ροή ειδήσεων

Συγχωνεύσεις εξπρές 170 φορέων του δημοσίου

Σε χρόνο - ρεκόρ επιδιώκει η κυβέρνηση να προωθήσει τις καταργήσεις ή συγχωνεύσεις περίπου 270 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με δεδομένο μάλιστα ότι...
η τρόικα έχει βγάλει «κίτρινη κάρτα» για σοβαρές καθυστερήσεις στις διαδικασίες αυτές.

Στο στόχαστρο, όπως αναφέρουν τα Νέα, βρίσκονται χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ), το μέλλον των οποίων θα κριθεί στη βάση αξιολόγησης που θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, όπως ανακοίνωσε χθες η ηγεσία του, θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Η διαδικασία θα επηρεάσει περίπου 4.000 υπαλλήλους που απασχολούνται σήμερα στους φορείς αυτούς και οι οποίοι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, δεν πρόκειται να απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της διάσωσης του πλεονάζοντος προσωπικού των φορέων το υπουργείο επιχειρεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της τρόικας η οποία έχει διαμηνύσει ότι κάθε μετακίνηση υπαλλήλου από τον ευρύτερο προς τον στενό δημόσιο τομέα θεωρείται νέα πρόσληψη, γεγονός που εάν ισχύσει εκτιμάται πως θα ανατρέψει τη δέσμευση για τήρηση του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις εργαζομένων.

Το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων θα είναι πιλοτικού χαρακτήρα και αφορά περίπου 20 φορείς, οι οποίοι όμως διαθέτουν περίπου 200 υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι διαδικασίες για τους φορείς αυτούς θα ξεκινήσουν άμεσα - είναι θέμα ημερών, όπως ανέφερε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο πακέτο αυτό περιλαμβάνεται η ενοποίηση της ΔΕΘ, της HELEXPO και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, καθώς και διαφόρων μονάδων του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως για παράδειγμα οι εταιρείες προστασίας ανηλίκων. Προβλέπεται επίσης να διαμορφωθούν σε ενιαίο φορέα το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων με το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων. Η επόμενη φάση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του επόμενου μήνα και από αυτήν αναμένει το υπουργείο να επέλθει ουσιαστική εξοικονόμηση δαπανών.
prismanews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/7/12 18:19

    Θα έπρεπε να έρθει δηλαδή η Τροϊκα για να μας αναγκάσει να κλείσουμε τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ? Αυτοί οι ανίκανοι πολιτικοί μας με τους συνδικαλιστές δεν βλέπανε τόσα χρόνια ότι το πλοίο βουλιάζει? Αλλά θα μου πεις σκασιλάρα τους, τα λεφτουδάκια τους στις Ελβετικές τράπεζες και στα κομμάτια ο λαουτζίκος. Και αυτός ο πανηλίθιος λαουτζίκος πάλι αυτούς ψήφισε!! Μαζοχισμός στο μεγαλείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/12 11:59

    Για πια μειωση του δημοσιου μιλαμε, οταν ολοι απλα θα μετατεθουν αλλου;
    Μονο μια πτωχευση θα φερει εξελιξεις. Να μεινουν απληρωτοι, να κοιταξουν την πορεια τους οι κηφηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *