ροή ειδήσεων

Όταν το χρήμα μπαίνει από την κεντρική πόρτα, η αξιοπρέπεια φεύγει από το παράθυρο

Από την εποχή που οι κοινωνίες μας μεταλλάχτηκαν από ανταλλακτικές σε συναλλακτικές και το χρήμα μπήκε στο κάδρο της ζωής μας...
μετατρέψαμε τις κοινωνίες σε ζούγκλες. Το χρήμα είτε αυτό είχε τη μορφή νομισμάτων στα πρώτα του βήματα, είτε εξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή, πάντα εξίταρε τους ανθρώπους, ενώ είχε και έχει τη «μαγική» δύναμη να μεταλλάσει τη συμπεριφορά μας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Ειδικά στις μέρες μας, την εποχή της οικονομικής κρίσης, το χρήμα μετατρέπεται σε κύριο πρωταγωνιστή σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Χάνουμε τον εαυτό μας, χάνουμε τους φίλους και τους συνεργάτες και οδηγούμαστε στην απομόνωση. Πολύ περισσότερο κάποιοι που μέχρι χθες είχαν μια οικονομική επιφάνεια, σήμερα η κρίση τους οδηγεί στην παράκρουση. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι η κρίση είναι προσωρινή, ενώ οι συμπεριφορές μας απέναντι στους άλλους θα είναι διαχρονικές και κάποια στιγμή μπορεί να τις βρούμε μπροστά μας.
Η κρίση από οικονομική τείνει να μετατραπεί σε ηθική. Στο λαβύρινθο των προσωπικών μας οικονομικών προβλημάτων χάνουμε την ουσία της ζωής, χάνουμε τον άνθρωπο δίπλα μας. Γιατί πρώτα και πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ζώα, έχουμε την κοινή λογική που μας διαχωρίζει από το ζωικό βασίλειο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την αλλαγή στους εαυτούς μας.
Την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας τώρα είναι η ώρα να αναδείξουμε. Ας βρούμε τη δύναμη να δείξουμε το δρόμο και στο συνάνθρωπο μας που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλη αντιπαλότητα, αλλά δεν αντέχει και ηγεμονικές συμπεριφορές.
Πάντα όμως θα υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν πως το χρήμα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο όλο, να εξαγοράσει συνειδήσεις και να αποτελεί το μέτρο της αξιοσύνης των άλλων. Αυτούς οφείλουμε να τους απομονώσουμε, να τους γυρίσουμε την πλάτη και να προχωρήσουμε για μια καλύτερη κοινωνία, πιο ανθρώπινη χωρίς αυτούς.
Μας αξίζει μια κοινωνία όπου το μέτρο ποιότητας των ανθρώπων θα είναι οι αξίες, τα ιδανικά και το όραμα για το αύριο. Μας αξίζει μια κοινωνία όπου ο συνάνθρωπος, που σήμερα δοκιμάζεται, αξίζει τη συμπαράστασή μας γιατί στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις αν αύριο εσύ θα είσαι στη δική του θέση.
Μηταλίδης Κίμων, Οικονομολόγος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/5/12 22:41

    "Μας αξίζει μια κοινωνία όπου το μέτρο ποιότητας των ανθρώπων θα είναι οι αξίες, τα ιδανικά και το όραμα για το αύριο".......... κτλ, Κύριε Μηταλίδη, με όλο τον σεβασμό, αλλά μάλλον σε άλλη χώρα αναφέρεσθαι, γιατί το μόνο "όραμα" των Ελλήνων σήμερα είναι "κλέψε και και βολέψουν και συ .... μπορείς"!!! Τόσα χρόνια η δικομματική αυτή Δικτατορία γαλούχησε τους Ελληνες με το παραπάνω σλόγκαν που το εκαναν τρόπο και σκοπό ζωής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *