ροή ειδήσεων

Δρομολόγηση δράσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τις ΑΣΤΕ του ΟΤΕΚ

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε στις 06 Απριλίου 2012.
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθυντή της ΑΣΤΕΡ την Τετάρτη 06 Ιουνίου προκειμένου να δρομολογηθούν οι δράσεις... που προκύπτουν από το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των ΑΣΤΕ του ΟΤΕΚ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στην Συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Πρύτανης κος Πάρις Τσάρτας και η συνεργάτης του κα Μάγδα Βασιλείου, από πλευράς ΟΤΕΚ ο Πρόεδρος, κος Λοίζος Σορωνιάτης, η Αντιπρόεδρος, κα Κωνσταντίνα Μπόγρη, ο Διευθυντής της ΑΣΤΕΡ κος Κυριάκος Πετάκος, η Διευθύντρια της ΑΣΤΕΑΝ κα Ευαγγελία Σημαντηράκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων του ΟΤΕΚ κος Νίκολαος Θεοχάρης, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου μας κοι Εμμανουήλ Κασέρης και Νικόλαος Τζιώρας.

Δρομολογήθηκαν ενέργειες όπως:

o Διοργάνωση τουριστικών – Ξενοδοχειακών Προγραμμάτων Σπουδών, που οδηγούν σε τίτλους σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο προσόντων.

o Συνεργασία και συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε προγράμματα εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών.

o Ανταλλαγή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών για σπουδές και έρευνα.

o Αξιοποίηση του θεσμού του «επισκέπτη» καθηγητή για την διοργάνωση σειράς διαλέξεων, διδασκαλία μαθημάτων κ.λπ.

o Διοργάνωση και προώθηση κοινών Θερινών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

o Διοργάνωση και Ανάπτυξη μαθημάτων εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου (distance learning) κοινού ή συμπληρωματικού ενδιαφέροντος.

o Εγκαθίδρυση ευρύτερων παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των Πανεπιστημίων, προς όφελος των φοιτητών/τριών αλλά και του συνόλου των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

o Συνεργασία - δικτύωση μεταξύ των ερευνητικών εργαστηρίων και ομάδων των Ιδρυμάτων, και από κοινού αξιοποίηση υπαρχόντων υποδομών και τεχνογνωσίας.

o Διαμόρφωση πλαισίου που θα ενισχύει την έρευνα σε τομείς ειδικούς ενδιαφέροντος (εφαρμοσμένης ή βασικής έρευνας).

o Ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω, για παράδειγμα, της ανταλλαγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, δημοσιευμάτων, τεχνογνωσίας, δεδομένων κ.λπ., τηρουμένων των κανόνων που αφορούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

o Υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων.

o Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων (π.χ. Workshops, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων, κ.λπ.) με την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων Πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων.

o Διασύνδεση, δικτύωση και συνεργασία επιμέρους μονάδων, γραφείων ή επιτροπών των Ιδρυμάτων (ΕΛΚΕ, ΜΟΔΙΠ, Βιβλιοθήκη, Γραφείο Αποφοίτων κ.λπ.).

o Αλληλοεκπαίδευση – κατάρτιση διοικητικών υπαλλήλων.

o Ανάδειξη και παρουσίαση καλών διοικητικών πρακτικών, και χρήση αποτελεσματικών εργαλείων διοίκησης και διαχείρισης.

Στην πολύωρη συζήτηση ορίστηκαν εκπρόσωποι των παραπάνω δράσεων τόσο από πλευράς του Πανεπιστημίου όσο και από πλευράς του ΟΤΕΚ.

Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει τη πράξη αυτή και πιστεύει στην εξέλιξη της, σαν σημείο αναφοράς για την αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ, την ουσιαστική και παραγωγική για την Ελληνική Κοινωνία Τριτοβάθμια Τουριστική Εκπαίδευση σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα.

Παρά τις υπάρχουσες αντιξοότητες, συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ και ελπίζουμε πως θα βρίσκουμε πάντα υποστηριχτές στο έργο μας, που βρίσκεται εξάλλου σε απόλυτη εναρμόνιση με την ανάγκη της χώρας μας για υψηλού επιπέδου και σύγχρονα προγράμματα σπουδών στην τουριστική εκπαίδευση.

Για το ΔΣ
Ο
Πρόεδρος

Κασέρης Εμμανουήλ
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων
ΑΣΤΕ Ρόδου




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *