ροή ειδήσεων

Θα πληρώνουμε δύο φόρους τον μήνα

Στον...τοίχο της τρόικας φαίνεται να χτυπάει η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να επιτρέψει την καταβολή...
του φόρου εισοδήματος σε έως και εννέα δόσεις. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, όλα δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση, οι δανειστές θα συναινέσουν σε ένα σύστημα το οποίο θα προβλέπει πληρωμή το πολύ σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να πληρώνουμε και το ειδικό τέλος ακινήτων. Το επικρατέστερο σχέδιο προβλέπει ότι η πληρωμή θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Συμπέρασμα; Κάθε μήνα θα πληρώνουμε τουλάχιστον δύο φόρους. Και λέμε τουλάχιστον διότι το φθινόπωρο έχει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Μεταξύ αυτών;

. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Θα καταβληθούν μέσω τράπεζας σε μια δόση.

. Ο ΦΑΠ του 2010.

. Ο αυξημένος φόρος του πετρελαίου θέρμανσης. Ισοδυναμεί με χαράτσι ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ καθώς κάθε λίτρο θα κοστίζει έως και 30 λεπτά περισσότερο σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα. Το επίδομα θέρμανσης είναι βέβαιο ότι θα δοθεί σε λίγους και δεν θα υποκαταστήσει όλο αυτό το φορολογικό βάρος.

Όσον αφορά στον ΦΑΠ του 2011 εκτός απροόπτου δεν θα σταθεί δυνατή η καταβολή του μέσα στο 2012. Από το συγκεκριμένο φόρο, το ελληνικό δημόσιο προσβλέπει σε έσοδα 600 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, το χρονοδιάγραμμα των φόρων, προδιαγράφεται εφιαλτικό. Δείτε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα πληρωμών ενός μέσου Έλληνα, όπως θα διαμορφωθεί στην περίπτωση που θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια που περιγράφηκαν προηγουμένως

Φόρος Εισοδήματος
ΕΕΤΗΔΕ 2012
Άλλες επιβαρύνσεις
Αύγουστος

1η δόση

Σεπτέμβριος
1η δόση
2η δόση

Οκτώβριος
2η δόση
3η δόση
Αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Νοέμβριος
3η δόση
4η δόση
ΦΑΠ 2010
Δεκέμβριος
4η δόση
5η δόση
Τέλη κυκλοφορίας
Ιανουάριος
5η δόση


Φεβρουάριος
6η δόση



Με αυτό το πρόγραμμα, το υπουργείο Οικονομικών θα εξασφαλίσει ότι όλα τα έσοδα θα πιστωθούν στον προϋπολογισμό του 2012. Το ζήτημα είναι βέβαια αν οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να πληρώσουν τα αλλεπάλληλα χαράτσια το ύψος των οποίων, αθροιστικά, υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

fpress.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/7/12 14:47

    ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΙΔΙΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.

    Η μεγάλη να μην πω η μεγαλύτερη πολιτική αλητεία και απάτη ειναι η των σημερινών κυβερνώντων, που επί εποχής που ήταν στην αντιπολίτευση, φώναζαν και ωρύονταν, για τα άδικα χαράτσια που μπήκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για την ανάλγητη σκέψη να φορολογήσουν άγρια τον κόσμο με την αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, τις περικοπές, την άγρια φορολογία στο εισόδημα, Κλπ κλπ κλπ.

    Σήμερα ξεχάστηκαν όλα αυτά.
    Σήμερα δεν είναι ούτε άδικα ούτε ανάλγητα ούτε τίποτε.
    Έγιναν ευλογημένα και......αναγκαία.

    Έτσι φαίνεται ότι είναι κατ΄αυτούς.
    Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.

    Αντώνη Σαμαρά τι μας έλεγες τότε?
    Προεκλογικά επίσης τι μας έλεγες ?
    Ενώ ήξερες ότι δεν θα είναι έτσι όπως μας τα έλεγες.
    Αλλά το ψέμα σου σε όλο το μεγαλείο του.
    Ο μόνος σου αυτοσκοπός τελικά, ηταν να γίνεις πρωθυπουργός και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/7/12 15:23

    Εδώ και 30 χρονια σας πουλάνε το ίδιο παραμύθι, και εσείς το μονο που κάνετε είναι να ξυπνάτε για λίγο και μετά να πέφτετε πάλι σε λήθαργο, και ξανά να συνεχίζεται το ίδιο βιολί ψηφίζοντας τους ιδιους που σας έχουν ξανά κοροϊδέψει. Τελικά δεν υπάρχει ποιο ευκολόπιστος λαός από τους Έλληνες αποδεδειγμένα πλέον. Σας φλόμωσαν με παραμυθια και με το να σας τρομοκρατούν διαρκώς με ψέματα για να ψηφίσετε τους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ να ξέρετε ότι όλα όσα νομίζατε για τα χειρότερα κάνατε λάθος. Τα χειρότερα τώρα έρχονται, με έξοδο από το ευρώ και απο την ευρωζώνη, με πτώχευση της χώρας, με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από το δημόσιο και τις τράπεζες για ξένα συμφέροντα. Εσείς να κοιμόσαστε όπως κοιμάστε πάντα στον λήθαργό σας. Και που είσαι φιλε Παντελιδη? αυτό το κείμενο να μην το ξανά σβήσεις, δεν σε συμφέρει να κανεις τέτοιες μαλακίες. Θέλεις να γλείφεις κώλους? γλείφε τους σωστά τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/12 15:33

    Και ιδού η απόδειξη για το που μας κατάντησαν οι ευκολόπιστοι Ελληναράδες, αυτοί φταίνε και κανένας άλλος. Ναι ναι για εσάς μιλάω για όσους διαβάζετε αυτό το κείμενο, συχαρητήρια για αυτό που μας κάνατε.
    http://isthmos.gr/index.php/article/zhtianeuei_me_to_mwro_tou_sthn_agkalia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/7/12 16:19

    Έτσι μπράβο ξεκολιαστε τους.Γαμιστε τους μισθωτούς τους συνταξιούχους που φοβήθηκαν μην βγει ο Τσιπρας και χάσουν τον μισθουδακο τους και την συνταξουλα τους.Δεν έχετε το μυαλό ούτε μια αφαίρεση να κάνετε να δείτε ποσος είναι ο πραγματικός μισθός και η σύνταξη που σας μένει εάν αφαιρεσετε χαράτσια και εφορία.Οι δε αλλοδαποί τωρα που δεν βγήκε ο Τσιπρας στοιβαζονται σε αεροπλάνα και καράβια και φεύγουν για τις πατρίδες τους έτσι;

    Αφού μαζέψουν τα λεφτά που έχετε στα σεντουκια και που μαζευατεί μια ζωή μετά θα σας πάρουν τα χωράφια για ένα κομμάτι ψωμί και μετα το ίδιο σας το σπίτι.
    Καλά να παθετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/7/12 17:42

    παραδειγμα:Συνταξιουχος ή μισθωτος ΝΟΜΙΖΕΙ οτι παιρνει 1200 ευρω το μηνα.
    Εχουμε και λεμε:Εφορια 3500 ευρω σε 9 δοσεις δηλαδη περιπου 388 το μηνα δοση και για ΔΕΗ χαρατσι κανα 1000-1500 ευρω και αυτο σε 5-6 δοσεις κοτσοβολος δηλαδη κανα 300αρι ευρω το μηνα.Μεχρι να τα πληρωσεις τις δοσεις (κοτσοβολος) θα σου ερχεται η εφορια και το χαρατσι του επομενου ετους καθως και ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΦΟΡΟ ΘΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ αφου παντα θα βρισκουν μαυρες τρυπες και υστερηση εσοδων στον προυπολογισμο.
    Αρα ποσο σου μενει το μηνα μισθωτε και συνταξιουχε των 1200 ευρω που νομιζεις οτι παιρνεις;
    Κανα 500αρι με 600αρι τον μηνα ηλιθιε πανιβλακα ζωο που φοβηθηκες και ψηφισες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.Η Ελλαδα τελειωσε για σενα τα παιδια και τα εγγονια σου.Μολις τελειωσει και το ξεπουλημα οργανισμων,λιμανιων αεροδρομιων και παραλιων απο τον Σαμαρα πηγαινε κρεμασου στο πρωτο δεντρο που θα βρεις αλλιως μπορεις να πηδηξεις απο το μπαλκονι του σπιτιου σου οσο ακομα το σπιτι ειναι δικο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *