ροή ειδήσεων

Όλα τριγύρω αλλάζουνε… και όλα τα ίδια μένουν;

Πορευόμαστε προς τις εκλογές, ξανά, σε 45 ημέρες από τις προηγούμενες, όπου πιστεύω οι περισσότεροι καθημερινά νοιώθουμε όλο και περισσότερη ανασφάλεια, για το τι θα προκύψει…

Όχι τόσο για το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, όπως για δεκαετίες ξέραμε (50-50) η πιθανότητα των δύο κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) , αλλά πρώτη φορά τόση αγωνία , φόβος, απαισιοδοξία, κατάθλιψη, οργή, επιθετικότητα, και αναμένει το καινούργιο που είναι και αναγκαίο.

Οι αιτίες γνωστές και δεν πιστεύω, ότι είμαι ο καταλληλότερος να τις εκθέσω ούτε διεκδικώ ότι κατέχω την μοναδική αλήθεια….

Στις 6 του Μαΐου 8 κόμματα στη Βουλή (το 2009 ήταν 5), να το ονομάσουμε νίκη της Δημοκρατίας; Πιθανόν.

Δεν προλάβαμε, όμως, να το επαληθεύσουμε, καθότι δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε κυβέρνηση…

Όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ (όσο για τη Χρυσή Αυγή…εύχομαι να μην επιβεβαιώσουμε.. ξανά την πολιτική της παρουσία), συμφωνούν:

- ΝΑΙ στην Ευρώπη και το Ευρώ.

- Καταστροφική η επιστροφή στη Δραχμή.

- Καταγγελία-Διαπραγμάτευση-Βελτίωση του Μνημονίου (κάθε κόμμα έχει τη δική του «ονομασία», στο βάθος πιθανόν όλα να εννοούν το ίδιο…)

- Όχι άλλη εξαθλίωση του πολίτη, του εργαζόμενου.

- Ναι στην κοινωνική προστασία…στην πράξη, βέβαια το μάρμαρο ποιος θα το πληρώσει; Εδώ διακρίνεται η προοδευτική- από τη συντηρητική πρόταση.

- Στα περισσότερα κόμματα, η Ευρώπη, ο κακός δαίμονας…οι κουτόφραγκοι του παρελθόντος, τώρα οι αδίστακτοι του κέρδους….

Οι επιβεβαιωμένες ευθύνες, οι δικές μας, για το πώς πορευθήκαμε στο μνημόνιο, τις σιγοκουβεντιάζουμε, δεν εξαλείφονται με ένα λεκτικό.. ..συγνώμη, ούτε αναιρούνται με τις συνεχείς μεταμορφώσεις, γιατί οι εκλογές απαιτούν ΄΄Λαϊκισμό΄΄, ΄΄Χαϊδεμα Ομάδων΄΄, ΄΄Συντεχνιών΄΄, ΄΄Συμφερόντων΄΄ (…να μη χάσουμε αυτούς που μας εξασφαλίζουν την εκλογή…πάλι τα ίδια βλέπω...)

Έλα όμως που η κοινωνία έδειξε με δυναμική σεισμού, ότι απαιτεί ανατροπές στη δράση όλου του Δημόσιου χώρου..

Στο μήνυμα της 6 Μαΐου, αντί να αλλάξουμε, πορευόμαστε για τις 17 Ιουνίου, με λογική εκφοβισμού, ψευτοτσαμπουκά, μαξιμαλισμού, ακόμη και με αντιευρωπαϊκά μικρομέγαλα προσόντα…..

Επιμένω στην κάλπη να πάω με τον θυμό, την αγανάκτηση, αλλά να με βοηθήσουν στην κρίση , στη σκέψη και τελικά στην πρέπουσα επιλογή.

Θα αναζητήσω την προοπτική στη νέα Ευρώπη, που πρέπει να αλλάξει προς την Αλληλεγγύη και τη Συλλογικότητα…

Ευρώπη των Λαών…και όχι των Τραπεζών.

Θα ενισχύσω την προσπάθεια:

- Δικαιότερης κοινωνίας

- Δικαιότερης κατανομής των βαρών (αλήθεια γιατί η λέξη φοροδιαφυγή…είναι σχεδόν απούσα από τον προεκλογικό λόγο…μαζί με τη διαφθορά;)

- Και για να μην υπεκφεύγω, θα επιλέξω τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), γιατί πιστεύω καλλιεργεί το Καινούργιο, το Αριστερό, το Μεταρρυθμιστικό, το Συγκεκριμένο … και την δημιουργική σύγκλιση στην νέα Ευρώπη που αλλάζει....δύσκολος αλλά πιο σίγουρος δρόμος.

Καλό ξημέρωμα την Δευτέρα...να έχουμε όλοι μας.

Μανώλης Σαββής Μέλος ΔΗΜΑΡ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *