ροή ειδήσεων

Οι Γερμανοί Βλέπουν Ευκαιρίες Αλλά Και Παγίδες

«Για τους Γερμανούς, οι τιμές θερινών κατοικιών στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν τόσο ευνοϊκές όσο σήμερα». Ετσι αρχίζει πρόσφατο δημοσίευμα...
της εφημερίδας «Die Welt», το οποίο όμως σπεύδει να προσθέσει ότι «ενεδρεύουν πολλοί κίνδυνοι» όπως το αν θα παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη. Επίσης θέτει το υπερβολικό ερώτημα «πώς θα φθάνει κανείς στο σπίτι του όταν απεργούν οι πιλότοι»!
Επίσης, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας θέτει το ερώτημα αν υπάρχει ή όχι κτηματολόγιο στα νησιά όπου έχει εκδηλωθεί γερμανικό ενδιαφέρον για απόκτηση θερινής κατοικίας. Δεν είναι τυχαίο, δε, το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο το γερμανικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Ρόδο, όπου οι χρήσεις γης και το κτηματολόγιο υπάρχουν ήδη από τον καιρό της ιταλικής κυριαρχίας στο νησί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κίνητρα των Γερμανών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν θερινή κατοικία στη Ρόδο δεν είναι μόνο η ξεκούραση σε περιόδους διακοπών αλλά και μια ευκαιρία, γενικά λόγω της κρίσης, να αποκτήσουν ένα ακίνητο στο νησί των Ιπποτών.
Οπως δηλώνει στην εφημερίδα ο ελληνικής καταγωγής μεσίτης του γερμανικού οίκου Engel & Voelkers, το 2011 η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν τριπλάσια από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά ο αριθμός των ενδιαφερομένων αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος. Αλλωστε, οι τιμές για εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα έχουν πέσει από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα κατά 40%. Κατοικίες με 100 τ.μ. σε καλή κατάσταση διατίθενται προς 130.000 ευρώ. Ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά υπάρχει για κατοικίες στην ανατολική ακτή του νησιού στην τιμή των 1.700 ευρώ ανά τ.μ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Focus», το 2011 600 Γερμανοί και Ελβετοί χτύπησαν την πόρτα κτηματομεσιτικών γραφείων αναζητώντας θερινή κατοικία στο Νησί των Ιπποτών.
Βεβαίως το θερμό γερμανικό, αυστριακό αλλά και ελβετικό ενδιαφέρον για απόκτηση θερινής κατοικίας στη Ρόδο δεν σημαίνει ότι όσοι ενδιαφέρονται σπεύδουν και να αγοράσουν. Για τους ενδιαφερομένους που βλέπουν την αγορά σπιτιού στη Ρόδο ως επένδυση λειτουργεί αποτρεπτικά η ελληνική κρίση.
Εκτός όμως από τις έτοιμες θερινές κατοικίες, στη Ρόδο αλλά και σε άλλα τουριστικά μέρη της Ελλάδας προσφέρονται παραθαλάσσια οικόπεδα με 30.000 ευρώ.
Με τα γερμανικά στάνταρ, σε ένα από τα οικόπεδα αυτά μπορεί να κατασκευαστεί μια κατοικία 80 τ.μ. με κόστος 95.000 ευρώ.
Το ερώτημα, πάντως, είναι αν γερμανοί, αυστριακοί αλλά και βρετανοί ενδιαφερόμενοι για θερινές κατοικίες θα προτιμήσουν την Ελλάδα ή θα επιλέξουν την Ισπανία που γεωγραφικά είναι περισσότερο προσβάσιμη από ό,τι η Ελλάδα και οι τιμές έχουν πέσει μέχρι και 60%, δηλαδή ακόμη περισσότερο από ό,τι στη χώρα μας.
http://www.gegonos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/4/12 00:55

    να κατσουν στα αυγατους ι γερμανι γιατι πιναμε και δεν τους βλεπο καλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/12 00:57

    Έχουμε ανακυρίξει άτυπα το μέτρο της ευτιχίας μας πια ακόμα και την πορδή του τελευταίου Γερμανού ;

    Η σωτηρία είμαστε Εμείς, πρέπει να το καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *