ροή ειδήσεων

Telegraph: Αγοράστε το δικό σας ελληνικό νησί

Για ακόμη μια φορά δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας διεθνούς εμβέλειας βάζει πωλητήριο στα ελληνικά νησιά....
Σημερινό δημοσίευμα της Telegraph με τίτλο «Καταβρεχτείτε σε ένα ελληνικό νησί» προτρέπει τους αναγνώστες να αναζητήσουν ένα νησί προς πώληση στη χώρα μας. «Με την ελληνική οικονομία να είναι δεινή θέση, τώρα θα μπορούσε να είναι η στιγμή να αγοράσετε το νησί των ονείρων σας» λέει χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας βέβαια πως η Κρήτη και η Κέρκυρα δεν πωλούνται και μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να πουληθούν αλλά διατίθενται άλλα μικρότερα νησιά.

«Τα νησιά της Ελλάδας, τα νησιά της Ελλάδας!». Όταν ο Λόρδος Βύρων έγραψε το ιστορικό ποίημα λιώνοντας για την ιστορία του αρχιπελάγους, η Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα πρόκειται για μια ανεξάρτητη χώρα σήμερα, αλλά με την οικονομία της να πλήττεται σοβαρά από το χρέος είναι ευκαιρία να εξετάσουμε τα πάνω από 6.000 νησιά προς πώληση» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Βέβαια τονίζει πως κάτι τέτοιο πιο εύκολα λέγεται παρά γίνεται ακόμα και να κάποιος βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει ένα νησί με μυστηριώδη ομορφιά. Αναφέρει επιπλέον ότι τα περισσότερα νησιά προς πώληση κρύβουν κάποια περίεργη ιστορία και φέρνει σαν παράδειγμα τον Σκορπιό ενώ επικαλείται και την ιστοσελίδα privateislandsonline.com στην οποία όπως λέει κάποιος μπορεί να βρει το νησί των ονείρων του ακόμα και κάποιο μικρό ενός στρέμματος στον Κορινθιακό κόλπο.

Τέλος δίνει κάποιες μικρές συμβουλές σε όποιον θέλει να αγοράσει ένα ελληνικό νησί όπως για παράδειγμα ότι υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία, φόρος ακινήτου και ότι πρέπει να το δουν σαν επένδυση του μέλλοντος. Επιπλέον ότι η οικοδόμηση θα μπορούσε να γίνει εφιάλτης για το που θα βρεθούν οι εργάτες και που θα μείνουν στο ερημικό νησί...

Δεν βάζουν μόνο πωλητήριο δηλαδή τα διεθνή μέσα αλλά δίνουν και «οδηγίες χρήσης»...
thestival.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *