ροή ειδήσεων

Στην Κάρπαθο η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης

Και εκτός Κρήτης «ταξιδεύει» η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης, σε μια προσπάθεια ανακούφισης κατοίκων δυσπρόσιτων περιοχών με...
λειψή ιατρική υποδομή, προσφέροντας το αγαθό της υγείας.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, που έχει ενσωματωθεί στην αποστολή των «Γιατρών του Αιγαίου», περιοδεύει από σήμερα μέχρι και τις 13 Μαΐου, στην Κάρπαθο, προσφέροντας πολύτιμο έργο στην πρόληψη του καρκίνου, ενισχύοντας την ιατρική κάλυψη προβληματικών περιοχών.

Στη διάρκεια της παραμονής του Μαστογράφου στην Κάρπαθο, θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις στις γυναίκες του νησιού, ενώ παράλληλα γιατροί πολλών ειδικοτήτων, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη ευαισθησία δίνει έμφαση στις δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη και πέραν της Κρήτης, στα νησιά του Αιγαίου, που δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη. Πάμε εκεί που δεν πρόβλεψε το κράτος να δημιουργήσει υποδομές και είμαστε κοντά στους πολίτες» δήλωσε ο υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου, γιατρός και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πιτσούλης. Ο ίδιος τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης κάνει κοινές δράσεις με τους «Γιατρούς του Αιγαίου», αλλά και με άλλες οργανώσεις , που προσφέρουν το δύσκολο έργο τους σε δυσπρόσιτες περιοχές. Με την επιστροφή της στην Κρήτη, η Κινητή Μονάδα του Μαστογράφου θα συνεχίσει τις περιοδείες της στην ενδοχώρα του νησιού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Γιατροί του Αιγαίου ΠΑΓΝΗ», Μανόλης Βεληβασάκης, δήλωσε: «Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα μας, η εθελοντική ομάδα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε κατοίκους ακριτικών νησιών.» Σύμφωνα με τον ίδιο στην υγειονομική αποστολή της Καρπάθου, συμμετέχουν οι ακόλουθες ιδιότητες: οφθαλμίατρος, δερματολόγος, ορθοπεδικός, παιδοορθοπεδικός, ψυχίατρος, ουρολόγος, πνευμονολόγος, ενδοκρινολόγος, καρδιολόγος, ακτινολόγος, παιδίατρος, γαστρεντερολόγος, γυναικολόγος, χειρουργός, χειρουργός μαστού, μικροβιολόγος και ψυχολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν υποβληθεί σε μαστογραφίες χιλιάδες γυναίκες. Πολλές μάλιστα εξ αυτών, αν και σε μεγάλη ηλικία, έκαναν μαστογραφία για πρώτη φορά στη ζωή τους, έστω και αν η σχετική εξέταση επιβάλλεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Ωστόσο η συγκεκριμένη εξέταση κρίνεται επιβεβλημένη και για τις γυναίκες κάτω των 40 ετών, όταν υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά τους.

Ο γενικός κανόνας είναι οι γυναίκες από μικρή ηλικία κιόλας να μάθουν τη ψηλάφηση του μαστού, που είναι μέρος του σώματος τους και κομμάτι του εαυτού τους, τονίζουν οι γιατροί της Κινητής Μονάδας. «Πρέπει να μπει στη καθημερινότητα των γυναικών και να μην τρομάζουν. Δεν είναι ακόμα στην κουλτούρα μα, αλλά πρέπει να γίνει μέρος της» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/12 21:58

    μπραβο στους < γιατρους του αιγαιου >...ενα πολυιατρειο ειχαμε και μεις στα δωδεκανησα < το δελφινι ζωης κι ελπιδας > και το σταματησαν τρια ατομα...ΜΑΧΑΡΙΔΗΣ.... ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ... ΔΡΑΚΙΟΥ ( ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ))...ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/12 22:02

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ?? ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/5/12 11:28

    Μη τους βάζεις όλους στον ίδιο σάκκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/5/12 15:04

    για τους αιρετους, λεμε...ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ....ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ...ΔΡΑΚΙΟΥ...αυτοι διαχειριζονται το δελφινι ζωης κι ελπιδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *