ροή ειδήσεων

Μνημόνιο, τέλος στις 17 Ιουνίου Ο,ΤΙ και αν γίνει - Ιστορικών διαστάσεων η πολιτική ανατροπή

Αν βγαίνει ένα σαφές συμπέρασμα από την πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και εντεύθεν, είναι αυτό...
που το defencenet.gr τόλμησε να γράψει αρκετά πριν από τις εκλογές του Μαϊου: Ότι το Μνημόνιο που υπέγραψε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο, μετά τις εκλογές θα άξιζε λιγότερο από την αξία του χαρτιού επάνω στον οποίο είχε τυπωθεί.

Η ήττα των δύο μνημονιακών κομμάτων ήταν συντριπτική και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψής τους, αλλά πάνω απ'όλα δεν υπάρχει περίπτωση επαναφοράς της πολιτικής τους σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Και μόνο το γεγονός ότι αυτή την στιγμή παλεύει η ΝΔ με τον... ΣΥΡΙΖΑ (!) για την θέση του πρώτου κόμματος δίνει την έκταση της πολιτικής ανατροπής που έχει συντελεστεί. Και με τα δύο κόμματα της ΔΗΣΥ και του ΛΑΟΣ είτε να έχουν συγχωνευθεί είτε να έχουν λεηλατηθεί με/από τη ΝΔ, πάλι στις "φιλικές" δημοσκοπήσεις το 25% δείχνει "ταβάνι" γι'αυτήν.


Από εκεί και πέρα τα δύο μνημονιακά κόμματα ακόμα και στις τελευταίες πέντε δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί και ανεξάρτητα από το αν κάποιες από τις πέντε του Σαββατοκύριακου ήταν περισσότερο "φιλικές" προς τη ΝΔ σε καμία από αυτές τα δύο μνημονιακά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν συγκέντρωναν ούτε καν 40%!

Υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει, έστω μια ΝΔ που λόγω εκλογικού νόμου θα είναι πρώτη με 25% με ένα ΠΑΣΟΚ του 13%;

Δεν αναλύουμε τις δημοσκοπήσεις σε σχέση με τις ίδιες έρευνες που είχαν κάνει οι ίδιες εταιρείες πριν από τις εκλογές της 5ης Μαϊου, γιατί τότε διά της ατόπου τα δύο κόμματα δύσκολα θα συγκεντρώσουν ακόμα και 30%. Χαρακτηριστικό: Όλες έγιναν χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων.

Σε όσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει με αναγωγή επί των αναποφάσιστων (VPRC, Public Isue) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά. Και συμπτωματικά οι δύο παραπάνω εταιρείες είχαν δώσει τα ακριβέστερα αποτελέσματα πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Σημειώνοντας την τεράστιας έκτασης πολιτική ανατροπή που έχει συντελεστεί από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και μετά, να πούμε ότι ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας ένα κόμμα του 4,5% (τόσο είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009) έφτασε να διεκδικεί την εξουσία.

Επίσης έχουμε δύο κόμματα στο χώρο της δεξιάς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή, τα οποία κρατάνε δυνάμεις, παρά την "πανστρατιά" της ΝΔ και από τις ηγεσίες τους θα εξαρτηθεί αν θα εξελιχθούν σε ακόμα ισχυρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, αφού εκτίμησή μας είναι ότι η ΝΔ, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό της κύκλο.

Στα πραγματικά εντυπωσιακά και το "κούρεμα" του σταλινικού μεν, αλλά και "συστημικού" ΚΚΕ στις νέες δημοσκοπήσεις, κάτι που επίσης μόνο το defencenet.gr είχε προβλέψει ότι θα συμβεί.

Η ουσία είναι ότι οι δύο βασικοί μνημονιακοί σχηματισμοί έχουν υποστεί ιστορική ήττα και κανένας μετεκλογικός συνδυασμός, ακόμα και αν η ΝΔ είναι πρώτη και λάβει το bonus των 50 εδρών, δεν μπορεί να αλλάξει.

Ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και επιχειρηθεί να εφαρμοστεί το Μνημόνιο, η ζωή μιας τέτοιας κυβέρνησης θα είναι στην καλύτερη περίπτωση λίγων μηνών. Γιατί τα περί "επαναδιαπραγμάτευσης" που ψελλίζουν τώρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τελειώνουν στις 17 Ιουνίου, αν γίνουν κυβέρνηση αφού τα δύο πρώτη μεγάλα κόμματα έχουν στο DNΑ τους την συνδιαλλαγή με τους ξένους.

Βέβαια και εντός αυτών των κομμάτων μια μικρή πλειοψηφία, πέρα από τις ηγεσίες, θέλει το εθνοκτόνο Μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του στην κρατικη ρωσική τηλεόραση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι "Ακυρώνεται άμεσα το πρόγραμμα λιτότητας και θα καταβληθεί προσπάθεια να αυξηθούν οι συντάξεις". Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti δήλωσε σχετικά: «To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα για “σφίξιμο του ζωναριού”. Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις βάζοντας πρόσθετο φόρο στα πλούτη» υπογράμμισε.

Ας δούμε και πάλι τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που απλά επιβεβαιώνουν αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω:Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,8% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακλουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.

Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.

«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν αυτά ακριβώς που σημειώνουμε: Μια τεράστια ανατροπή...Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

  1. Μακάρι να πάνε στον αγύριστο, μπας και δούμε άσπρη μέρα. Αν και δεν πολυγουστάρω Αλέξη δεν έχω άλλη επιλογή για την ώρα. Ο Θείος να βάλη το ..πόδι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/12 13:35

    Φίλε και εγώ δεν τους πολυγουστάρω αλλά να ψηφίσω τον άθεο που έχει ένα σωρό αντιεθνικά θέματα στο επίσημο προγραμμα του καλύτερα να μου κοπεί το χέρι.
    Πάνω απο όλα είναι ο Θεός και η πατρίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Anonymous 135!
      Watch this man!
      Σε περίπτωση που καταλάβεις τι εννοεί ο ποιητής στο βίντεο τότε τα ξαναλέμε για Θεούς και για πατρίδες ακι τα ποαραμυθιάσματα.

      Αγορίνο μου δεν παίζει ρόλο αν είσαι Πανάθα Ή Θρύλος Ή ΑΕΚΤζής. Εδώ που φτάσαμε είναι αυτοί (ΔΝΤ-Deutsche Bank-Goldman fucking Sacks και τα τοπικά τσιράκια τους) και εμεις, εγώ εσύ ο αλβανός υδραυλικός που μένει απέναντί σου ο Πακιστανός στα φανάρια αυτοί είμαστε.

      Δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο ο Τσίπρας έχει φωτογένεια σήμερα να τους φρενάρει. Το βλεπεις πως τον φοβούνται και όλα τα τσιράκια των ΜΜΕ τον γλύφουν να του πάρουν εξκλουσιβ ιντερβιου.

      Κοίτα εδώ και βλέπουμε λοιπόν¨
      http://www.youtube.com/watch?v=GNuLPUJaUzc&feature=related

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/5/12 13:55

    ΣΩΣΤΟΣ 1:35 ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ-Α.Ο.Ζ- ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΥΡΩ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΥΧΑΙΟ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις όλοι νεαρά παιδιά με δουλειές στα σώματα ασφαλείας και σε εταιρίες ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ με τα φουσκωτά μπράτσα γεμάτα κρεατίνη δε βλέπετε τις αυτοκτονίες, τις ουρές για ένα πιάτο φαγητό και το ρεζίλεμα να υπογράφεις σύμβάσεις εργασίας για 600 ευρώπουλα τον μήνα. Κι' αυτό γιατί δε μπορείται να δείτε για ποιό λόγο σας χρησιμοποιεί η εξουσία.

      Είστε ό, τι καλύτερο για το μεγάλο κεφάλαιο που καταληστεύει τον εργαζόμενο και τον μικρομαγαζάτορα γιατί δεν νοιάζεστε καθόλου. Το ΜΟΝΟ που κάνετε είναι να κυνηγάτε το φουκαρά τον πακιστανό που του κατέστρεψε το σπίτι ο αμερικάνικος στρατός και το ΝΑΤΟ.

      Δεν κοιτάτε τον αρχηγό σας που διατηρεί ξενοδοχείο με αλλοδαπές πόρνες πως σας την έχει φορέσει και του χτυπάτε και προσοχή;

      Μακάρι να ξυπνήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα καλογυμνασμένα μπράτσα να γίνουμε μια γροθιά να τους ρίξουμε όλοι μαζί!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/5/12 16:47

    Σύριζα να ξανα πάρει τα πάνω του ο τόπος !

    Σήμερα ο Τσίπρας ήταν στο ΓΕΣ και πολύ καλά έκανε για να κλείσουν ορισμένα χαζά στόματα που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ τον ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/5/12 18:21

    Κλειστε τ αυτια σας στους λασπολογους,και στην προπαγανδα.Ελεος πια με τους χριστιανους,τους Τουρκους,τους μεταναστες,Σκοπιανο,και με τα αγγλικα που δεν μιλαει καλα ο Τσιπρας.
    Εχουμε 2000 αυτοκτονιες τη τελευταια διετια και σεις κοιτατε αλλα κι αλλα,δεν βλεπετε οτι παμε κατα διαολου?
    Ο Τσιπρας ειναι αυτη την στιγμη ο μονος που θελει ν ανατρεψει το μνημονιο και να μας δωσει μια ελπιδα.
    17 Ιουνιου πρεπει να κανουμε το καθηκον μας στελνοντας στον αγυριστο τα μνημονιακα κομματα και τους δοσιλογους.Να στειλουμε και μηνυμα σε ολη την Ευρωπη οτι ως εδω και μη παρεκει.Τουλαχιστον να σωσουμε την Ελλαδα και τα παιδια.
    Ο θεος να βαλει το χερι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/5/12 19:13

    Ο ένας θεωρεί οτι είμαστε χρυσαυγίτες, άλλος οτι είμαστε λασπολόγοι!!!επειδή είμαστε κατά του Τσίπρα. Καημένοι ιδέα δεν έχετε ούτε ποιοι είμαστε ούτε τι ψηφίζουμε.
    Εγω είμαι φτωχός αλλά τίμιος ανθρωπος και ούτε πράσινες,ουτε γαλάζιες φανέλες φόρεσα.
    Ο Τσίπρας το λέει επίσημα τι θέλει να κάνει, όσο για σένα με τα αδέλφια τους πακιστανούς και λοιπούς το ξέρεις οτι κλέβουν-βιάζουν-σκοτώνουν???Είναι δυνατόν η Ελλαδα να έχει εκκατομύρια λαθρο... και να θέλει να τους κάνει νόμιμους???Σήκώνει?
    Τι θα λέμε τα αυτονόητα? Οσο εσύ που αναφέρεις τις αυτοκτονίες αφου είσαι τόσο ευαίσθητος τότε να μην ψήφιζες πασοκ τόσα χρόνια που έταζε λεφτά υπάρχουν!!!
    Το αναφέρω γιατί το βαθύ πασοκ μετακόμισε στον Σύριζα και ο φίλος σου ο Τσιπρας το είπε:Είμαστε το πασοκ του 1981!!!μετάφραση είμαστε αυτοί που τα σκάνδαλα ήταν στο αποκορύφωμα.ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/5/12 21:27

    Επειδη μάλλον δεν ξέρετε τι προβλέπει το μνημόνιο 2,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ και μετα πέστε αν ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνουν τα παρακάτω:

    -Εξάλειψη φορολογικών απαλλαγών και προνομίων με μείωση φορoλογικών συντελεστών
    -Ποινική δίωξη και δέσμευση κεφαλαίων/περιουσιακών στοιχείων για φορολογικές οφειλές
    -Φορολογικός έλεγχος φυσικών προσώπων υψηλού πλούτου και ελευθ. επαγγεματιών
    -Πληρωμή με τραπεζικά εμβάσματα στις εφορίες για απελευθέρωση προσωπικού
    -Δημοσίευση στο διαδίκτυο της απόδοσης των εφοριών
    -Μονάδα οικ. επιθεωρητών για έλεγχο φοροεισπρακτόρων
    -Ετήσιος έλεγχος περιουσιακών στοιχείων τουλάχιστον 200 εφοριακών
    -Εκ περιτροπής μετακίνηση διευθυντών εφοριών
    -Σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς
    -Αντικατάσταση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με απλούστερη νομοθεσία
    -Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών που οφείλονται σε προμηθευτές από δημοσίους οργανισμούς
    -Μείωση των θέσεων στο δημόσιο κατά 150 χιλιάδες ανάμεσα στο τέλος του 2010 και το τέλος του 2015.
    -Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοσίων προμηθειών
    -Ενοποίηση όλων των υφιστάμενων ταμείων, μείωση του συνολικού λειτουργικού και Μισθολογικού κόστους στο νέο ενιαίο ταμείο
    -Μηχανογραφικό σύστημα ατομικών λογαριασμών συνταξιοδότησης
    -Εντοπισμός των ταμείων στα οποία τα εφάπαξ ποσά που καταβλήθηκαν κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν,
    -Μείωση του συνολικού περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων σε κάτω από 15%
    -Μείωση περιθωρίων κέρδους των χονδρεμπόρων φαρμάκων σε κάτω του 5%
    -Τοποθέτηση εσωτερικών ελεγκτών σε όλα τα νοσοκομεία
    -Κατάργηση των όρων περί μονιμότητας
    -Μειώση των κοινωνικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες
    -Κατάργηση περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων
    -Κατάργηση της υποχρεωτική παρουσίας δικηγόρου για την υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφου για μία σειρά νομικών συναλλαγών
    -Απλούστευση των περιβαλλοντικών και οικοδομικών αδειών και των αδειών λειτουργίας
    -Δημιουργία πλήρους κτηματολογικού μητρώου και κτηματολογικών γραφείων αποκλειστικής λειτουργίας σε όλη την επικράτεια έως το 2020.
    -Νομοθεσία προκειμένου να απλουστευθεί και να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος για τις πολεοδομικές διαδικασίες
    -Επικαιροποίηση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τα δάση, τις δασικές εκτάσεις και τα πάρκα.
    -Νομοθετικά μέτρα για τη διαχείριση των βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων
    -Εξωτερική αξιολόγηση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
    -Επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, εξαλείφοντας τις εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις
    -Διαγραφή υποθέσεων σε αδράνεια από τα μητρώα των δικαστηρίων
    -Απαλλαγή των δικαστών από μη δικαστικές εργασίες, όπως η προσημείωση ακίνητης περιουσίας κ.λ.π
    -Επιβολή προθεσμιών για τις δικαστικές υποθέσεις.

    Τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ; τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ; ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/12 22:47

      Και για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει να παιρνουμε 500 ευρω τον μηνα,να μενουμε απο λεφτα καθε 15 του μηνα,να υπαρχουν 1 εκ ανεργοι,να μην εχουν προσωπικο τα νοσοκομεια,να μην εχουν βιβλια τα σχολεια,να μην μπορει ο δημος ν αλλαξει μια λαμπα στο δρομο,να ξεπουλησουμε τα παντα στην Ελλαδα,να μας φορολογανε απο 100 μεριες.
      Ασε ευχαριστω.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος29/5/12 22:56

    προς : 29/5/12 9:27 μ.μ. επειδή ο κόσμος εξυπνάκια!!!!! δεν τρώει κουτόχορτο και γράφεις αυτά που σε βολεύουν δες και τα αλλά δεν σε βολεύουν

    ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!…

    Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.
    Δείτε αναλυτικά:

    - Σταδιακή κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

    - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200€ καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

    - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

    - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

    - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

    - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

    - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

    - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

    - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.

    - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

    - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

    - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

    - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

    - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

    - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

    - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

    - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

    - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

    - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

    - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

    - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)

    - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου

    - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)

    - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες

    - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!

    Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες.
    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ που αποχωρεί απο το αξιωμά του, δήλωσε σε συνομιλητές του πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων, αφού καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται με αρχή τον Ιούνιο.
    Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε μέχρι εκεί αλλά να τους δώσουμε ενα ηχηρό μήνυμα στις κάλπες…
    tro-ma-ktiko.blogspot.com

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΣΧΕΤΙΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/5/12 00:26

    Εκτος απο τα φορολογικά και δημοσιονομικά και που ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ θα διαπραγμετευτούν ξανά ...ολα τα άλλα πρΈπει να γίνουν...
    Οσο για το ξεπούλημα στην Τουρκία...και μετά ξύπνησες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *