ροή ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ ΣΟΙΜΠΛΕ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!" Καταρρέει με πάταγο η τρομολαγνική προπαγάνδα Σαμαρά - ΜΜΕ!

Την πεποίθηση ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στη Ελλάδα, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε... σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό STERN και θα δημοσιευθεί στην έκδοση της Πέμπτης, 14 Ιουνίου.

Μιλώντας για τη βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος, ο γερμανός υπουργός είπε πως το ευρώ θα επιβιώσει έστω και στην περίπτωση που οι πολέμιοι του προγράμματος λιτότητας κερδίσουν τις ελληνικές εκλογές, προειδοποιώντας μάλιστα πως δεν υφίσταται κανένας δρόμος που να μην απαιτεί σκληρά μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση και η εξυγίανση της χώρας.

Αναφερόμενος στον ενδεχόμενο αποπομπής της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, ο κ. Σόιμπλε γνωμοδότησε ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι σχεδόν αδύνατη λόγω του νομικού πλαισίου της ΟΝΕ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι στο Βερολίνο «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διώξουμε κάποιον από την ευρωζώνη». Συμπλήρωσε δε ότι τα μειονεκτήματα τυχόν εξόδου θα ήταν τεράστια, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η τελική απόφαση ανήκει στους έλληνες πολίτες.

Συνεχίζοντας , ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την λύπη του για τις κακουχίες που βιώνουν οι απλοί έλληνες πολίτες. «Ο απλός πολίτης υποφέρει ενώ οι πλουσιότεροι έχουν φροντίσει και έχουν διασφαλιστεί», σχολίασε δηκτικά προσθέτοντας ότι «συμπονά πραγματικά τον απλό Έλληνα πολίτη [...] αλλά δεν μπορώ να τον γλιτώσω απ' αυτό».

«Δεν είναι εύκολο να κόβεις τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, όταν βλέπεις τους πολλούς ιδιοκτήτες θαλαμηγών. Αλλά ο ελληνικός κατώτατος μισθός μειώνεται στα επίπεδα του ισπανικού. Αν η χώρα θέλει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, πρέπει να μειωθεί» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Έπειτα , ο γερμανός ηγέτης αναφέρθηκε στα σχέδια της γερμανικής αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ενός ταμείου εξόφλησης του χρέους για τα κράτη της ευρωζώνης. «Αυτό το ταμείο δεν μπορεί να δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή επειδή παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, για παράδειγμα τον κανόνα του no-bail-out», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου ταμείου θα έδινε λανθασμένα κίνητρα.

«Χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική δεν μπορείτε να κοινοτικοποιήσετε την ευθύνη. Διαφορετικά μια χώρα θα μπορούσε να δημιουργεί χρέη σε βάρος άλλων χωρών. Αυτό δε γίνεται. Όποιος πληρώνει, αυτός θα πρέπει και να αποφασίζει», συμπλήρωσε.

Τέλος , στρέφοντας την προσοχή του στην συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές αλλά και τις ισπανικές τράπεζες, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το εάν αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να εξαπλωθεί και στη Γερμανία, υπογραμμίζοντας πως η βορειοευρωπαϊκή χώρα κερδίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από το κοινό νόμισμα και πως έχει «το μεγαλύτερο συμφέρον να διατηρηθεί όπως ακριβώς είναι».

«Θα συμβούλευα κάθε επαγγελματία επενδυτή ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, να επενδύσει στο ευρώ», κατέληξε λακωνικά. (skai.gr)
ellinonpaligenesia.blogspot

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/6/12 20:51

    sta arxidia mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/12 01:18

      Αυτά σου μείναν τουλαχιστον!! Γιατί από μυαλό κουρκούτι. Και από επιχειρήματα ότι έχεις στο βρακί σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/12 11:34

      Πριν πάτε να ψηφίσετε να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση. Όταν δείτε το ποσόν να πάτε να ψηφίσετε αυτούς που μας πούλησαν.
      Μισθωτοί με καθαρό ποσόν 32.000 ευρώ και τρία παιδιά θα πληρώσουν 4.800. Εάν δεν πληρώσεις (έτσι κι αλλιώς δεν έχεις) θα σου αφαιρούνται από τον μισθό λέει. Τόσα χρόνια οι καρχαρίες που χρωστούν εκατομύρια που είναι? Βισκόπουλος τζοχατζόπουλος κ.λ.

      Καλή ψήφο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/6/12 00:31

      Δεν τα 'μαθες για το Βοσκόπουλο; Αθώος, οι γυναίκες του φταίγανε.....Ε,ρε μαύρο....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/12 00:12

    Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερες μέρες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/6/12 02:00

    Εγώ πάντως σήμερα στην ομιλία Τσίπρα στην Αθήνα είδα και Ελληνικές Σημαίες Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερες μέρες !
    Eχουν βάλει προβειά για να κοροιδέψουν τα πρόβατα (ενώ είναι λύκοι)την δευτέρα εαν λέω εαν βγούν θα πετάξουν την προβειά και μετά τα λέμε και ο φιτνελ καστρο τα ιδια έλεγε στους αμερικάνους αλλα αυτός ο εφιάλτης για τους κουβανους κρατάει ακομη μέχρη σήμερα φτώχεια και πορνεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/6/12 02:02

    Εγώ πάντως σήμερα στην ομιλία Τσίπρα στην Αθήνα είδα και Ελληνικές Σημαίες Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερες μέρες !θα εχει ρεεεε καλύτερες νύχτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/12 15:06

      Πακιστανοι την κραταγανε, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μορεεεεεεεεεε.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/12 03:57

    Τι σκατά έχετε στο μυαλό σας ρε γμτ. Σε Έλληνες σαν και σας στηρίζεται η ρημάδα η χώρα; Κι έλεγα, γιατί πηγαίνουμε για φούντο, γιατί πηγαίνουμε για φούντο ...

    Σοβαρευτείτε γμτ. Χαμπαριάστε επιτέλους ότι δεν ζούμε σε καιρούς φραπέ κι ό,τι παπαριά έρχεται στο ακατοίκητο ΔΕΝ κάθομαι και τη λέμε. Κούβες ο ένας, ζόρι με το Πακιστάν οι άλλος, καπάκι κι οι ξεφτυλισμένοι πανύβλακες της Χρυσής (Κ)ραυγής ... , ε άϊ στο διάολο πια. Πάρτε επιτέλους χαμπάρι τι γίνεται γύρω σας, τι σοβαρότατες αποφάσεις για το μέλλον των επόμενων γενιών έχετε να λάβετε, ακούστε τους πάντες, μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε, ανοίξτε τα γκαβά σας και ξεκολήστε από τις μαλακίες που μια ζωή μασάτε σαν τους τράγους επειδή έτσι σας τό 'μαθε η μάνα σας και ο πολιτικάντης της γειτονιάς σας. Πάψτε την ανευθυνότητα της σκέψης σας να την κάνετε ανευθυνότητα λόγου τον οποίο θεωρείται δικαίωμά σας να αναπαράγετε. Δικαίωμα στη μαλακία έχετε. Δικαίωμα να μας υποχρεώνετε να τη λουζόμαστε όμως ΔΕΝ έχετε.

    Ψηφίστε ό,τι θέλετε κι αφήστε και τους άλλους να ψηφίσουν ο,τι θέλουν κι αυτοί. Σαν Έλληνες όμως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΚΚΕ, είτε οτιδήποτε, μετά τις εκλογές, ότι και να προκύψει, αν δεν κοψετε τις μαλακίες, θα χαθούμε σαν χώρα. Μπορείτε να το χώσετε αυτό στο μυαλό σας το στενό;

    Νισάφι πια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/12 11:18

    ENNOEITAI oti den mporoun na mas diwksoun.
    MONOI mas omws mporoume na fugoume... AN mas stamatisoun ti xrimatodotisi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/6/12 12:32

    ρε ξεφτιλισμένα μπλογκ της παραπληροφόρησης δειξτε ρε που το είπε αυτο εχω ψαξει όλα τα γερμανικά περιοδικά και δεν υπάρχουν πουθενά οι παπαρολογίες που λέτε..

    Τα μπλογκ ως άλλο ενα μεσο μαζικής παραπληροφόρησης καπηλεύουν καθημερινά τη δημοκρατία και παίζουν με τον πόνο του κάθε πολίτη και παραπληροφορούν στοχευμένα και απερίσκεπτα άλλα δημιουργώντας λανθασμένες εντυπωσεις στον κόσμο και οδηγώντας μας στην περαιτέρω καταστροφή..

    Ρε ξεφτιλισμένα υποκείμενα τύποι σαν και εσας κατέστρεψαν το κόσμο..Με τις προπαγάνδες και τις ψευτιές σας..δωσε λινκ της συνέντευξης ρε παπαρολόγε να πάμε να τη διαβάσουμε όσοι ξέρουμε γερμανικά και να την μεταφράσουν μόνοι τους όσοι δεν ξέρουν..

    Στόχος σας ξεφτίλες είναι να διχάσετε το λαό γιατί αν ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΕΝΩ Ο ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ..ξεφτίλες ανεγκέφαλα αποβράσματα..εκμεταλεύεστε το ότι η google h εβραική σας δίνει το δικαίωμα να ανοιγεται δωρεαν μπλογκ και λανσάρεται ότι πίπα θέλετε μόνο και μόνο για να έχετε κόσμο καθάρματα..ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *