ροή ειδήσεων

ΑΙΣΧΟΣ! Η ΕΤΕπ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΔΡΑΧΜΗΣ!

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ!...
Εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ζητεί η Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων (ΕΤΕπ) στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις. H αρχή έγινε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ΕΤΕπ με τη ΔEH για την υπογραφή δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Mεγαλόπολη.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ETEπ έθεσε για πρώτη φόρα στη διοίκηση της ΔEH δύο νέους όρους: πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την Eυρωζώνη είτε της διάλυσης της Eυρωζώνης, και υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής.
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία) και θα επεκταθεί συνολικά στις χώρες της Eυρωζώνης.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΤΕπ έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Oικονομικών πως το σύνολο των νέων συμβάσεων για δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις θα συμπεριλαμβάνουν «ρήτρα δραχμής» καθώς επίσης και ότι θα διέπονται από το αγγλικό Δίκαιο.
Είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα εξοργιστικό το γεγονός ότι οι ίδιοι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι που επέβαλλαν τις μνημονιακές πολιτικές στη χώρα, προεξοφλούν τις απόλυτη αποτυχία των πολιτικών αυτών!
Αυτό μάλιστα που εξοργίζει ακόμα πιο πολύ είναι το γεγονός ότι προκειμένου να εξασφαλίσουν τα οικονομικά οφέλη των ληστρικών τους δανείων προχωρούν σε συμφωνίες νεοαποικιακού τύπου με τις εταιρίες που δανείζουν!
Στην ουσία πρόκειται για μέγιστη υποκρισία των μονεταριστικών εκείνων δυνάμεων που προσπάθησαν και προσπαθούν να καταστήσουν αναγκαία την ευρωζώνη στην συνείδηση του λαού!


iskra.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *