ροή ειδήσεων

Θύμα εργολάβου η Πάτμος

Στην Πάτμο ήρθε επειγόντως ο εργολάβος- ανάδοχος του έργου «βελτίωση του δρόμου Βαγιάς ? Γερανού στην Πάτμο» θορυβημένος μετά τις έντονες προφορικές και γραπτές διαμαρτυρίες...
των συλλόγων και σωματείων της Πάτμου με τίτλο : EΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΤΜΟΥ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΠΑΤΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΕΡΑΝΟΥ, που υπέβαλαν στην περιφέρεια και στον εισαγγελέα της Κω, με τίτλο: « Ο τουρισμός της Πάτμου θύμα αδιαφορίας εργολάβου" επειδή διέκοψε το έργο εν μέσω τουριστικής περιόδου και άφησε το δρόμο να γίνει καρμανιόλα για όλους, κυρίως τους επισκέπτες του νησιού και τα δίτροχα.

Ήρθε στην Πάτμο και υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει το έργο την επόμενη εβδομάδα μόλις παραλάβει τα απαιτούμενα μηχανήματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συνεδριάση του Δ.Σ. της 13ης Ιουνίου 2012 το θέμα της επικινδυνότητας του δρόμου έφερε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μαστροπέτρος και αφού περιέγραψε τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίσονται σε αρκετά σημεία του δρόμου λόγω της ολισθηρότητας με πρωταγωνιστές τους επισκέπτες ζήτησε να προβεί ο δήμος στις σχετικές ενέργειες ώστε να επιστρέψει ο εργολάβος να προχωρήσει το έργο, έστω και αν έχει σύμφωνα με τη σύμβαση χρονοδιάγραμμα μέχρι το Σεπτέμβριο.
Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή καταγγελία των σωματείων στον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.
Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη
Τα υπογράφοντα σωματεία κάνουμε «ΕΚΚΛΗΣΗ» άμεσης εκτέλεσης του έργου Βαγιάς ? Γερανού Πάτμου»
Ως γνωστόν, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ υπογράφτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2011 από Σας και τον κ. Χρήστο Μούρτη , εργολάβο δημοσίων έργων , σύμβαση για βελτίωση του δρόμου Βαγιάς ? Γερανού στην Πάτμο. Ο εργολάβος ξεκίνησε άμεσα το έργο, εκτέλεσε την πρώτη φάση (διαπλάτυνση και χωματουργικές εργασίες) και σταμάτησε στο σημείο αυτό από τον Μάρτιο. Οι εργασίες που απομένουν να γίνουν είναι κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα , τοποθέτηση στηθαίων και σηματοδότηση.
Ο δρόμος σήμερα είναι χωμάτινος, γεμάτος λακκούβες, λίαν επικίνδυνος και αποτελεί ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ .
Από ενημέρωση του Δημάρχου Πάτμου μάθαμε, ότι προτάθηκε στον Εργολάβο από άλλο εργολάβο(Ζήκα) να συνεχίσει το έργο της ασφαλτόστρωσης και ο κ. Μούρτης αρνήθηκε .
Όποιες κι αν είναι οι αιτιάσεις του εργολάβου, το γεγονός είναι ότι ο μοναδικός δρόμος προς τις παραλίες της Πάτμου θα μείνει για τη τρέχουσα τουριστική περίοδο απαγορευτικός, απροσπέλαστος και επικίνδυνος για κάποιους τολμηρούς που θα ριψοκινδυνεύσουν να τον προσπελάσουν.
Τα αποτελέσματα της καθυστέρησης του έργου είναι:
1- Ουδείς τουρίστας την τρέχουσα τουριστική περίοδο να μην απολαύσει τις παραλίες από Βαγιά μέχρι Γερανό (πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας).
2- Να μη λειτουργήσουν τα Εστιατόρια και οι Καντίνες στην περιοχή αυτή.
3- Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής αυτής να παραμείνουν κλειστά
4- Να ακυρωθούν Πολιτιστικές και άλλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην περιοχή αυτή, όπως το πανηγύρι της Παναγιάς του Γερανού κλπ.
5- .Να αποτελεί ο δρόμος αυτός ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ για όποιον τολμήσει να τον προσπελάσει
6- Να κινδυνεύει Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Πάτμου με αστικές και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος (ήδη έχουν συμβεί ατυχήματα).
Για όλους αυτούς τους λόγους, τα υπογράφοντα σωματεία ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την αδιαφορία και πισώπλατη μαχαιριά εις βάρος του τουρισμού της Πάτμου και των συμφερόντων των επαγγελματιών που θίγονται και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να τελειώσει το έργο .Επιτέλους κάποιοι πρέπει να μάθουν να σέβονται την υπογραφή τους και να έχουν αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που την αθετήσουν.

ΠΗΓΗ:patmostimes

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *