ροή ειδήσεων

Μειώσεις στις τιμές για φροντιστήριο

Την «επιχείρηση κυνήγι στο παράνομο φροντιστήριο» έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και παράλληλα προχωρά σε μείωση...

των διδάκτρων κατά 15% άμεσα με στόχο να μειώσει τις απώλειες που ήδη υφίσταται η φροντιστηριακή κοινότητα ελέω κρίσης.

Ο μαθητικός πληθυσμός στο φροντιστήριο μειώθηκε κατά μέσο όρο 20% φέτος, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η μείωση των εγγραφών στα φροντιστήρια ήταν μεγαλύτερη στις μικρότερες τάξεις -από 10% έως 15% στη Β΄ Λυκείου και έως και 40% στην Α΄ Λυκείου- στην Γ΄ Λυκείου, όπου οι μαθητές μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η μείωση ήταν αισθητά μικρότερη! Ετσι, η ΟΕΦΕ στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε την πρόθεσή της για μειώσεις στα δίδακτρα και να επιδιώξει με τη συνδρομή του κράτους να πατάξει τα παράνομα φροντιστήρια.

Αυτό, πάντως, που για μία ακόμα φορά δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψιν τους οι υπεύθυνοι είναι πως με την ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και την ταχύτατη σύνεση στο ίντερνετ που είναι εύκολο να έχει κάθε μαθητής, η στροφή στο ηλεκτρονικό φροντιστήριο είναι ένας νέος δρόμος που συνεχώς θα πλαταίνει για τον μαθητή-φοιτητή και με τις τιμές για εξ αποστάσεως φροντιστήριο να είναι τρομακτικά ανταγωνιστικές σε σχέση με το παραδοσιακό, επίγειο φροντιστήριο δεν υπάρχει τρόπος να ανακοπεί η «αιμορραγία» μαθητών προς εκείνη την πλευρά.

biologiaonline.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/4/12 13:03

    Και οι φροντιστές ας πληρώνουν κανονικά τους καθηγητές τους, να δηλώνουν κανονικά τα εισοδήματα , να βάζουν κανονικά τα ένσημα, να δίνουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ( βέβαια τώρα εκεί που πήγαν άστα να πάνε) να κάνουν σοβαρά συμβόλαια και όχι συμβόλαια από τον Οκτώβρη μέχρι τον Απρίλη , ενώ οι άνθρωποι δουλεύουν από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιούνιο! και πρώτα να τα βάλουν με τους καθηγητές του Δημοσίου που κάνουν φροντιστήρια, αλλά όλοι μας εδώ στην Ρόδο ξέρουμε ότι τα βάζουν με τους υπόλοιπους καθηγητές και ειδικά με τα νέα παιδιά που τους τηλεφωνούν και τους απειλούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *