ροή ειδήσεων

Δ. Λειψών: στην ακυβερνησία απαντά με αυτοδιαχείριση

Την ώρα που ο Δήμος Μεγίστης, το γνωστό Καστελόριζο-το «νησί του μνημονίου», ετοιμάζεται να σηκώσει τη «λάβαρο της ανεξαρτησίας»...

εξαιτίας της αδιαφορίας του αθηνοκεντρικού κράτους, ένας άλλος δήμος του Αρχιπελάγους, ο Δήμος Λειψών, είναι έτοιμος να σηκώσει τη «σημαία της Αυτοδιαχείρισης». Μάλιστα, ο επί επτά συνεχόμενες τετραετίες δήμαρχος Μπενέτος Σπύρου την ερχόμενη εβδομάδα θα καλέσει τους νησιώτες τους σε συνέλευση για να τους εκθέσει την κατάσταση του δήμου και το ρόλο του κεντρικού κράτους στην εύρυθμη λειτουργία του, παρά τα... εύρυθμα οικονομικά του: δε χρωστά τίποτε, δεν οφείλει καμία εισφορά σε κανένα Ταμείο, και έχει κάτω από 2% των τακτικών εσόδων του σε ταμειακές υποχρεώσεις, και παρόλα αυτά δεν έχει... προσωπικό.

Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού οφείλεται αφενός στο μνημόνιο και αφετέρου στην παρατεταμένη εκλογική περίοδου, που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία υπηρεσιών που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Ο ΟΕΥ του δήμου προβλέπει 30, αλλά -όπως οι περισσότεροι μικροί νησιωτικοί δήμοι- το προσωπικό είναι ελάχιστο: αυτή τη στιγμή έχει 5 υπαλλήλους, δύο άτομα στη γραμματεία, έναν ταμία και δύο γενικών καθηκόντων. Όσο για Τεχνική Υπηρεσία; Υπάρχει μόνο στο... οργανόγραμμα. Καθαριότητα; Σχεδόν ανύπαρκτη...

«Θα τους πω να διαχειριστούμε το δήμο μας, την κοινωνία μας, έτσι όπως είναι, και μάλιστα θα προτείνω να κηρύξουμε "persona non grata" όλους εκείνους τους πολιτικούς που θα θελήσουν να περάσουν από το νησί και να μας... τάξουν. Τι άραγε;», δηλώνει μιλώντας στην aftodioikisi.gr o δήμαρχος, σε μια καυστικότατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα.

Έξω το κράτος

Όπως λέει θα καλέσει τους κατοίκους να διαχειριστούν από μόνοι τους υπηρεσίες που δήμου, στις οποίες υπάρχει ανάγκη. «Δε θα περιμένω να μου εγκρίνουν μια πρόσληψη, και την ίδια στιγμή να έχω γεμίσει σκουπίδια στο νησί», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Θα το ρίξω στην "τρελή", όπως κάνουν και οι κυβερνώντες μας. Θα κάνω στην άκρη τον ταμία, θα φωνάξω τον κόσμο, θα του πω αυτά τα λεφτά έχουμε, ελάτε να κάνουμε το δήμο να λειτουργήσει. Δε θα περιμένω το κράτος. Έξω το κράτος».

Μάλιστα, καταλήγοντας ο δήμαρχος Σπ. Μπενέτου είναι δηκτικός ως προς την κεντρική πολιτική σκηνή, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr για την εγκατάλειψη από την κεντρική εξουσία: «Επειδή τους Λειψούς τους γνωρίσανε από τη "γιάφκα" του Γιωτόπουλου, ως δήμαρχος, αλλά και ως κάτοικοι του ακριτικού νησιού, σήμερα έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για τις "γιάφκες" των κομμάτων της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας που παρήξαν "κωλοπαιδαρία", αλητεία, και όχι πολιτικά υποκείμενα και σκεπτόμενους ανθρώπους».

aftodioikisi.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *