ροή ειδήσεων

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου μέλη της σπείρας των «ρoζ πανθήρων»

Πέντε μέλη της διεθνούς σπείρας διαρρηκτών, των «χρυσοδάκτυλων», που έδρασαν σε Pόδο, Kω και Σαντορίνη, αποκομίζοντας λεία σε χρυσά κοσμήματα και ρολόγια πολυτελείας, αξίας μεγαλύτερης...
των 3,5 εκατ. ευρώ, θα καθίσουν στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα εξετάσει συγκεκριμένα δύο υποθέσεις με κατηγορούμενους μέλη της σπείρας των «ρoζ πανθήρων», στην οποία μετέχουν Μαυροβούνιοι, Σέρβοι και Κροάτες.

Η συμμορία υπολογίζεται ότι συγκροτήθηκε το 1997 -98 και μέχρι σήμερα έχει ληστέψει περισσότερα από 160 κοσμηματοπωλεία σε 26 χώρες του κόσμου, ενώ η λεία τους, με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, ξεπερνάει τα 300 εκατ. ευρώ.

Στην μια υπόθεση κατηγορούμενος είναι συγκεκριμένα ο Vasic Dragan του Mikovde, κάτοικος Αγίου Δημητρίου Αττικής, που συνελήφθη σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος του τακτικού Ανακριτή Ρόδου στην Αργεντινή. Συνελήφθη συγκεκριμένα την 18η Μαρτίου 2009 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ministro Pistarini» της πόλης Ezeiza της Αργεντινής, τη στιγμή που επιβιβαζόταν σε πτήση με προορισμό το Βελιγράδι. Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι Cagljevic ή Cagjevic Predrag του Miroslav και Gacesa Mladen του Miodrag, που έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, η Jancic Drenka του Vioslav στην οποία έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών και ο Παναγιώτης Στεφανόπουλος του Σταύρου, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή.

Διαφεύγουν της σύλληψης ο αρχηγός της σπείρας Bratsanovic ή Vratsanovic ή Hofman ή Grudnik ή Popovic Predrag ή Pedja ή Deniz ή Richard ή Radovan του lyobomir, αγνώστου διαμονής και οι Petkovic Dejan του Zoran, κάτοικος Πειραιά και ήδη αγνώστου διαμονής, Cvetkovic Zoran του Miodrag κάτοικος Pozerevac Σερβίας και Petrovic Aleksandar ή Sekula, υπήκοος πρώην Γιουγκοσλαβίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι καταδικασθέντες στις αρχές του έτους 2007 συγκρότησαν στην Αθήνα δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα που επιδίωκε τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων στην Ελλάδα με αρχηγό τον Bratsanovic.

Εκτιμάται πως οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι περισσότερα από 300 άτομα. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, φέρονται ως ένας πυρήνας επαγγελματιών ληστών, υπηκόων χωρών που προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι σε διεθνές επίπεδο δραστηριοποιούνται κυρίως στο πεδίο των ληστειών, αλλά και κλοπών και διαρρήξεων κοσμηματοπωλείων, με κλοπιμαία κοσμήματα και ρολόγια και πολύτιμους λίθους, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
Eglimatikotita

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *