ροή ειδήσεων

Σύσκεψη για τις προβληματικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Το ακτοπλοϊκό ζήτημα και η πορεία των έργων που εκτελούνται σε Σύμη και Τήλο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο ... αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Φώτης Χατζηδιάκος, με τους δημάρχους των δύο νησιών, Λευτέρη Παπακαλοδούκα και Μαρία Καμμά.

Για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Σύμης και της Τήλου, όπως και των άλλων μικρών νησιών της ευρύτερης περιοχής, έγινε εκτενής συζήτηση.

Οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν στον αντιπεριφερειάρχη τον προβληματισμό, τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό που μπορεί να διασφαλίσει την καθημερινή συγκοινωνιακή διασύνδεση των νησιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διακίνηση αγαθών, δεδομένης της ανάπτυξης στον τουριστικό και πρωτογενή τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η περιφέρεια, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδιάκος, θα είναι στη διάθεση των δημοτικών αρχών, συνδράμοντας τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβουν.

Κοινός τόπος στη συνάντηση ήταν η ανάγκη να υλοποιηθούν έργα υποδομής αναπτυξιακής σημασίας για τις κοινωνίες των δύο νησιών, όπως είναι το λιμενικό έργο «Κατασκευή αποβάθρας στη θέση Πέταλο λιμένα Σύμης» στη Σύμη, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είναι στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μια διαδικασία που επιβάλλεται να επιταχυνθεί, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η εργολαβία.

zougla.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *