ροή ειδήσεων

Σε απόγνωση χιλιάδες στρατιωτικοί

Ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ!
Εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους... των οποίων οι λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, μετά την παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το μπουγιουρντί της εφορίας και τα πάσης φύσεως χαράτσια.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που προκύπτουν από τις οικονομικές υπηρεσίες του Πενταγώνου, αναφέρει ηεφημερίδα, περί τα 500 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως.

Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πρέπει να διαχειριστεί το θέμα του ειδικού μισθολογίου το οποίο βάσει του Μνημονίου οδηγεί σε περικοπές μισθών 12%!

www.newsbomb.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/7/12 13:38

    Και γι αυτο οι τσαμπικοι θα φταινε....οπου να'σαι θα το διαβασουμε σε σχολιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/12 15:37

    Ναι μεν, αλλά, ειναι το θέμα της ανάρτησης.
    Με μισοαλήθειες αλλά και με λαϊκισμούς για δημιουργία εντυπώσεων.

    Ναι, δυστυχώς εγιναν περικοπές σε μισθούς των στρατιωτικών οπως και σε ¨ολους τους αλλους εργαζόμενους.
    Αναγνωρίζω την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος .
    Γνωρίζω και το κάθε λίγο και λιγάκι των μεταθέσεών τους σε ολη τους την στρατιωτική καρριέρα εδώ και εκεί, σε αντίθεση με τους αλλους δημοσίους υπαλλήλους που μετατίθενται αν το ζητήσουν η σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

    Η διαφωνία μου με τον εν μέρει λαϊκισμό της ανάρτησης ειναι οτι τα παρουσιάζουν στον απόλυτο βαθμό τραγικά.
    Εγώ εχω να πώ οτι σχεδόν ολοιαπο αυτούς που πήραν στεγαστικό δάνειο ειναι αυτοί που έχουν η ειχαν την τύχη να έχουν δύο μισθούς μέσα στο σπίτι.
    Τον δικό τους και της γυναίκας τους η κάποια σύνταξη απο γονιό η πεθερικά και συγκατοικούν.

    Ολοι αυτοί που πήραν το στεγαστικό το πήραν υπολογίζοντας. ............. Ο ενας μισθός θα πηγαίνει στο στεγαστικό , σε κάποιο καταναλωτικό , να περισσεύουν και πέντε φράγκα για ανάγκη, και ο αλλος μισθός π.χ της συζύγου να πηγαίνει για τα έξοδα του σπιτιού.

    Εγιναν δυστυχώς αυτές οι αγριες μειώσεις, ηρθαν και οι απολύσεις απο την δουλειά σε κάποιες συζύγους , και έτσι σε κάποιους τους ηλθε ο ουρανός σφονδύλι και βλέπουν το τί παίρνουν σήμερα.

    Καμμιά τράπεζα και των παρακαταθηκών ακόμα δεν εδινε στεγαστικό σε εναν οποιος και να ηταν, αν δεν ειχε μισθό η συνολικά εισοδήματα πάνω απο τριάντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.
    Σε μοναδικούς μηνιαίους μισθούς της μεγάλης πλειοψηφίας των 1200 εως 1500 ευρώ που επαιρναν ενστολοι δεν εδινε καμμιά τράπεζα αξιόλογο στεγαστικό και να έχει να πληρώνει ο δανειολήπτης 300 εως 500 ευρώ δόση.

    Ο λαικισμός της ανάρτησης ειναι η απόκρυψη οτι πήραν δάνειο με βάση τα εισοδήματα και των δύο μέσα στην οικογένεια.
    Το δάνειο το ελαβε στο ονομά του ο στρατιωτικός για καλύτερους ορους, και σήμερα φαίνεται οτι αυτός λαμβάνει 500 εως 600 ευρώ και μόνο αποκρύπτοντας η ανάρτηση τα εισοδήματα της συζύγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/12 16:34

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!! ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ!!!!!!!ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/12 20:12

      ελα φιλε αργησες....απο το μεσημερι περιμενω να κανεις το σχολιο σου....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/7/12 20:25

    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΠΙΤΙ... ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ!!!ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 2, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΑΜΠΙΚΟΜΑΓΑΖΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ... ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑΥΤΟ.ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΧΟΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ.
    ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/7/12 21:08

    ρε παιδια ελεος πια οι τσαμπικοι και οι τσαμπικοι εμεις δηλαδη τα κανουμε ολα?οταν ομως περιμενετε απο τους τσαμπικουςνα σας ταισουν τοτε ειμαστε καλοι?στο κατω κατω σε οποιον δεν αρεσει ας διαλεγε αλλο επαγγελμα απλα καποιοι που ηταν ανικανοι να κανουν κατι αλλο στην ζωη τους το βρηκαν σαν ευκολη λυση μια ακομη θεση στο δημοσιο για να τα τρωτε απο εκει και μην μου πειτε δουλευετε και χιλια δυο ξερετε πολυ καλα με βαση πιο σκεπτικο το επιλεξατε οποιος γουταρει οντως τον στρατο παει σε κανονικες σχολες!Σα δεν ντρεπομαστε λιγο σε τοσο δυσκολες μερες ασχολειστε με μα...ες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/7/12 14:05

      ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΗΓΑ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΤΣΑΜΠΙΚΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑΙΖΕΙΣ ΕΣΥ, ΑΝΙΚΑΝΕ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΕ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΟΝΗΣΣΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΒΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΠΤ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΣΑΜΠΙΚΟ. ΕΣΥ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΜΗ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΑΠΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος7/7/12 22:06

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝΕ ΣΠΙΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ, ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ!
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΣΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΜΑΝΑ, ΠΑΤΕΡΑ, ΑΔΕΡΦΟ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΤΕ!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΟΧΙ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ!
    ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΙΛΙΑΔΕς ΣΤΡΑΡΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ", ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝΕ! ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

    Υ.Γ ΕΝΑΣ "ΒΛΑΧΟΣ", ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/7/12 23:48

    Τελικά είχε δίκιο όταν ο Σαρτζετάκης είπε κάποτε.... "είμαστε κράτος ανάδελφων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/12 23:57

      ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ,ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ,ΜΙΣΟΣ.....

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος8/7/12 08:49

    και εγω που ειμαι τσαμπικος οπως μας λετε το ιδιο ενοικιο πληρωνω για αυτο σταματηστε πια την κλαψα ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/7/12 14:11

    kala o vlakas pou ksekinaei ta themata me tous tsampikous einai fanero parapano me ta kefalaia grammata kai tis vrisies...einai o idios vlakas pou kanei kai ta themata me ta katastimata pou den kovoun apodikseis....milame gia poli arrosto atomo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/7/12 22:02

    Εγω δεν ειμαι τσαμπίκος.
    Ο γιος μου ειναι.
    Ταμένος και Ροδογεννημενος.
    Οι τσαμπικοι ηταν μια χαρά ανθρωποι.
    Εμεις ηρθαμε και τους χαλάσαμε.
    Τα χειροτερα λαμογια του νησιου πανωμερίτες ειναι.
    Μας δωσανε ψωμακι περάσαμε καλά γιατι τους βριζεται?
    Ολα τα προβληματα του νησιου από επάνω ηρθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *