ροή ειδήσεων

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές – Ομόφωνη απόφαση να μη λάβουν αποζημίωση

Στη Βουλή βρέθηκαν το πρωί στις 11.00 οι 30 νέοι βουλευτές, οι οποίοι και ορκίστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο...


στην αίθουσα της Γερουσίας. Οι 300 ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους, αν και θα αποτελούν τους αντιπροσώπους του έθνους για κάτι περισσότερο απο ένα 24ωρο, καθώς η Βουλή θα διαλυθεί άμεσα αύριο, Παρασκευή, με προεδρικό διάταγμα, ώστε να προκηρυχθούν και επισήμως οι νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Τα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής θα ασκήσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς από το προηγούμενο προεδρείο, δηλαδή ο Βύρων Πολυδωρας. Αύριο, Παρασκευή, σε νέα συνεδρίαση, η Βουλή θα κληθεί να εκλέξει αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ολοκληρώνοντας την τελετή ευχήθηκε στους 300: «Ό,τι το καλύτερο και ό,τι το συμφερότερο».

Σημειώνεται ότι στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής δεν συμμετείχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Ανδρουλάκης όσο διήρκησε η τελετή της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών παρέμενε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας και αργότερα προσήλθε στην υπηρεσία του Μητρώου των βουλευτών για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να υπογράψει. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3), όσοι βουλευτές απουσιάζουν, καθώς και όσοι αποκτούν βουλευτική ιδιότητα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, δίνουν τον όρκο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις. Ως εκ τούτου ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ορκιστεί αύριο οπότε η Βουλή συνεδριάζει για την εκλογή προεδρείου.

Δεν θα λάβουν αποζημίωση

Εν τω μεταξύ, τα κόμματα αποφάσισαν ομόφωνα να μη διεκδικήσουν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές την αποζημίωσή τους, που ανέρχεται για το δεκαπενθήμερο από την 6η μέχρι και τις 19 Μαΐου στο ποσόν περίπου των 2.500 ευρώ. Σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των νέων κοινοβουλευτικών κομμάτων από την προηγούμενη Δευτέρα.

Ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα αναφέρουν ότι οι νέοι βουλευτές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το επίδομά τους για την πλέον σύντομη κοινοβουλευτική περίοδο, ωστόσο τελικώς οι επικεφαλής των κομμάτων, σε συνεννόηση με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, κατανόησαν ότι μία τέτοια πράξη, σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας, θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα και αποφάσισαν να αποποιηθούν το τμήμα της βουλευτικής αποζημίωσης.

http://www.eklogika.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *