ροή ειδήσεων

ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

«ΜΕΛΕΤΗ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ
Κι ενώ δεν έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τον τρομοκρατικό πόλεμο που ασκούν ευρωπαϊκοί και διεθνείς τραπεζικοί... και χρηματιστηριακοί κύκλοι σε σχέση με τις συνέπειες της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τη σκυτάλη παίρνει σήμερα η Εθνική Τράπεζα δίνοντας στη δημοσιότητα μελέτη η οποία αναφέρεται εκτενώς και αναλυτικά στις «καταστροφικές» συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου.

Η μελέτη αυτή , εν μέσω των συνεχών καθημερινών πολιτικών παρεμβάσεων και απειλών από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικοοικονομικές ελίτ,συνιστά ουσιαστικά ένα ακόμα μέσο για την επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, αλλά και επιδιώκει εκ των προτέρων να καταργήσει κάθε δυνατότητα όποιας διαπραγμάτευσης με τις ευρωπαϊκές ηγεσίες.

Όσο οι δυνάμεις του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου διαπιστώνουν ότι ο λαός αντιστέκεται στην άθλια προπαγάνδα και την επιχείρηση τρομοκρατήσής του, γυρίζοντας αποφασιστικά την πλάτη στις μνημονιακές δυνάμεις λιτότητας, ανεργίας και απόλυτης κοινωνικής εξαθλίωσης, τόσο θα εντείνουν τον ακήρυχτο τρομοκρατικό πόλεμο. Ας τους δώσουμε στις 17 Ιούνη μια ακόμα ηχηρή ανταπάντηση!

Ολόκληρο το κείμενο της μελέτης εδώ.

** Παραθέτουμε ακολούθως ρεπορτάζ για την μελέτη της Εθνικής Τράπεζας από διάφορες ιστοσελίδες:

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΤΕ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Σε δραματικά συμπεράσματα φτάνει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που υπολογίζει τις επιπτώσεις από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: Ύφεση 22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συρρίκνωσης 14% του ΑΕΠ τα τελευταία τρία χρόνια, κόψιμο στο μισό του κατά κεφαλή εισοδήματος, άλμα της ανεργίας στο 34% και έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο που θα ανατροφοδοτούσαν οι αυξήσεις στις τιμές εισαγόμενων αγαθών και ο οποίος θα ακύρωνε το πλεονέκτημα της υποτίμησης.

«Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πια μια θεωρητική υπόθεση εργασίας, ή μία εξέλιξη με μηδενική πιθανότητα, αλλά αντικείμενο καθημερινής συζήτησης και ένα σενάριο που συζητείται πλέον έντονα, ειδικά στο εξωτερικό. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μια τέτοια απευκταία εξέλιξη μπορεί να προκληθεί, μέσα σε ένα τόσο εύφλεκτο περιβάλλον, και από ένα μεμονωμένο γεγονός ή άστοχο χειρισμό με αυτοεκπληρούμενη, οδυνηρή κατάληξη, ανεξαρτήτως της ισχυρής πολιτικής βούλησης περί του αντιθέτου», αναφέρεται σε ειδική έκδοση της Εθνικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία με θέμα «Περιγράφοντας τις συνιστώσες του κρίσιμου διλήμματος».

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ) πλήττοντας περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, μέσω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (65% σε ονομαστικούς όρους).

Τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση -22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% την περίοδο 2009-2011) και εκτόξευση της ανεργίας στο 34%.

Το κράτος, αναφέρει η ΕΤΕ, θα εξαναγκαζόταν σε νομισματική χρηματοδότηση των αναγκών του, δημιουργώντας έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο (πληθωρισμός άνω του 30% αρχικά, με ισχυρή ανοδική τάση στη συνέχεια, καθώς θα αυτοτροφοδοτείται από αυξήσεις τιμών εισαγόμενων αγαθών και ονομαστικών μισθών) που θα ακύρωνε σταδιακά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση.

Εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης σε συνάλλαγμα, η χώρα θα αθετούσε το μεγαλύτερο τμήμα των υποχρεώσεων προς τους δανειστές της από το εξωτερικό (325 δισ. ευρώ), με προφανείς δυσμενείς επιδράσεις σε διακρατικό επίπεδο και στις συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα τη σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επίπεδου και δυσκολία πρόσβασης σε βασικά αγαθά και ειδικά σε καύσιμα, φάρμακα και αναγκαίες πρώτες ύλες.

Οι προαναφερόμενες επιπτώσεις, σημειώνει η ΕΤΕ, θα ήταν πολύ πιο δυσμενείς υπό ένα σενάριο μίας μη ομαλής μετάβασης στο νέο νόμισμα.

Η έκδοση της Εθνικής υποστηρίζει πως «η στρατηγική του οικονομικού Προγράμματος που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση είναι πολυδιάστατη και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονοσήμαντα, με ένα υπέρ ή ένα κατά». Το πρόγραμμα, αναφέρει, εξασφαλίζει χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παρέχοντας ένα πρωτόγνωρο επίπεδο χρηματοδότησης (σχεδόν 150 δισ. ευρώ έως σήμερα και άλλα 90 δισ. ευρώ ως το 2014), με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, το δημόσιο χρέος μειώνεται κατά 50% του ΑΕΠ και εξασφαλίζεται σημαντική ελάφρυνση στις υποχρεώσεις πληρωμής τοκοχρεολυσίων για ολόκληρη τη δεκαετία (επιτόκιο 2% έως το 2014, μέση διάρκεια νέων ομολόγων 20 έτη).

Παράλληλα, εξασφαλίζεται στήριξη ρευστότητας για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα άνω των 130 δισ. ευρώ, μέσω του Ευρωσυστήματος. Περιλαμβάνει τρεις άξονες μέτρων (διαθρωτικές αλλαγές, χρηματοπιστωτικό σύστημα, δημοσιονομική εξυγίανση) που καλύπτουν «από αυτονόητες μεταρρυθμίσεις έως και μεταβολές που προκαλούν έντονες αντιδράσεις» όπως αναφέρει η ΕΤΕ.

Μεταξύ των «αυτονόητων αλλαγών» η ΕΤΕ αναφέρει την πάταξη της φοροδιαφυγής, την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της προσαρμογής με βασικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Αλλαγές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την κοινωνική στήριξη στο Πρόγραμμα περιλαμβάνουν την επέκταση της χρονικής διάρκειας προσαρμογής και την αυξημένη πρόνοια για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Οι εταίροι, υποστηρίζεται, πιθανόν να αντιμετώπιζαν με μεγαλύτερη ευελιξία τις προαναφερόμενες προσαρμογές και την επιπρόσθετη χρηματοδότηση που απαιτείται (η έγκριση της οποίας θα απαιτούσε απόφαση Συμβουλίου Κορυφής και εγκρίσεις από Κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης), «στο βαθμό που εξασφαλιζόταν μια αξιόπιστη πολιτική δέσμευση για αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και επίτευξη των αναπροσαρμοσμένων δημοσιονομικών στόχων».

iskra.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/5/12 21:19

    αυτα εγιναν και θα γινουν επειδη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας εφεραν εδω.Ευχαριστουμε τους τραπεζιτες που μας τα υπενθυμηζουν για να ψηφησουμε κατα του μνημονιου και των δυο καφροκομματων.
    Αυτα καταφερνετε κυριοι αδικα χτυπιεστε.θα δεσουμε και γιαγιαδες παππουδες να μην ψηφισουν και θα παρετε οτι σας αξιζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/5/12 22:47

    Πονάνε οι αλήθειες απ΄οτι βλέπω.
    Που θα κρυφτούν ολοι αυτοί που υποστηρίζουν σήμερα οτι δεν τρέχει τίποτε και οτι το δημοσίευμα ανακοίνωση ειναι ...ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
    Επαναλαμβάνω πονάνε οι αλήθειες που λέγονται και χαλάνε τα παραμυθάκια που σερβίρουν στον ευκολόπιστο Ελληνικό λαό οι Συριζαίοι.

    Σταμάτα Ελληνα - Ελληνάρα η οτι δήποτε άλλο εισαι να παραμυθιάζεσαι τόσο ευκολα απο τα λόγια τα μεγάλα του Τσίπρα.
    Μια φορά θα την πάθεις την ζημιά και τό στραπάτσο αν μας εξωπετάξουν, και θα την πληρώσουμε αγρια και ανελέητα ολοι μας.
    Και θα ειναι αργά για δάκρυα πλέον.
    Φύλαξε τον δικαιολογημένο θυμό σου για μετέπειτα.
    Θα την πληρώσουμε και θα την πληρώνουμε μια ζωή εμείς και οι επόμενες δεκατέσερες γεννεές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/5/12 23:37

      Ξεχασες την μητρικη σου γλωσσα προβατο μπεεεεεεεεεε,
      Κομματοσκυλο που παραμυθιαζεσε 30 χρονια απο τους ιδους και ακομη τους υποστηριζεις ταχα μου βλεποντας μπροστα και αληθειες.
      Γιατι τοτε ψηφιζες τους ιδιους και τους ιδιους?
      Αφου η αληθεια ειναι οτι μας εφεραν εδω που μας εφεραν?
      Εισαι υποδειγμα Ελληναρα....
      Λογικος οποιος ψηφισει η δεν ψηφισει Τσιπρα.Ειναι μια επιλογη.
      Αλλα οποιος ψηφισει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ειναι απλα για δεσιμο και καθυστερημενος.
      Συνεχιζει να δινει την εξουσια σε αυτους που μας εφεραν εδω.
      Σας εχει καψει η τηλεοραση....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/6/12 00:09

      @ Ανώνυμος30/5/12 11:37 μ.μ.
      Πρόβατο και αφελή Ελληνάρα!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Η επανάληψη δεν βλάπτει,και ειναι το καλλίτερο αυτή την στιγμή αντί αλλης απάντησής σου.

      Σταμάτα Ελληνα - Ελληνάρα η οτι δήποτε άλλο εισαι να παραμυθιάζεσαι τόσο ευκολα απο τα λόγια τα μεγάλα του Τσίπρα.
      Μια φορά θα την πάθεις την ζημιά και τό στραπάτσο αν μας εξωπετάξουν, και θα την πληρώσουμε αγρια και ανελέητα ολοι μας.
      Και θα ειναι αργά για δάκρυα πλέον.


      ΥΓ. Δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ ΝΔ .

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/5/12 22:54

    Μήπως ο αφανής μεγαλομέτοχος της Εθνικής ( οικογένεια Rothschild ), είναι η ίδιοι που μας δανείζουν ????? Αντιγράφω απο άλλο Blog .....
    Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε και είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό κάνει τις συμπτώσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο,σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.

    Μέχρι του σημείου που τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιριών (μία από αυτές η Neuberger Berman) αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.

    Η N.M. Rothschild and Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίου, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιριών στην Ελλάδα.

    Έτσι, το γεγονός πως η Neuberger Berman που πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009, είναι συμφερόντων Rothschild, αποτελεί μία πολύ περίεργη και προκλητική σύμπτωση. Δεν είναι, όμως, η μοναδική..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/12 01:32

    Η ιστορία επαναλαβάνετε σαν φάρσα. Το 81 ο μέγας παπατζης εδωσε 43% αυξηση στους μισθους υπερδιπλασιασε τους δημοσίους υπαλλήλους απο την εοκ ηρθαν περιπου 200 000 000 000 διακοσια δις περιπου και με αυτα τα χρήματα μπαλωνανε τα ελείματα απο τοτε αντι τα χρηματα να πανε εκει που πρεπει για αναπτυξιακους στοχους και σκοπους.
    Τωρα ο τσιριζα υποσχετε τα ιδια αλλα τωρα οι ευρωπαιοι ειναι σε κριση οι ιδιοι και θυμωμενοι και υποψιασμενοι εξαγωγες δεν κανουμε πως θα αγορασουμε το πετρελαιο τα φαρμακα και ολα τα εισαγωμενα;Oι επιχειρηματικοτητα ειναι στον πατω οι φωστηρες του πασοκ βαλανε φορους και στους ανεργους αρκει αυτοι να εχουν ενα σπιτι και αυτοκηνιτο και θα πρεπεινα πλειρωσουν σχεδων μια 1000€ με μηδεν εισοδηματο πως θα το βρουν ειναι αλλο θεμα θα εχουν λογιστηστικη αυξηση αλλα πραγματικη (0)Ο τσιριζα λεει θα βαλει φορους στους πλουσιους και έκτακτοι εισφορά που θα ειναι τριτη ταταρη θα σας γελασω μα ποιοι ειναι οι πλουσιοι στην Ελλαδα, ποιους εννοει ο ποιητης , δηλαδή εμας ολους οπως με τον gap χρηματα υπαρχουν .Τωρα πρεπει να πληρωσουμε την αυξηση του 43% παπατζη παπανδρεου αλλα τωρα δεν παραγουμε δεν εξαγουμετιποτα μονο εισαγουμε ο τουρισμος παει για φουντο και αυτος υποσχετε παραδεισους αντι να λεει μυαλο και σωμα να συγκεντρωθούμε στη δουλεια για καινουργια προιοντα και εξαγωγες να αυξησουμε την τουριστικη σαιζον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/5/12 03:18

      .....αντί να λέει μυαλό και σώμα να συγκεντρωθούμε στη δουλειά για καινούργια προϊόντα και εξαγωγές να αυξήσουμε την τουριστική σαιζόν !!!
      από τα πιο σωστά σχόλια που διάβασα... και που κανένα(;) κόμμα δεν λέει...
      όλοι τάζουν και χαϊδεύουν αυτιά.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/12 09:10

    "Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.
    , από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *