ροή ειδήσεων

Σοκ: τα 12 ψέμματα των αντιμνημονιακών του Συριζα και του Καμμένου

Γράφει ο Λεωνίδας Πολεμαχάκης, Πολιτικός ΕπιστήμοναςΤα μεγαλύτερα ψέμματα των Αντιμνημονιακών του Σύριζα και του Καμμένου!!...


ΨΕΜΑ 1ο

Οπου εχει αναλαβει το ΔΝΤ βυθισε την οικονομια στην υφεση.

§ Το ΔΝΤ από τις 20 χώρες που έχει χρηματοδοτήσει οι 13 αναπτύχθηκαν και οι 2 τώρα βρίσκονται στους G20 (Τουρκία, Βραζιλία)

Οι άλλες 7 απλά δεν εφάρμοσαν το σταθεροποιητικό πρόγραμμα (Ελλάδα πχ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της Αγγλίας το 1979 που μπήκε στο ΔΝΤ και εφαρμόζοντας πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς , γνώρισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ιστορίας της.

ΨΕΜΑ 2ο

Θα μπορούσε να χρηματοδοτηθούμε από την Ρωσία.

§ Όχι μόνο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε αυτό , αλά πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ρωσία είναι από τα μέλη του ΔΝΤ που έφερε αντίρρηση για το ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα , σαν να μη συμφέρουσα επένδυση. Η περίπτωση της Λευκορωσίας είναι χαρακτηριστική, ενώ βγήκε από τις αγκάλες του ΔΝΤ, στράφηκε σε δανεισμό στη Ρωσία, η οποία της δάνεισε λιγότερα με μεγαλύτερο επιτόκιο και με επαχθέστερους όρους όπως το ξεπούλημα όλων των υποδομών τους σ΄ αυτήν. Δείγμα των προθέσεων της είναι ότι αρνείται να πουλήσει πετρέλαιο επι πιστώσει στα Ελληνικά Διυλιστήρια, δηλ. σε κερδοφόρες και φερέγγυες επιχειρήσεις. Και για να δείξουμε το ανεδαφικό του παραπάνω ισχυρισμού, η Ρωσία θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από την ελεύθερη αγορά ,απλά δεν το ΄κανε..

ΨΕΜΑ 3ο

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΑ

Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της πλάνης ότι αρνηθήκαμε να αναλάβει το χρέος μας η Κίνα και οι προδότες πολιτικοί μας, μας έριξαν στην μέγγενη του ΔΝΤ.

§ Η Κίνα όπως και η Ρωσία όπως είπαμε θα μπορούσαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα από την ελεύθερη αγορά , χωρίς να υπάρχει διακρατική συμφωνία.

Δεν το έκαναν λοιπόν οι Κινέζοι αυτό , διότι πολύ απλά δεν θέλανε να ρισκάρουν τα λεφτά τους σε μία αναξιόπιστη οικονομία. Πρέπει να γνωρίζουν οι μυθοπλάστες της Ελληνικής πραγματικότητας ότι η Κίνα έχει δικό της οίκο αξιολόγησης, ο οποίος υποβαθμίζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Με λίγα λόγια , όχι δεν θέλει να μας δανείσει, αλλά συμβουλεύει και τους άλλους να μη το κάνουν. Είναι πράγματι αφελείς εκείνοι όλοι που πιστεύουν ότι η Κίνα θα αναλάμβανε το χρέος μας για να περνούν οι Ελληνες καλά, όταν από τα αποθεματικά της δεν τροφοδοτεί ανάγκες του δικούς της λαού?

Ψέμα 4ο

Οι δανειστές μας είναι στυγνοί τοκογλύφοι

§ Αυτοί που δανείζουν , μας δανείζουν για να κερδίσουν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ύψος του επιτοκίου είναι ανάλογο του ρίσκου που παίρνουν.

Ας δούμε λοιπόν τι αναλογία επιτοκίου –ρίσκου υπάρχει. Το επιτόκιο-ρισκο που θα έβαζαν οι αγορές για αν δανείσουν τη χώρα μας (speads) κυμαίνονταν πάνω από 20%. Δηλαδή απαγορευτικό. Το επιτόκιο δανεισμού που έλαβε η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης για το πρώτο μνημόνιο ήταν 4-5% και για το δέυτερο μνημόνιο 3.6% , όταν τα επιτόκια στην ελεύθερη αγορά έφταναν το 30%.

Ποιος λοιπόν είναι ο στυγνός τοκογλύφος ,όταν τα επιτόκια της Ιταλίας και της Ισπανίας κυμαίνονται στο 6-7%?

Ψέμα 5ο

Η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα με σκοπό να ελέγξει την οικονομία της και να αγοράσει τα πάντα έναντι πινακίου φακής.

§ Στον ισχυρισμό αυτόν θα αντιτάξω το ερώτημα , γιατί η Γερμανία δεν άφησε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να αγοράσει τα παντα φθηνότερα και χωρίς ρίσκο?

Γιατί τα δεκάδες δις που εκταμιεύονται από τους κρατικούς προυπολογισμούς των εταίρων μας και δη της Γερμανίας δεν επενδύονται σε ασφαλέστερα σημεία του πλανήτη (Βαλκάνια, Μεσόγειο) και επενδύονται στην Ελλάδα?

Στο μηχανισμό στήριξης συμμετέχουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης. Γιατί αυτή τη πολεμική μόνο για τους Γερμανούς και όχι για τους Ολλανδούς, Φιλανδους, Κύπριους κλπ?

Προφανώς όλα εντάσσονται στα συμφέροντα κάθε χώρας και της ευρωζώνης γενικότερα. Κανένας δεν χαρίζει κανένας δεν θελει να χάσει. Αλλά η προσπάθεια διάσωσης της χώρας μας ευνοεί πρωτίστως εμάς και κατ΄επέκτασιν τους εταίρους μας.

ΨΕΜΑ 6ο

Η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα για να στηρίξει τις εξαγωγές της.

§ Είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κάποιος ότι μία αγορά 10 εκ κατοίκων μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη μιας χώρας 80 εκ. Στο γενικό σύνολο των εξαγωγών της Γερμανίας, η Ελλάδα κατέχει το 0.7%.

Δηλαδή περίπου 6 δις το χρόνο όταν το έλλειμα τρεχουσών συανλλαγών είναι 34 δις.

Αντίστοιχα η Πορτογαλία εισάγει περίπου 8 δις από την Γερμανία και δεν αναλώνεται σε τέτοιες ανόητες κατηγορίες, όπως και η Ιρλανδία που εξάγει, αντί να εισάγει, στη Γερμανία 11 δις το χρόνο δεν σκέφτηκε κανείς να πεί ότι η Γερμανία δεν πρέπει να δανείσει την Ιρλανδία? Αρα τα προβλήματα κάθε χώρας δεν έχουν να κάνουν με τις εξαγωγές της Γερμανίας στις χώρες αυτές , αλλού είναι το πρόβλημα.

ΨΕΜΑ 7ο

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

§ Ο Ισχυρισμός αυτός είναι ανατρέψιμος και εντελώς μετέωρος μέσω των αριθμων.

Η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο περίπου 2 δις ευρώ για εξοπλισμούς από τους οποίους μόνο το 20% αφορά την Γερμανία δηλαδή 400 εκ.ευρώ το χρόνο. Το ερώτημα είναι, ασχέτως αν χρειάζονται ή όχι , ότι δημουργούνται φαντάσματα και πλασματικοί εχθροί όταν οι εκροές χρημάτων από την Γερμανία στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσια των εκροών.

Καταγράφω ένα νούμερο από μελέτη της EYROBANK ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα μόνο μέσω επιδοτήσεων τα τελευταία 30 χρόνια είναι 203 δις, τα περισσότερα από τα οποία είναι από τις καταβολές των φορολογούμενων γερμανών πολιτών. Οι επιδοτήσεις δεν δόθηκαν στην Ελλάδα από συμπάθεια αλλά από μία διευρυμένη αντίληψη του συμφέροντος των χωρών αυτών στο πλαίσιο της ΕΕ.

Τώρα το πώς αξιοποιήθηκαν οι πόροι αυτοί από την Ελλάδα είναι ζήτημα άλλης ανάλυσης….

ΨΕΜΑ 8ο

Το μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα

§ Η χώρα ήταν κατεστραμμένη πριν το μνημόνιο. Τα μνημόνιο ήταν μια διακρατική συμφωνία με όρους δανεισμού. Σε γενικές προσανατολιζόταν στη μείωση των δημοσίων δαπανών, στις ιδιωτικοποιήσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην επιτάχυνση διαρθρωτικών αλλαγών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα (μείωση δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων , κλπ)Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε ένα μνημόνιο μέσα από αντιστάσεις, απεργίες, οι οποίες μας οδήγησαν σε μη απόλυτα δραστικά μέτρα στις δημόσιες δαπάνες και στις σπατάλες του κράτους, μη ολοκλήρωση της πάταξης στην φοροδιαφυγή κτλ.

Όσο γινόταν αυτό, όσο διαμαρτύρονταν και κινητοποιούσαν τα αντιμνημονιακά κόμματα τον κόσμο εναντίον των μέτρων για το νοικοκύρεμα του τόπου μας, τόσο η ύφεση παγιώθηκε και χρειαστήκαμε και δεύτερο μνημόνιο πιο σκληρό .

Το αστείο ήταν στην όλη υπόθεση είναι ότι επί δύο χρόνια όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο , το κατάφεραν στο ακέραιο. Τώρα διαδηλώνουν ότι η εφαρμογή του έφταιγε που καταρρέει η χώρα . Είναι σε σύγχυση ή την επιδίωκαν ?

ΨΕΜΑ 9ο

Τα λεφτά τα έφαγαν οι πολιτικοί μαζί με τα καρτικοδίαιτα λαμόγια.

§ Σωστό , αλλά!!! Από τα 100 ευρώ που δαπανά το ελληνικό κράτος το 70% πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις, το 20% σε τοκοχρεολύσια και ένα 10% σε δραστηριότητες δημοσίων επενδύσεων.

Σε αυτό το 10% κρύβεται η διαπλοκή και το πάρτυ με τις μίζες ημετέρων. Αν όμως το αναλύσεις λογιστικά στο σύνολο των δαπανών , η διαφθορά δεν ξεπερνά το 1.5% και σε καμμία περίπτωση δεν αντιστοιχει στο δημόσιο χρεώς των 360δις. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο ότι δαπανούσαμε κάθε χ΄ρονο 30 δις πααπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προιόντων. Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

ΨΕΜΑ 10ο

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ αντί μνημόνιο2

Το μνημόνιο 2 φέρνει ύφεση και εξασφαλίζει τους δανειστές.

§ Ο.Κ. ότι πείτε. Η χρεοκοπία και αυτή εξ ΄ορισμού θα φέρει ύφεση. Αρα τι διαλέγουμε? Με το μνημόνιο 2 η χώρα μπαίνει σε μακροχρόνια ύφεση μένοντας όμως στην Ευρώπη., στο ευρώ, και με πληθωρισμό 2.5%.

Αν όμως χρεοκοπήσει , η χώρα βγαίνει από το ευρώ χωρίς ρευστότητα με αλλαγή νομίσματος και με πληθωρισμό άνω του 20%. Και εγώ ρωτώ, σε ποια από τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης? Το να κατηγορούμε κάτι δεν σημαίνει ότι η άλλη επιλογή είναι καλύτερη.

ΨΕΜΑ 11ο

Να πάμε στη δραχμή και να αναπτυχθούμε μόνοι μας.

§ Η προοπτική της δραχμής δεν μας κάνει ανεξάρτητους από τους πιστωτές μας αλλά εξαρτημένους για πολλά χρόνια από την φτώχια. Φαντάζει εφιαλτικό οι καταθέσεις όλων μας να μετατραπούν σε δραχμές ου με την ιλιγγιώδη αύξηση του πληθωρισμού θα εκμηδενισθούν, το δημόσιο χρέος θα πολλαπλασιασθεί , τα στεγαστικά δάνεια θα είναι αδύνατον να αποπληρωθούν , η ακρίβεια και η ανεργία και οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα επιβίωσης, θα πυροδοτήσουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, (εγκληματικότητα, πορνεία, παραοικονομία, κ.α) για το λόγο αυτό η μόνη λύση είναι η ασπίδα του ευρώ , να μας δώσει την δυνατότητα να ε΄χουμε την απαιτούμενη οικονομική σύγκλιση με τις εύρωστες χώρες της ευρωζώνης.

ΨΕΜΑ 12ο

Το χρέος είναι απεχθές και να μην το πληρώσουμε.

§ Απεχθές λέγεται το χρέος που δημιουργείται από απολυταρχικά καθεστώτα , όταν ο εκάστοτε δικτάτορας λαμβάνει δάνειο για δικό του πρόσοδο και δεν φθα΄νει ποτέ στον λαό. Στην περίπτωση μας όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, διότι τα δάνεια χορηγήθηκαν για επιδοματική πολιτική, διορισμούς, συντάξεις και κατασπαταλήθηκαν σε διάφορες δαπάνες του κράτους. Αρα η άποψη του δεν πληρώνω χαρακτηρίζεται από λαϊκίστικη έως δολίως παραπληροφόρηση των πολιτών.
tromaktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/5/12 12:17

    ακομα και τωρα συνεχιζετε τη λασπη λαμογια ,βολεμενα κομματοσκυλα ?
    ας παμε και σε αλλες εκλογες και θα φυγετε τρεχοντας απο τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/5/12 12:20

    Αυτός ο άνθρωπος είναι άρρωστος κι επικίνδυνος.Ζει σε δική του πραγματικότητα και τα πτυχία του ας τα κάνει κωλόχαρτα,γιατί τόπο δεν πιάσανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/12 13:14

      @ Alexandra May 7, 2012 02:20 AM


      Πονάνε οι αλήθειες ε?.
      Με το να ακούγονται οι αλήθειες που δεν συμφέρουν σε κάποιους εως πολλούς!.

      Χαλάνε αυτές οι αλήθειες, ολα αυτά τα παραμυθάκια που σε τάιζαν αυτοί ολοι οι πολιτικοί και πολιτικάντηδες που διαχρονικά τα έκαναν μπάχαλο, και το χάηδεμα των αυτιών που σού γινόταν συστημικά για να δικαιολογηθούν?

      Αλλά οποιος λέει τις αλήθειες που δεν αρέσουν σε κάποιους να ακούγονται η γιατί χαλάνε την συνταγή του παραμυθιάσματος του αφελή λαού, ειναι αυτός που τις λέει.!!!!!!!!! άρρωστος κι επικίνδυνος.και οτι,.............. Ζει σε δική του πραγματικότητα .

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/5/12 12:23

    Ενα μελος του ΠΑΣΟΚ κανει τον απολογισμο του.... ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/5/12 12:24

    Επαγγελμα "Πολιτικός Επιστήμονας". Τι ακριβως σημαινει αυτο;; Οτι καθεται, κοπροσκυλιαζει και τρωει τα χρηματα μας;; Και εχει και αποψη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/12 13:35

      Προς ΑνώνυμοςMay 7, 2012 02:24 AM


      Και σε εσενα αν ο γιατρός σε συμβουλεύει οτι για να βρείς την υγεία σου, πρέπει να ακολουθείς αυτή την φαρμακευτική αγωγή, αυτη την διαιτα αυτον τον τρόπο ζωής, και εσύ!!!!

      Αντι να παίρνεις τα φάρμακα οπως σου ειπε,πίνεις τα φάρμακά σου οποτε θυμάσαι ,
      αντι για την δίαιτα που σου ειπε, χλαπακιάζεις οτι δήποτε και χωρίς μέτρο,
      και αντι του τρόπου ζωής που σου συνέστησε , εσύ καπνίζεις σαν φουγάρο, ξενιχτάς, παραφέρεσαι και γενικα΄ κάνεις του κεφαλιού σου.
      Τι περιμένεις ?
      Να σωθείς?
      Δεν γίνεται αυτό.

      Ο γιατρός, δεν ειναι ο ιδιος φυτεμένος με τσιπάκι στο μυαλό σου για να σε προφυλάξει διαφορετικά,
      και ο Πολιτικός επιστήμονας δεν ειναι ο Πρωθυπουργός η ο αρμόδιος υπουργός ως φυτεμένο τσιπακι στο μυαλό τους .

      Απλούστατα τους συμβουλεύει και τους ενημερώνει για το τι να προσέχουν και τι θα ηταν ωφέλιμο να κάνουν.

      Αν διαχρονικά οι πολιτικοπολιτικάντηδες για τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντά τους δεν τους αρέσει να τον ακούνε, δεν φταίει νομίζω ο οποιος δήποτε επιτελικός τους σύμβουλος.

      ΥΓ. Παράδειγμα το εφερα το θέμα γιατρού και εσένα και τίποτε αλλο.
      Και πάντα να εχεις την υγεία σου και να μην τους χρειαστείς.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/12 12:26

    ela gamimeno komatoskilo PETHANATE XTHES TO PIRES GRAMI ?
    an den to peires tha ta poume sto mnimosino sas KOLOZOO
    akoma kai tora oti sou leei to koma ZWO den mporeis kan na skefteis monos sou kai mas pasareis tin misi alithia pou sou dosane ta afentika sou
    POSO SANO EXEIS FAEI RE POUSTOPRODOTI?!?!?!
    mpeeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/5/12 12:48

    Παλιό μυρίζει μούχλα, παρμένο από το capital.gr πριν μια βδομάδα. Το ΔΝΤ επεμβαίνει σε χώρες για να βοηθήσει υποτίθεται όπως έκανε σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΔΝΤ στα 1997, προσπάθησαν να μειώσουν το έλλειμμά τους και αύξησαν τα επιτόκια στη νομισματική πολιτική τους, προκειμένου να ισχυροποιήσουν το εθνικό νόμισμα. Τελικά, κατάφεραν να οδηγηθούν σε μεγάλη ύφεση και εκτόξευση της ανεργίας. Έχουμε την περίπτωση της Αργεντινής, η οποία το 2001, ακολουθώντας τις συστάσεις του οργανισμού, μείωσε τις δημόσιες επενδύσεις και τελικά κλιμάκωσε την κρίση, αντιμετωπίζοντας οικονομικό και κοινωνικό «χάος». Πρόσφατα Λεττονία, Ισλανδία και Ουγγαρία αναγκάστικαν νατους πετάξουν έξω πρίν καταστραφούν ολοκληρωτικά.

    Ξυπνάτε ρεεε μη σας πιάνουνε στον ύπνο τα λαμόγια και οι βολεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/5/12 13:00

    ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΚΑΥΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΩΝ.

    ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ "ΒΓΑΙΝΟΥΝ" ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/5/12 13:13

    ΕΝΑ ΨΥ67ΧΙΑΤΡΟΟΟΟΟ ΡΕΕΕΕΕ , Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/5/12 13:16

    μην μασατε ....Νικιτιαδης!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/5/12 13:17

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/5/12 13:32

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=14986

    Ψήφος χωρίς προφύλαξη!! Νομίζετε ότι με τη ψήφος σας επαναστατήσατε; Ό,τι θα αλλάξει κάτι στην Ελλάδα; Ο Καμμένος και ο Τσίπρας τα παρουσιάζουν όλα απλά και εύκολα...και επειδή είστε οπαδοί του εύκολου, τους πιστεύετε!!
    Τίποτα δε σου χαρίζεται εάν δε δουλέψεις και παλέψεις...και νομίζω ότι δεν είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε σκληρά σε μια οικονομία δραχμής για έρθει μετά από 20 χρόνια η ανάπτυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/12 15:17

      Ειτε ετσι ειτε αλλιως εμεις την εχουμε ασχημα. Με τις απολυσεις που καναμε χθες αρκετες χιλιαδες κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ θα μπουν στην ανεργια. Τουλαχιστον θα εχουν κι αυτοι την ιδια μοιρα.
      Επισης πολλοι απ αυτους θα μπουν και φυλακη και θα κατασχεθουν οι περιουσιες τους.
      Ετσι ειναι. Η αποτυχια εχει συνεπειες. Αλλωστε κανεις δεν μπορει να τα καταφερει χειροτερα απο αυτους.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος7/5/12 13:42

    καλύτερα να δουλεύω 20 χρονιά μεγαλη και να έχω την χωρά μου όπως είναι παρά να την ξεπουλήσουν αυτά τα λαμογια στους ξένους.εδω ρε θα έρχεστε θα βλέπετε την ελλαδα μας και πίσω στις χώρες σας.....δεν σας χαλάει λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/5/12 14:01

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝ ΜΙΣΘΟ ,ΣΥΝΤΑΞΗ...ΑΛΛΑ ΤΑ ...ΣΟΥ ΤΑ ΚΟΨΑΝΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙΣ ΑΚΟΜΑ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΡΕ.ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/5/12 14:02

    Ρε μάγκες βλέπω πως όλοι κράζετε τον αρθρογράφο με μεγάλη ευκολία. Μπορεί Όμως κάποιος από εσάς να διαφωνήσει με επιχειρήματα σε αυτά που γράφει; Μέχρι τώρα όλοι κράζετε χωρίς όμως να δω μια σοβαρή απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/12 15:18

      Ειτε ετσι ειτε αλλιως εμεις την εχουμε ασχημα. Με τις απολυσεις που καναμε χθες αρκετες χιλιαδες κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ θα μπουν στην ανεργια. Τουλαχιστον θα εχουν κι αυτοι την ιδια μοιρα.
      Επισης πολλοι απ αυτους θα μπουν και φυλακη και θα κατασχεθουν οι περιουσιες τους.
      Ετσι ειναι. Η αποτυχια εχει συνεπειες. Αλλωστε κανεις δεν μπορει να τα καταφερει χειροτερα απο αυτους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/5/12 16:39

      04:13 δεν κάνει να μιλάς έτσι για την γιαγιά σου. Ότι και να λες δεν παύεις να είσαι ένα από τα μπάσταρδα που έσπειρα όταν η μανούλα σου μεγάλωνε την κολωτρυπίδα της πάνω στην ψωλάρα μου.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος7/5/12 14:03

    ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΄΄ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/5/12 14:13

    τι αλλο επιχειρημα ρε φιλε να εχουμε εκτος απο την ανεργια ,τις αυτοκτονιες τους μισθους μειωμενους 40% ,τα μαγαζια που κλεινουν,την αναπτυξη !που ειναι ανυπαρκτη,τις πετσοκομενες συνταξεις,τους νεους χωρις μελον που θελουν να φυγου απο τη χωρα ,κλπ,κλπ δηλαδη σοβαρα τωρα υπαρχει κανενα μελλον και προοπτικη για τους Ελληνες με το μνημονιο και το ΔΝΤ ?
    Υ.Γ - για την Ισλανδια ...μηπως ακουσες τιποτα τελευταια ..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/5/12 14:27

    Εγω παιδια παλι,θα ηθελα να το δω λιγο πιο ψυγχραιμα και να απαντησω στο φιλο,ο οποιος εφαγε και ποση ωρα για να δικαιολογησει,τα κατα πολλους απο εμας,αδικαιολογητα.Προφανως,ο φιλος ειναι απο αυτους που βλεπουν μονο αριθμους και χανουν το πιο σημαντικο απο ολα.Τον ανθρωπο.Δεν βλεπει ή θα το θεσω καλυτερα,ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δει την πραγματικοτητα.
    1)Υφεση 5 χρονια.Σε τετοια κατασταση βρισκονται μονο κρατη που βγαινουν απο πολεμο.
    2)Ανεργια 20% επισημα.Ανεπισημα,πολυ πιο πανω.
    3)1800 ατομα αυτοκτονησαν μεσα σε 2 χρονια μονο!.Τοσα ηταν τα θυματα στη Σομαλια τα 5 τελευταια χρονια.Κρατος που ειναι επισημως σε εμφυλιο.
    4)Κοστος ζωης Ελβετιας,μισθος Βουλγαριας.
    5)Ολοι οι νεοι θελουν να μεταναστευσουν.Τετοιο κυμα μεταναστευσης ειχε να δει η χωρα απο την δεκαετια του ΄50.
    Και ποσα αλλα τα οποια ειναι γνωστα σε ολους μας,ακομα και σε εσενα φιλε μου,τα οποια δεν αναφερω γιατι θα με παρει ωρες να τα αναφερω ενα προς ενα.Γι'αυτο θα σου πω να κοιταξεις τον ανθρωπο φιλε μου.Αυτο μετραει.Τα λεφτα κανεις δεν τα πηρε μαζι του.Ειναι κωλοχαρτα στα οποια εχει δωσει δυναμη,πρωτιστος το συστημα που χτοισαν καποιοι για τους δικους λογους και μετα εμεις με την συμπεριφορα μας.Θα συμφωνησω με τα οσα αναφερεις αλλα ειναι μονο αψυχοι αριθμοι.Αν θελεις,κατσε και σκεψου.
    Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/5/12 14:33

    Του ΝεοΝαζί και του φασίστα ο εγκέφαλος ε΄χει επιστημινικά αποδειχτεί ότι είναι ΜΙΡΚΟΣ, το ίδιο και η ψολή του.

    Ντροπή που φέραμε τις νεκρές στήσεις του Σόιμπλε και τους πορτο-οργασμούς της Μέρκελ στην Ελληνική Βουλή.

    Ας ελπίσουμε πως ο λαός μελλοντικά θα διορθώσει, όταν καταλάβει τι μπουμπούκια έβαλε στη Βουλή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/5/12 14:38

    o xwres pou einai sto g20 karagiozako eidan anakampsi AFOU ediwxan to IMF. h monh xwra pou to IMF petyxe sxetika htan h polwnia meta thn ptwsh tou yparktou. twra ante sthn trypa sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/12 14:53

      Egw eimai apo Brazil kai tha sas pw oti exoume pamploutous k pamftwxous.
      ayto einai anaptyksh??????

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος7/5/12 15:20

    Ειτε ετσι ειτε αλλιως εμεις την εχουμε ασχημα. Με τις απολυσεις που καναμε χθες αρκετες χιλιαδες κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ θα μπουν στην ανεργια. Τουλαχιστον θα εχουν κι αυτοι την ιδια μοιρα.
    Επισης πολλοι απ αυτους θα μπουν και φυλακη και θα κατασχεθουν οι περιουσιες τους.
    Ετσι ειναι. Η αποτυχια εχει συνεπειες. Αλλωστε κανεις δεν μπορει να τα καταφερει χειροτερα απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/5/12 16:31

    Αυτά παθαίνεις οταν δεν μπορείς να ερμηνεύσεις σωστά τους αριθμούς, που κατά την επιστημονική αποψη σου, τεκμηριώνουν τα ασφαλή συμπεράσματα σου.
    Θέλω να σταθώ στην εκτίμηση του ρίσκου που αναφέρεις σχετικά με το υψος των επιτοκίων. Επειδή είμαι...δυσπιστος, μπορείς να μου κάνεις αυτή την περισπούδαστη ανάλυση ρίσκου που οδηγεί σε προφανή επιτόκια,κατά την επιστημονική αποψή σου, τα οποία δεν ειναι τοκογλυφικά? Στο ρίσκο ποιοι συμμετέχουν? Μόνο ο δανειστής και οταν το ρίσκο το αναλαμβάνει ΜΟΝΟ ο δανειζόμενος τότε εκτός απο τον παγκόσμιο ορο του ΜΑΛΑΚΑ, πως αλλοιώς λέγεται? Μπορείς να μου τεκμηριώσεις,οχι με απλοικά συμπεράσματα, αν αντί να δανείζεις με 1-1,5% απευθείας, προτιμάς να δανείζεσαι με αυτό το επιτόκιο (1-1,5%) και μετά να δανείζεις με 6-7% γιατί δεν ονομάζεσαι τοκογλύφος και ονομάζεσαι αλληλέγγυος?
    Θα μπορούσα να σου απενεργοποιήσω ενα προς ενα τα "επιστημονικά" σου επιχειρήματα.
    Αυτό ομως προυποθέτει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση συνεννοησης στα λεγόμενα τεχνικά θέματα η οποία στο αρθρο προφανώς και δεν υπάρχει.
    Οι αριθμοι και τα νουμερα ερμηνεύουν ιστορικά στοιχεία, προσπαθουν να προβλέψουν τα μελλοντικά και με βάση αυτά να γίνουν οι εκτιμήσεις, αλλά θα πρέπει να εχουμε την ικανότητα να λέπουμε και ερμηνεύουμε ολα τα δεδομένα και τους παράγοντες που επιδρουν σε μεγάλο ή μικρό βαθμό σε αυτά. Αλλο το απλό και αλλο το απλοικό (ιδιαίτερα για το 9 )
    Και κατι τελευταίο. Ακόμα και ο νεοεισερχόμενος φοιτητής οποιασδήποτε σχολής (Ελληνικά ΑΕΙ - ΑΤΕΙ), γνωρίζει οτι επιστήμη και δογματισμός είναι ασυμβίβαστα, εκτός αν η παρεχόμενη "παιδεία" προέρχεται απο σχολές (κολλέγια) μάγων οπως αυτό που θέλει να ιδρύσει ο GAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος7/5/12 16:32

    Αυτος που το γραψε αυτο,πρεπει να το συμπεριλαβει στο βιογραφικο του,αν θελεσει καποτε να πιασει δουλεια στο ΔΝΤ η στην γκολντμαν σακς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος7/5/12 17:37

    ΣΟΟΟΚ;;;;Όταν το 2009 το 44% των Ελλήνων και με μικρότερη αποχή πίστεψε έναν ΓΚΑΟΥ που φώναζε 'λεφτά υπάρχουν' δεν σοκαρίστηκε κανείς και το 31% εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να στηρίζει τα ίδια άτομα σας σοκάρει το 27% περιπου που αποφάσισε να δοκιμάσουμε και κάποιον άλλο τρόπο διακυβέρνησης και που στην τελική δεν έχουμε πλέον και τίποτα άλλο να χάσουμε;;;;;τς..τς..τς..τς τι άλλο θα ακούσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος7/5/12 17:41

    Ειναι γεγονός ότι κάναμε "πάρτι" με τις επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων της ΕΟΚ. Δηλώνανε οι αγρότες τριπλάσια έκτασηη της Ελλάδος με ανύπαρκτες καλλιέργειες προκειμένου να παίρνουν τις επιδοτήσεις, οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες τους έδιναν "με το αζημίωτο" πλαστές βεβαιώσεις για τις επιδοτήσεις, οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδίεφευγαν επί σειρά ετών, οι υπόλοιποι ιδιωτικοί υπάλληλοι έκαναν τρόπο ζωής την λαμογιά την εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή, οι δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν κανόνα τους την διαπλοκή και την μίζα ........ και έτσι κύριοι πλάσαμε ένα .... αγγελικό παράδεισο ..... που είχε φυσικά οχι καλό happy end. Και τώρα μας φταίνε οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, Οι Ρώσοι, Οι Κινέζοι..... δηλαδή ΟΛΟΙ εκτός από μας τους ίδιους. Πήραμε δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις από την Ευρώπη για ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές αλλά εμείς "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ". Τελικά είμαστε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για την χώρα αυτή.Καλά τα λέι ο κύριος Παλεμαχάκης. Λίγο αυτοκριτική δεν βλάφτει. Ακόμα και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή και η λαμογιά οργιάζουν. Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος είναι ..... οι ίδιοι οι Ελληνες. ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος8/5/12 05:09

    arketa doulepsate koproskila ora na ksekourasteite kivernisi aristeras....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *