ροή ειδήσεων

RYANAIR: "Κόβει" Ρόδο και Κω τον Οκτώβρη

Τις απειλές που εκτόξευσε ουκ ολίγες φορές η διοίκηση της RYANAIR για διακοπή πτήσεων τον Οκτώβρη σε Κω και Ρόδο έκανε πράξη...
η εταιρία, ανακοινώνοντας πριν από λίγο την απόφασή της αυτή. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της, με το γνωστό ύφος, κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνηθέντων. Απλά αυτή τη φορά έχει "περιλάβει" και παράγοντες της Κω και όχι μόνο της Ρόδου. Επειδή γνωρίζουμε και σας ενημερώσαμε και πριν από μερικές ημέρες ( εδώ ), συμφωνία νοείται ένα υπογεγραμμένο χαρτί από τις πλευρές που συμμετέχουν. Οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να ονομάζεται συμφωνία. Μπορεί να ονομάζεται λόγου χάρη "Θανάσης", "Τάκης", "Κοχύλια", αλλά όχι συμφωνία. Επίσης, πέραν των διαφόρων τελεσιγράφων που έστελνε η RYANAIR διά της κας. Kate Sherry, με διατυπώσεις "αυτό είναι το συμβόλαιο, αν δεν υπογραφεί μέχρι αύριο, ανακοινώνουμε την διακοπή των πτήσεων", υπάρχει και άλλη επιστολή που έβαζε στο τραπέζι και διακοπή των πτήσεων τον Σεπτέμβρη, κάτι που τελικά η εταιρία δεν έκανε. Σημειώνεται ότι οι δεκάδες ανά την Ευρώπη συναντήσεις Δωδεκανησίων με εκπροσώπους της RYANAIR αφού δεν εδέχοντο να έρθουν στην Ρόδο, δεν απέδωσαν...
Θυμίζουμε ότι και τον Μάρτη η RYANAIR είχε καταγγείλει τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου, για αθέτηση συμφωνηθέντων με αποτέλεσμα να "εισπράξει" μια ιδιωτική και μια δημόσια απάντηση. Η απάντηση του κ. Πάππου ήταν η ακόλουθη: "Οι δηλώσεις με τις οποίες ο κ. Stephen McNamara της αεροπορικής εταιρείας Ryan Air καταφέρεται κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ξεπερνούν κάθε γνωστό όριο θράσους και συκοφαντίας. Η μεθόδευση της εταιρείας Ryan Air να διακόψει κάποιες πτήσεις, που μόνη της αποφάσισε και επέλεξε, επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενα τους αρνηθήκαμε να υπογράψουμε τη συμφωνία που αυτοί ονειρεύθηκαν για τις καλοκαιρινές και μόνο πτήσεις τους, χαρακτηρίζει τους ίδιους και αναδεικνύει την νοοτροπία με την οποία αντιλαμβάνονται την «συνεργασία». Προσωπικά, υπηρετώ μόνο τα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και των μελών του και συναινώ σε οποιαδήποτε συμφωνία τα εξασφαλίζει χωρίς ερωτηματικά και κινδύνους . Η απογοήτευση αλλά και η οργή του κ. McNamara, γιατί δεν υποκύψαμε στις ορέξεις του και στις απαιτήσεις του, μου είναι εξαιρετικά ευχάριστη και η απόδειξη ότι διαχειριστήκαμε το όλο ζήτημα με μεγάλη υπευθυνότητα και γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου μας και μόνον. Η απόφαση μας να μην υποκύψουμε σε εκβιαστικά διλλήματα και να μην υπογράψουμε συμφωνία με περιεχόμενο, όρους και κανόνες που δεν υπηρετούν και δεν προασπίζονται τα δικά μας συμφέροντα είναι αμετακίνητη. Για τα ασύστολα ψεύδη που περιλαμβάνονται στη ανακοίνωση τους, περί δήθεν υπαναχώρησης από μία φανταστική συμφωνία αλλά και τις σχετικές αναφορές στο πρόσωπο μου, την απάντηση του ο κ. McNamara και η Ryan Air θα την πάρουν από τους δικηγόρους μου. Σε ότι αφορά το σχέδιο για Joint Marketing Campaign του καλοκαιρινού και μόνο προγράμματος πτήσεων τους, ας το χρεώσουν στον εμπνευστή του .“.

Η ιδιωτική απάντηση του κ. Καμπουράκη δεν έχει κοινοποιηθεί, αλλά άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν κάνουν για μια ιδιαίτερα επιθετική και καυστική επιστολή.

Το ρεπορτάζ

Ένα καλό ρεπορτάζ για την ανακοίνωση έχει ως εξής από το travelweeekly "Ryanair cancels Greek island flights citing ‘failure to honour agreement’ May 18, 2012 08:22AM GMT 8 Comments and 27 Reactions Ryanair will scrap its summer schedule to Rhodes and Kos a month before the end of the season after accusing the islands’ authorities of “reneging” on a promotion agreement. The budget airline announced the cancellation of 82 flights a week from October 2 on 11 routes to Kos and 13 to Rhodes. Ryanair flies to Rhodes from Stansted, East Midlands, Liverpool and Bournemouth in the UK and to Kos from Stansted, Leeds Bradford and Liverpool. The services were due to operate until November. The carrier blamed the Dodecanese development association Detap and the mayor of Kos, saying they had “failed to honour an agreed joint marketing campaign with Ryanair to promote Ryanair’s Rhodes and Kos routes this summer”. Tourism authorities and industry bodies across Greece are struggling to cope with a lack of funds amid the country’s budget crisis. Ryanair said the early withdrawal would cost the islands more than €18 million (£14.5 million) in tourism revenue. An airline spokesman said: “Ryanair intended to operate the routes to the end of the summer. However, Detap and the mayor of Kos reneged on an agreement to jointly promote our flights. “Detap and the mayor should now explain to Rhodes and Kos residents why they have refused to partner with the only airline interested in bringing new passengers to the region.” Ryanair previously dismissed rumours about a possible cancellation of routes as “speculation”. Reports in Greece quoted the country’s tourism minister as saying: “The government has not signed any contract with any low-budget airline.” Meanwhile, passengers due to fly with Ryanair this weekend should remember to check in online before 16:00 today or face a hefty check-in fee at the airport. The Ryanair.com site will shut down late this afternoon until midnight on Saturday. Ryanair promises a faster site and additional features from Sunday'
http://money-tourism.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/5/12 21:09

    Και γιατί πατριώτη το λες αυτό εκβιασμό; Επειδή το λέει ο φωστήρας του επιμελητηρίου; Δεν κατάλαβα! Αν κάνεις μια συμφωνία με κάποιον και μετά κάνεις τον Κινέζο όταν είναι να τσοντάρεις το μερίδιό σου για τη διαφήμιση τότε τι είναι;

    Βρε ηλίθιοι τα 500 χιλιάρικα που έπρεπε να δώσετε στην RyanAir θα γίνονταν 15 εκατομμύρια το λιγότερο, αν βάλετε και τις κλεψιές από τα σαΐνια στα μαγαζιά.
    Τώρα να κράτα 3 να μάθετε. Ουστ από δω κοπρίτες και συ που το κανες πάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/12 21:18

    πιο πολλοι ελληνες πανε ιταλια το χειμωνα παρα ερχονται ροδο ιταλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/12 21:58

    Κύριε Πάππου τις περισσότερες φορές πρέπει να ξέρεις , αν δεν το γνωρίζεις, ότι η προφορική συμφωνία ( ο λόγος ) που λέμε είναι πιο δυνατός από την γραπτή συμφωνία .
    Οι μεγάλες συμφωνίες έγιναν από μεγάλους άνδρες προφορικά πρώτα και μετά τυπώθηκαν σε ένα κομμάτι χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/12 21:59

    ΜΟΝΟ ΜΙ ΛΕΞΗ ,ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/5/12 23:05

    Υπαρχει μια πολυ απλη λυση : Να τους απαγορευτει η προσβαση στα αεροδρομια μεχρι τον Οκτωβριο. Να δουμε μετά αν αλλξουν γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/5/12 23:10

    ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ,
    ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΕΛΕΙΏΣΑΝ ?
    ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥ ΣΑς ΤΟΝ ......... ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/5/12 23:12

    ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.
    ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΣΤΟΝ Κ.... ΣΑΣ.
    Ο ΠΑΠΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
    Η ΜΑΙΜΟΥ ΣΑΣ ΨΑΞΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/5/12 23:13

    Κυριε Νικητιάδη, γνωρίζετε τίποτα για το θέμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/5/12 23:14

    Κυριε Νικητιάδη, που είσται ?
    Στο Υπουργείο ?
    Η στο πουθενα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/5/12 23:22

    Ρε γαιδούρια, δεν εκτιμήσατε του Νικητιάδη την κόμμωση.
    Αυτο εντυπωσίασε την Ryan Air ρε κοπρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/5/12 10:55

      Ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΛΑΚΡΑ ΤΟΥ!!! ΘΕΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙΣ?? ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΟΥΚΑ.... ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΡΟΥΚΑ?? ΜΗΝ ΜΕΓΑΛΏΝΕΙΣ ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΪ. ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!! ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΟΜΜΩΣΗ??? ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΦΛΑ.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος19/5/12 10:34

    ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΙΣΩΣ Ο ΠΟΙΟ ΛΙΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/5/12 10:51

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ?? ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ?????? ΓΙΑΤ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΜΒΙΑΣΤΕΣ ΚΤΛ.... ΚΤΛ.... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *