ροή ειδήσεων

Προσφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Καστελόριζο - Χάλκη - Νίσυρο - Σύμη

Φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στους κατοίκους των ακριτικών νήσων, Καστελορίζου, Χάλκης, Νισύρου και Σύμης θα προσφέρουν από τις 18 έως και τις 20 Μαΐου... ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τη στήριξη του ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Για τον σκοπό αυτό εκπρόσωποι των δύο οργανισμών μαζί με ομάδα εθελοντών γιατρών θα επισκεφθούν τα τέσσερα ακριτικά νησιά ενώ θα ακολουθήσει ανάλογη επίσκεψη στο Αγαθονήσι, την Ανάφη και τη Γαύδο.

Κατά την επίσκεψη πρόκειται να καταγραφούν οι ανάγκες των ασθενών στα νησιά της άγονης γραμμής ,για να ακολουθήσει η παροχή εξοπλισμού, απαραίτητου για την επείγουσα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

"Με μοναδικό οδηγό την κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη προς το συνάνθρωπο υιοθετούμε τους κατοίκους των άγονων νησιών και των παραμεθόριων περιοχών. Είμαστε δίπλα τους σε κοινωνικό, υγειονομικό και φαρμακευτικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν προ τετραμήνου η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την στήριξη των αναξιοπαθούντων μέσα από πολλαπλές δράσεις πρόληψης και ιατροκοινωνικής φροντίδας σε ενορίες και τοπικές κοινωνίες.Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκε και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το οποίο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες ανασφάλιστους: άστεγοι εγκυμονούσες χωρίς παρακολούθηση, εγκαταλελειμμένοι καρκινοπαθείς, αλλά και πολλοί άνεργοι που βρήκαν καταφύγιο στους εθελοντές γιατρούς μας.Στόχος μας είναι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη τη βοήθεια και την ιατρική φροντίδα σε όποια άκρη της Ελλάδας και αν βρίσκονται" σημειώνεται σε ανακοινωθέν της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Η επίσκεψη σε νησιά που έχουν μόνο αγροτικό γιατρό ή δεν έχουν καθόλου ιατρείο αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο φορέων στις παραμεθώριες περιοχές της χώρας προκειμένου να προστατεύσουν με κάθε τρόπο την υγεία των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη τη βοήθεια και την ιατρική μας φροντίδα σε όποια άκρη της Ελλάδας και αν βρίσκονται.

του Νίκου Παπαχρήστου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *