ροή ειδήσεων

Το defencenet.gr απαιτεί πυρά κατά των τουρκικών αεροσκαφών!

To Κλίμα έντασης αναθερμαίνεται ξανά πάνω από το Αιγαίο. Σε μια συγκυρία που χρωματίζεται από την απαίτηση των πολεμικών βιομηχανιών για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, με...

ιδιαίτερη έμφαση στο πανάκριβο πολεμικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, αλλά και από την «επιθυμία» μερίδων του ελληνικού κεφαλαίου και των ξέων ενεργειακών κολοσσών για προνομιακή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Αιγαίο-Κύπρο-Κρήτη, που αντικειμενικά τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό μεταξύ Ελληνικού-Τουρκικού-Κυπριακού-Ισραηλινού κράτους, οι υπερπτήσεις μαχητικών και ελικοπτέρων αποτελούν μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

Τα μιλιταριστικά μπλογκ, στα οποία εξάλλου διατυπώνεται έντονα η απαίτηση για κλιμάκωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην υπέρπτηση τουρκικού ελικοπτέρου S-70B6 Seahawk σε ύψος μόλις 65 μέτρων, επάνω από την Ρω, συνδυάζοντας τη με την υπέρπτηση στα 300μ. δύο μαχητικών RF-4E επάνω από το Καστελόριζο πριν από δύο μήνες!

Είναι αλήθεια ότι το γεγονός σημειώθηκε σε μια περίοδο που το ελληνικό κατεστημένο επιδιώκει μια βελτίωση της επικοινωνίας με την τουρκική κυβέρνηση, μέσω των πρωτοβουλιών του νέου ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου. Όμως η εν λόγω στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας προβληματίζει τους Έλληνες στρατοκράτες καθώς εντάσσει στην καθημερινότητα του ακήρυκτου πολέμου στο Αιγαίο νέα στοιχεία. Όπως επισημαίνουν:

-Το ελικόπτερο δεν «σηκώθηκε» από τη ναυτική βάση του Ακσάζ, όπως αρχικά είχε διαφανεί, αλλά από την αεροπορική βάση του Ντάλαμαν που βρίσκεται αρκετά βορειότερα, αιφνιδιάζοντας τον ελληνικό στρατό. Μία μοναχική πτήση ναυτικού ελικοπτέρου από το Ακσάζ με κατεύθυνση προς το νότο την περιοχή του Καστελόριζου, παρακολουθείται άμεσα. Μία πτήση από το προκεχωρημένο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν προς τα νότια μπορεί να έχει μία πλειάδα προορισμών, αλλά λόγω μεγάλης απόστασης, σχεδόν ποτέ δεν προσεγγίζουν την Μεγίστη (Καστελόριζο) και το σύμπλεγμα των νησιών και νησίδων της περιοχής (Ρω, Στρογγύλη κλπ). Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ελικόπτερο υπήρχε στα ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, αλλά άρχισε να δημιουργεί ανησυχίες η κίνησή του μόλις 10 μίλια πριν βγει στην θάλασσα.

Αξίζει να καταγράψουμε τα πολεμικά παιχνίδια που διεξάγονται στην πλάτη των λαών και στις δύο ακτές του Αιγαίου, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε το πώς απαιτεί τμήμα του μιλιταριστικού κατεστημένου να απαντήσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

-«Παρά το γεγονός ότι έχουν ενταθεί τα «εναέρια μέτρα» στην περιοχή του Καστελόριζου με την τακτική πτήση ελληνικών μαχητικών, δεν εστάλησαν εγκαίρως μαχητικά. Αν είχαν φτάσει εγκαίρως πριν από την άφιξη του ελικοπτέρου ή έστω ταυτόχρονα με την άφιξη του ελικοπτέρου στην περιοχή, θα μπορούσαν πολύ εύκολα με μία πτήση στα 100 μ. επάνω από το ελικόπτερο να στείλουν ένα κατάλληλο μήνυμα. Αυτό είναι ο ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει από ελληνικής πλευράς».

Το ελάχιστο που απαιτεί το defencenet.gr, πτήση δηλαδή πολεμικού αεροσκάφους πάνω από ελικόπτερο σε τόσο κοντινή απόσταση είναι μια βίαιη και εξαιρετικά επικίνδυνη πολεμική ενέργεια, που απειλεί και τα δύο με πτώση, αφού οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος, σε αυτές τις ακραίες συνθήκες έντασης, θα προκαλούσε ανεπανόρθωτες συνέπειες, με κατάληξη πιθανώς το θάνατο των πληρωμάτων.

Όμως οι ακραίοι και επικίνδυνοι πλέον μιλιταριστές δεν σταματούν εδώ. Ασκούν δριμεία κριτική στην στρατιωτική φρουρά της νήσου Ρω γιατί δεν πυροβόλησε!

-"Η φρουρά της Ρω δεν αντέδρασε σωστά. Η ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ένα εχθρικό ή εν πάση περιπτώσει μη φιλικό ελικόπτερο που περνάει 65 μ. επάνω από το ελληνικό έδαφος είναι αυτονόητη. Το ότι δεν ερρίφθησαν βολές σημαίνει απλά ότι «Δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι ούτε οι ίδιοι, ούτε η διοίκηση για «θερμή» προειδοποίηση και αυτό στέλνει αρνητικό μήνυμα στην άλλη πλευρά»"!!!

Είμαστε σίγουροι ότι οι λαϊκές οικογένειες των φαντάρων που υπηρετούν στην παραμεθόριο φρίττουν από αυτά τα περιστατικά. Η οργή και η αγωνία τους κορυφώνεται διαβάζοντας σε μερίδα του μιλιταριστικού τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, που διαπλέκεται με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ, τη ΝΔ του Σαμαρά και το εθνικιστικό-πολεμοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21, που τις σελίδες τους "κοσμούν" διαφημίσεις οπλικών συστημάτων, ότι τα ένστολα παιδιά τους ελέγχονται γιατί δε πυροβόλησαν και δε προκάλεσαν θερμό πολεμικό επεισόδιο με τις Ενοπλες Δυνάμεις της γειτονικής χώρας.

Όλα δείχνουν ότι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει εγγράψει δίπλα στην βιαιότερη ιστορικά ταξική επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με την Τουρκία,

Οι απαιτήσεις του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος είναι τεράστιες. Η ανάγκη ενός ευρύτερου Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού των κινημάτων πρέπει να υπηρετηθεί άμεσα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συντροφική-ενωτική διάθεση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/4/12 21:17

    τι λετε ρε μπουρδες παλι ,δεν ξερω ποιου τα συμφεροντα εξυπηρετειτε αλλα αει και γ......ε εσεις και το κινημα σας τσογλανια ανθελληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/12 23:46

    Ξαναλάλησε το παπαγαλάκι ο ναυλομένος ταχυδρόμος, εντάξει το πιάσαμε το νόημα, πόσα περνεις γι'άυτό το γράμμα ταχυδρόμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/12 23:50

    Ξαναλάλησε το παπαγαλάκη ο ναυλομένος ταχυδρόμος,ενταξει το πιασαμε το νοημα δεν μας λες πόσα πέρνεις γι'αυτό το γράμμα που μας έφερες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/4/12 04:57

    To oνομα σας τα λεει ολα!!Διεθνιστικη κινηση.Πεφτει καλα το μηνιατικο ρε προδοτες??Κατι σαν κι εσας ευθυνονται για την αποχαυνωση του Εθνους με τις αντιπολεμικες μαλακιες που τσαμπουνατε ενω ο τουρκος απεναντι ξερογλειφεται κοιτωντας τα νησια μας.
    ΡΟΔΙΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ!ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ G3 TO NHΣΙ!!!Αυτος που γνωριζει τα οπλα και εκπαιδευεται δεν ειναι πολεμοκαπηλος και στρατοκρατης!Ειναι υπευθυνος πολιτης,πατερας οικογενειαρχης που δεν θελει τα παιδια του να ζησουν μια νεα Κυπρο!
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!!

    ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ ΡΟΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/12 07:54

      ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΒΙΒΛΙΟ.. ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΕ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΕ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *