να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση. Καμιά υποταγή στους νόμους τους. Νομοθετούν χωρίς διάλειμμα το τσάκισμα της ζωής μας. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Εργαζόμενη-ε, άνεργε, νέα και νέε,

Δεν πρέπει να αποδεχτείς τη σημερινή κατάσταση. Το επίδομα ανεργίας το μετατρέπουν, μέσω προγραμμάτων, σε επιδότηση στους εργοδότες και τους χαρίζουν τζάμπα εργάτες. Κανείς δεν είναι μόνος του. Κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Σήμερα είναι ο γείτονας, ο συγγενής, ο συνάδελφος. Αύριο είναι πιθανόν να είναι ο καθένας μας.

Η θέση μας είναι στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών, των επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Για μέτρα προστασίας των ανέργων.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Στηρίξου στο ΠΑΜΕ. Έλα σε επαφή με το σωματείο σου.

Δώσε δύναμη με τη συμμετοχή σου στις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.

Σ´ αυτές τις συνθήκες, χρειάζεται να διευρυνθεί το δίκτυ προστασίας και ανακούφισης των ανεργων και των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων.

Να διεκδικησουμε:

· Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ.

· Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

· Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

· Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.

· Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.

· Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

· Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

· Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

· Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

· Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

Ρόδος 5-Μάρτη-2012

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΡΟΔΟΥ

Σχόλια

  1. ΤΑΣΟΣ ΨΑΡΟΜΠΑΣ6/3/12 00:07

    ΚΑΛΑ............ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.... ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ.......... ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΥΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/12 01:00

    http://www.zougla.gr/greece/article/episimi-apantisi-e8elonton-tis-patatas-sto-kke

    Επίσημη απάντηση εθελοντών της πατάτας στο Κ.Κ.Ε.

    .......Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Ανήκει σε πολιτικούς, που όμως η παντελής ανικανότητά τους , όπως κάθε ημέρα αποδεικνύεται, μας έφερε στο το χείλος. Δεν είναι οι κυβερνώντες που φέρουν τη πρώτη ευθύνη είναι συνυπεύθυνο και το Κ.Κ.Ε, που ταΐζεται παχυλώς από τον ελληνικό λαό... για να μην κάνει ΤΙΠΟΤΕ, να βγάζει βραχνές φωνές, τάχα μου, για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων...
    Και μόλις είδε μια πραγματική λαϊκή πρωτοβουλία , τη δική μας, αποπειράται να την σπιλώσει! Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται οι επαγγελματίες της πολιτικής! Γιατί τέτοια απρόσμενη φαιδρή έκρηξη εκ μέρους του βρικολακιασμένου αυτού πολιτικού σχήματος;
    Υπάρχει εξήγηση. Μόλις εκδηλώθηκε η κίνηση μας, έσπευσαν αμέσως να μας προσεγγίσουν πράκτορες του Κ.Κ.Ε, αλλά τους απομακρύναμε-έχουν εξαφανιστεί ήδη- με τούτο: «Ευπρόσδεκτοι οι πάντες στον αγώνα της πάταξης της ακρίβειας. Κανέναν κομματικό χρωματισμό δεν θα επιτρέψουμε.» -Είναι δημοσιευμένα αυτά! Δεν έχουμε καμιά σχέση με τα κόμματα και πολεμάμε την χρόνια κι εγκληματική αφροσύνη τους...Ο Έλληνας πλέον κατάλαβε... Τα πολιτικά σχήματα έχουν ψοφήσει ανεπιστρεπτί, κατά τον ίδιο τρόπο που πρωτοψόφισε κι ο κομμουνισμός, που τόσον πόνο έσπειρε κυρίως προς τους αγαθούς οπαδούς του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *