ροή ειδήσεων

Πάμε σε εκλογές

Σε εκλογές προχωρά η χώρα, μετά και την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης...

Ήταν μια διαβούλευση-θρίλερ, η οποία κράτησε τρείς ημέρες, χωρίς τα πολιτικά κόμματα να μπορέσουν, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, να βρουν κοινούς τόπους.

Μένει να διευκρινιστεί εάν τελικά οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στις 10 ή στις 17 Ιουνίου. Αύριο ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Καμμένος: «Προτείναμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και αρνήθηκαν»

Εκνευρισμένος και προχωρώντας σε μία πολύ έντονη δήλωση βγήκε από το προεδρικό Μέγαρο ο Πάνος Καμμένος δηλώνοντας: «Προτείναμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και την αρνήθηκαν. Ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό για να εξυπηρετούν τους δανειστές».

Βενιζέλος: «H χώρα δυστυχώς οδεύει σε νέες εκλογές»

«Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές υπό άσχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το κομματικό τους συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την κατάρρευση και της τελευταίας προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές 2012.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «Ο λαός μας είπε ότι δεν θέλει εκλογές και ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ», όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επιμονή του Φ. Κουβέλη που οδήγησαν σε ναυάγιο.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος πρότεινε να στηρίξουν οι υπόλοιποι μια κυβέρνηση Καμένου. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η εντολή του λαού δεν είναι αυτή. Έκανε λόγο για υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης και θα δει τις σκοπιμότητες των κομμάτων.

Εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «Καλούμε το λαό να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης» επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στους κυρίους Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη για την αποτυχία των διερευνητικών επαφών.

Κουβέλης: «Δυστυχώς η πρότασή μας απορρίφθηκε»

«Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ώστε η χώρα να αποφύγει τις εκλογές», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, γνωστοποιώντας ότι και στην σημερινή σύσκεψη πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ με συγκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και φερέγγυα πρόσωπα που θα διασφάλιζαν την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν έπεσε στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης καμιά πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων ενώ επέρριψε ευθύνες στα κόμματα που όπως είπε είχαν εξ αρχής αποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές

«Δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία. Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή» σημείωσε ο κ. Κουβέλης και είπε ότι επέμενε για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξασφαλίζει αυτή τη συμφωνία και ήταν άλλωστε και όρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν ετέθη καν στο τραπέζι κυβέρνηση από τεχνοκράτες.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/5/12 20:41

    Οι "πολιτικοί Ηγέτες μας" οι αρχηγοί ολων των κομμάτων και οι συν αυτώ στενοί συνεργάτες τους, εμετρήθησαν εζηγήσθησαν και ευρέθησαν οχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και υπερβολικά επικίνδυνοι για τις τύχες της πατρίδας μας.

    Απεδείχθησαν με τα λόγια τους, τα εργα τους και τις πράξεις τους αυτό το οκταήμερο που μας πέρασε, οτι ηταν και ειναι ολοι τους μα ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ξεφτίλες παπατζήδες του χειρίστου επιπέδου.

    Δύσμοιρη Ελλάδα τι σου έμελλε να πάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/5/12 21:06

      Διαφωνω.Ξεφτιλες και παπατζηδες ειναι αυτοι που εφτιαξαν ενα εκλογικο νομο τετοιο που με μια ψηφο διαφορα το πρωτο κομμα να παιρνει +50 εδρες.Ας οψεται ο Παυλοπουλος της ΝΔ.Αλλα βλεπεις μεχρι τωρα ηταν μια εναλλαγη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οποτε και τους βολευε.Αυτος που αποδειχθηκε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ειναι ο Σαμαρας.Βγηκε πρωτος και εβαλε τον τριτο Βενιζελο να κανει την βρωμικη δουλεια και ολοι μαζι να ριχνουν την ευθυνη στους αντιμνημονιακους.Τωρα ο λαος με την ψηφο του θα βαλει τα πραγματα στην θεση του.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/12 21:34

      @ Ανώνυμος15/5/12 9:06 μ.μ.

      Δεν τους εκρινα για την πολιτική τους ιστορία αλλά .......... // αυτό το οκταήμερο που μας πέρασε.// ........................... ετσι εγραψα παραπάνω καθαρά και ξεκάθαρα.

      Για το τώρα αναφέρθηκα που βρέθηκαν ενώπιον των ευθυνών τους.

      Και που ολοι τους απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων και φτηνοί καιροσκόποι σκεπτόμενοι μόνο την πολιτική τους θέση η οτι θα απομυθοποιηθούν αν αναλάβουν, γιατί δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα πραγματοποιήσουν τα υπεσχημένα τους .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/5/12 08:51

      Για το τωρα μιλαμε.Δηλαδη γιατι αυτη η εμμονη να τους βαζουν ολους στο ιδιο τσουβαλι;
      Για το ΠΑΣΟΚ ΝΔ το καταλαβαινω 30 χρονια fail αποδεδειγμενα αλλα μπορεις να μου πεις κατι;Προκυπτει απο καπου καποια συμβατικη υποχρεωση του Τσιπρα ή του Καμμενου ή του Κουβελη και θα πρεπει να συνεργαστουν με ΝΔ και Πασοκ για σχηματισμο κυβερνησης οταν η πλειοψηφια του κοσμου ψηφισε αντιμνημονιακα;Γιατι ΝΔ Πασοκ ψαχνουν για συνενοχους;
      Απο που προκυπτει επισης οτι θα απομυθοποιηθουν αν αναλαβουν;
      Απο που προκυπτει οτι ΠΑΣΟΚ ΝΔ σκεπτονται το καλο της χωρας ενω οι αλλοι την πολιτικη τους θεση;Πλακα μας κανεις ή αναπαραγαγεις αυτα που λενε ΜΜΕ απο το πρωι μεχρι το βραδυ
      για να κανουν πλυση εγκεφαλου στον κοσμο;
      Εκ του αποτελεσματος και εαν διαβασεις ξενες εφημεριδες σημερα Corriere della sera κλπ θα δεις οτι οι Ευρωπαιοι συμπεριλ.και της Μερκελ εχουν αρχισει να βαζουν πολυ νερο στο κρασι τους γιατι ξερουν πολυ καλα οτι η Ελλαδα απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να βγει απο την Ευρωζωνη και το Ευρω.Αυτο ισοδυναμει με διαλυση της Ευρωζωνης.Οι μεχρι τωρα απειλες ειναι για λαικη καταναλωση και εκφοβισμο του κοσμου.Χτες ο ιδιοσ ο Ζαν κλοντ Γιουνκερ ειπε οτι δεν υπαρχει περιπτωση η Ελλαδα να ειναι εκτος Ευρωζωνης.Λοιπον εκ του αποτελεσματος ο νεαρος με το ζελε τους εχει κανει λιγο να το ξανασκεφτουνε.
      Οι τρεις Τσιπρας καμμενος Κουβελης οτι ελεγαν προεκλογικα το τηρουν και μετεκλογικα.
      Πασοκ ΝΔ εχουν αποτυχει 30 χρονια τωρα.Το να προσπαθουνε να τους βαλουνε στο ιδιο τσουβαλι ολους ειναι λαικισμος και φτηνη προπαγανδα για τον μη σκεπτομενο κοσμο.
      Αλλωστε γι αυτο το συνταγμα προβλεπει επαναληψη των εκλογων,τοσο απλο ειναι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/5/12 16:49

      Ανώνυμος16/5/12 8:51 π.μ.

      Απλά και αν υπήρχε μια στοιχειώδης λογική σε δαύτους, θα επρεπε να δεχόντουσαν μια διάρκειας ενός η δύο χρόνων οικουμενική η οπως αλλοιώς θα λεγόταν αυτή η κυβέρνηση, και οχι να ξαναπάμε σε εκλογές που δεν θα προσφέρει τίποτα πέρα απο ζημιές σε τόσο συντομο χρονικό διάστημα.
      Αυτή η πολιτική κατάσταση μόνο καθίζηση φέρνει στην οικονομία, και παντού.
      Για τον τουρισμό π.χ εδώ στο νησί που ειναι ο κυριότερος αιμοδότης της τοπικής οικονομίας οι ακυρώσεις τωρινών και μελλοντικών αφίξεων λόγω των εκλογών και της αστάθειας δείχνει το μέγεθος της ζημιάς.


      Ειδαν λοιπόν οι πολιτικοί αρχηγοί πόσο "καυτή ειναι η πατάτα" σε αυτόν που θα την πιάσει τώρα η θα την επιανε και κοιτάνε ολοι τους να την αποφύγουν, γιατί ξέρουν οτι θα απομυθοποιηθούν και θα τελειώσουν πολιτικά.


      Οσο για τις απειλές της Ευρώπης και του ΔΝΤ δεν ειναι λόγια.
      Ποιός το εγγυάται οτι δεν μπορεί να μας εξωπετάξουν?
      Με υποθέσεις και με δικές μας σκέψεις η με ευχολόγια μας?

      Για τους τρείς τώρα, Τσιπρας Καμμενος Κουβελης, μάλλον δεν θέλουν , δεν μπορούν, να αναλάβουν.
      Ξέρουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, ξέρουν τι ειναι ΕΕ τι ειναι ΔΝΤ, ξέρουν τι ειναι παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα.

      Γιατί αλλο να φωνάζεις και να τραγουδάς οταν εισαι εξω απο τον χορό και αλλο οταν εισαι μέσα, που τότε χάνεις τα λόγια τα αυγά και τα πασχάλια που λένε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *