ροή ειδήσεων

Ήταν το δημοψήφισμα που πρότεινε ο ΓΑΠ, ο “Δούρειος ίππος” της διάλυσης της Ευρωζώνης;

του Λάζαρου Ελευθεριάδη
2 Νοεμβρίου 2011, Κάννες: Ο Γ. Παπανδρέου και μαζί του η Ελλάδα υπέστησαν τον απόλυτο εξευτελισμό. Σε μία επίδειξη δύναμης, αυταρχισμού και ιδιοκτησιακής αντίληψης της...


Ε.Ε.Μέρκελ και Σαρκοζί όχι μόνο υπαγόρευσαν και ανακοίνωσαν το ερώτημα του δημοψηφίσματος αλλά καθόρισαν κιόλας και ανακοίνωσαν, υποκαθιστώνας τον Eλληνα πρωθυπουργό, την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Δεν παρέλειψαν βέβαια να ξεκαθαρίσουν ότι θέλουν τον ελληνικό λαό στην Ευρωζώνη αλλά δεν καίγονται κιόλας, υποδεικνύοντας την πόρτα εξόδου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Επέλεξε εντελώς άστοχα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα θέμα που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ερώτημα χωρίς αυτό να είναι κατάφορα αποπροσανατολιστικό, εκβιαστικό και επικίνδυνο.

Επιστρέφει “ηττημένος”, έχοντας φέρει την Ελλάδα σε απίστευτα δυσχερή θέση, ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία ή τον πλήρη ευτελισμό.

Παράλληλα, οι Μέρκελ και Σαρκοζί, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, διεμήνυσαν πως μέχρι να εγκριθεί κάθε στοιχείο της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου 2011, δεν θα εκταμιευτεί καμμία δόση του δανείου.

Στην Ελλάδα, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ε. Βενιζέλος μιλά για “λύτρωση” της χώρας με την διενέργεια του δημοψηφίσματος.


Με το δημοψήφισμα, εάν τελικά πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2011, θα τεθεί θέμα παραμονής ή όχι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, όπως ξεκαθάρισαν ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή τους με τον Γ.Παπανδρέου στις Κάννες.

Δεν δέχτηκαν δηλαδή και το ξεκαθάρισαν, όπως και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να εκφράσουμε άποψη για την Συμφωνία.

Αν αυτό δεν είναι παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, τότε τι είναι;

Προσωπική διαμάχη που εξελίχτηκε σε αντιπαράθεση είχαν μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής από τις Κάννες οι Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλος και η διαφωνία τους ήταν κάτι παραπάνω από έντονη και ακολουθήθηκε βέβαια από την επιστολή Βενιζέλου.

Αλλά ποιος να ξεχάσει την δήλωση Ε.Βενιζέλου περί “λύτρωσης” μετά την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα του Γ.Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο πολιτικοί άνδρες βουλιάζουν μαζί, με ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου.

Ο τέως πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου, τόνισε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, υιοθετόντας πλήρως το ερώτημα που υπαγόρευσαν Μέρκελ και Σαρκοζί, αν και δεν θέλησε να το προσδιορίσει με σαφήνεια.

Ο λαός, σημείωσε ο πρωθυπουργός, θέλει να είναι ισχυρός εταίρος στην Ευρωζώνη και αυτό είναι που διακυβεύεται.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα είναι θετικό.

Αραγε αυτή η επιλογή του ΓΑΠ, της διενέργειας του δημοψηφίσματος, αφορούσε την ισχυροποίηση της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ή εκείνη την στιγμή λειτουργούσε ώς ο “Δούρειος ίππος” της διάλυσης της Ευρωζώνης.

Και αυτόν τον “ρόλο” εξ ονόματος τίνος τον ανέλαβε, ποιούς εξυπηρετούσε, ποιά γεωπολιτικά συμφέροντα επέβαλλαν αυτήν του την συμπεριφορά ;

Πρέπει να λογοδοτήσει στον Ελληνικό λαό, επιτέλους, αυτός και οι “κηπουροί” του για την εξυπηρέτηση “αλλότριων” συμφερόντων απο αυτά της χώρας μας, ώς πρωθυπουργός της Ελλάδος, με παραπομπή, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας είς βάρος της Ελλάδος, στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το βίντεο της 2 Νοεμβρίου 2011 από τις Κάννες για το δημοψήφισμα:

aegeantimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *