ροή ειδήσεων

Ανταποδοτική: Greek statistics και στην ανακύκλωση

Τα περίφημα «Greek Statistics», για τα οποία παραλίγο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τα στοιχεία του ελλείμματος...
Φαίνεται ότι είναι πάγια πρακτική σε ορισμένους φορείς που συναλλάσσονται με την Κομισιόν. Όπως, για παράδειγμα, στην ανακύκλωση, τομέα όπου η Ελλάδα στέλνει στοιχεία στην Ε.Ε., τα οποία -όπως αποκαλύφθηκε από πρόσφατους ελέγχους διεθνών ελεγκτών- είναι... πλαστά!!! Στην περίπτωση του ελλείμματος, ήταν υποτιμημένα, στην περίπτωση της ανακύκλωσης, «κοροϊδεύαμε» τους Ευρωπαίους με υπερτιμημένα στοιχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα η τρόικα, έχοντας προφανώς κατά νου τα «Greek statistics», με επιστολή της προς το ΥΠΕΚΑ, ζητεί να πληροφορηθεί με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα στοιχεία είναι ακριβή.

Δήλωνε έως και 400 φορές περισσότερο

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση της «Ανταποδοτικής Απάτης» που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, η οποία συνεχίστηκε και μετά την (με παράνομο τρόπο) ίδρυση της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.»:

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψαν οι ελεγκτές, που επελέγησαν μέσω διεθνούς διαγωνισμού από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), φορέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, η εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.», ενώ δήλωνε ότι συλλέγει 150-210 τόνους ετησίως ανακυκλούμενα υλικά για κάθε ένα από τα περίπου 80 «σπιτάκια», στην πραγματικότητα συνέλεγε μόλις 5 με 10 τόνους! Δηλαδή, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είχε ανακυκλωσει 400 τόνους δήλωνε ακόμη και 16.000 τόνους, ήτοι 400 φορές περισσότερους.

Μάλιστα, η εταιρεία αρνήθηκε επανειλημμένως να υποβληθεί τόσο σε οικονομικούς όσο και σε τεχνικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να αναγκαστούν να παρακολουθούν επί πολλούς μήνες τα γνωστά σπιτάκια της εταιρείας-«φάντασμα», προκειμένου να καταλήξουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Ανάκληση της άδειας

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που δίνουν τα δύο συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης (η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης- Ε.Ε.Α.Α., οι γνωστοί «μπλε κάδοι», που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε ότι ήταν συνεπής στα στοιχεία που έδινε) αποστέλλονται στις Βρυξέλλες, καθώς η Κομισιόν θέτει συγκεκριμένους ετήσιους στόχους για τα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το 2009 δηλώσαμε ότι ανακυκλώσαμε 18.000 τόνους περισσότερους, ενώ για το 2010 10.000 τόνους.

Έπειτα από τα αποτελέσματα των ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, το δ.σ. της ΕΟΑΝ προχώρησε σε συνεδρίαση του την Τρίτη 27.3.2012 στην ανάκληση της άδειας της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», με ψήφους 6 έναντι 3, απόφαση η οποία ύστερα από ένσταση που κατέθεσαν οι τρεις της μειοψηφίας επιβεβαιώθηκε και στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής με πλειοψηφία αυτή τη φορά 6 -2. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» έχει εξαπατήσει επανειλημμένως την ΕΟΑΝ, ενώ εμπόδισε με κάθε τρόπο τους ελέγχους στο σύστημα.

«ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» VS «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»
Την ίδια ώρα, μετά το Δήμο Αθηναίων και το Γιώργο Καμίνη που κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για μια σειρά από αδικήματα για την παράνομη συμμετοχή του δήμου στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», και πριν από την ανάκληση της αδείας της εταιρείας-φάντασμα, έρχεται τώρα -όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr- και μια από τις ιδιωτικές εταιρείες, η «ΚΑΡΦΟΥΡ Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου Εκμεταλλεύσεως Εμπορικών Εγκαταστάσεων και Επιχειρήσεων» να ζητήσει τα λεφτά της πίσω (30.000 ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο), προκειμένου να αποχωρήσει από την... «Ανταποδοτική Απάτη» μιας πρώην υπαλλήλου της.

Εξώδικο κατά της «Ανταποδοτική Ανακύκλωση»

Με εξώδικο που έχει στείλει στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», και το οποίο κοινοποιεί στο ΥΠΕΚΑ και στον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων», ζητεί να μάθει τι έχει γίνει με αυτήν την περίπτωση, την επιστροφή δηλαδή του αρχικού ποσού που κατέβαλε στην εταιρεία, καθώς η «Ανταποδοτική» κωλυσιεργούσε να... απεμπλέξει τα 30.000 ευρώ της «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» από τα ταμεία της και το μετοχικό της κεφάλαιο, και αυτό παρά τις αποφάσεις δύο διοικητικών συμβουλίων.

«Δυνάμει των με ημερομηνία 22 και 29 Δεκεμβρίου 2011 αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε." οι οποίες και επισυνάπτονται στην παρούσα εξώδικη δήλωση αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας κατά το συνολικό ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 ευρώ) που αντιστοιχούσε στη συμμετοχή της εταιρείας μας με την επωνυμία "ΚΑΡΦΟΥΡ Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου Εκμεταλλεύσεως Εμπορικών Εγκαταστάσεων και Επιχειρήσεων" στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε."».

Μάλιστα, ζητεί από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», «επειδή μέχρι σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις, δεν μας έχετε γνωστοποιήσει την καταχώρηση των ανωτέρων αποφάσεων στην αρμόδια Περιφέρεια που αποτελεί και την αρμόδια Εποπτεύουσα Αρχή», να της κοινοποιήσει «αντίγραφο του αριθμού πρωτοκόλλου που αντιστοιχεί σε έκαστη καταχώρηση στο οικείο Μητρώο που τηρείται στην αρμόδια Περιφέρεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας με την επωνυμία "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε."».

Γαλλικός... πέλεκυς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κίνηση της «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» να αποχωρήσει από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» είναι... γαλλική (προέρχεται από τα κεντρικά της εταιρείας στη Γαλλία), καθώς η συμμετοχή της στην «Ανταποδοτική Απάτη» έγινε ερήμην της και μάλιστα πρωτοστάτησε διευθυντικό της στέλεχος, το οποίο αργότερα -όταν αποκαλύφθηκε το παράνομο της πράξης- απολύθηκε, χωρίς να του γίνει μήνυση για να μην εκτεθεί η εταιρεία. Σήμερα, αυτό το στέλεχος είναι στα «μεγάλα κεφάλια» της «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Απευθυνόμενη η aftodioikisi.gr στην «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», ρώτησε να μάθει τους λόγους της αποχώρησής της από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και αν ευσταθούν τα γεγονότα που αφορούν στο διευθυντικό της στέλεχος. Η απάντησή της σαφής ως προς το παράνομο της «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» («η εταιρεία μας αποφάσισε να αποχωρήσει προκειμένου να διερευνήσει άλλους τρόπους προώθησης της ανακύκλωσης, σύμφωνα με τις πολιτικές της και τη νομοθεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά), ωστόσο, κανένα σχόλιο για το διευθυντικό της στέλεχος που την «έσυρε» στην παρανομία και την τιμωρία του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»

«Η εταιρεία μας αποφάσισε να αποχωρήσει προκειμένου να διερευνήσει άλλους τρόπους προώθησης της ανακύκλωσης, σύμφωνα με τις πολιτικές της και τη νομοθεσία. Η αρμοδιότητα για τις περαιτέρω ενέργειες μετά την αποχώρησή της ανήκει στη Διοίκηση της "Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης", προς την οποία η εταιρεία μας ασκεί και θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα ώστε να ενεργήσει τα δέοντα».
aftodioikisi.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *