ροή ειδήσεων

Φρένο στο πλωτό πολυϊατρείο από το Ελεγκτικό Συνέδριο - Γ.Μαχαιρίδης: Ακρωτηριάζεται και απαξιώνεται ο θεσμός

Αρνητική η στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για πλωτό πολυϊατρείο και κλιμάκια ιατρών στα νησιά - Γ. Μαχαιρίδης: Ακρωτηριάζεται και απαξιώνεται ο θεσμός...

Το φόβο για «συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης και ακρωτηριασμού», όπως λέει χαρακτηριστικά, της αιρετής Περιφέρειας εκφράζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με αφορμή την άρνηση της Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου του νομού Κυκλάδων να μην εγκρίνει τις προγραμματικές συμβάσεις για τη χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της λειτουργίας του πλωτού πολυϊατρείου και των κλιμακίων ιατρών που επισκέπτονται τα νησιά μας.

Με επιστολή του σήμερα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γιάννη Στουρνάρα, που κοινοποιείται και στον Πρωθυπουργό, ο Περιφερειάρχης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, «αν – και όπως τονίζει - αυτό που μετράει και ίσως πρέπει να βαραίνει στην κρίση και στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σας, της διοίκησης όπως και των ελεγκτικών οργάνων, είναι η απογοήτευση, η πικρία και το αίσθημα της εγκατάλειψης που θα εκφραστεί από τους νησιώτες οι οποίοι έχουν επενδύσει και επενδύουν σε δράσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ζωής και της καθημερινότητάς τους».

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,

Από το 2000, όταν ιδρύθηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, μέχρι σήμερα λειτουργεί στο νομό μας η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γαληνός», στο πλαίσιο της οποίας δραστηριοποιείται το πλωτό πολυϊατρείο «Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας», παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής στους κατοίκους των μικρών απομακρυσμένων νησιών μας.

Από την απλή περιγραφή και μόνο της καινοτόμου αυτής δράσης, αντιλαμβάνεται ο οιοσδήποτε, προφανώς και εσείς, την αυτονόητη σημασία του έργου και της αποστολής που φέρνει σε πέρας, περισσότερο από μια δεκαετία, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας των ακριτών. Έργο που αναγνωρίζεται διαχρονικά και ετύγχανε, μέχρι πρόσφατα, της στήριξης και χρηματοδότησης της πολιτείας (Υπ. Αιγαίου, κρατική Περιφέρεια).

Προϊόντος του χρόνου, η εταιρεία «Γαληνός» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ως διάδοχου σχήματος της Νομαρχίας) στοχεύοντας πάντα στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, δεδομένων των αντικειμενικών αδυναμιών και ελλείψεων στις δομές υγείας στο νησιωτικό χώρο, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οργάνωσε, παράλληλα με τον προγραμματισμό του πλωτού πολυϊατρείου, κλιμάκια ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων προκειμένου να επισκέπτονται τα ακριτικά μας νησιά και να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους κατοίκους του νομού μας.

Αν και οι συγκεκριμένες δύο δράσεις της «Γαληνός», πλωτό πολυϊατρείο και κλιμάκια ιατρών, αποφασίστηκε να χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε εγγράφως από το Ελεγκτικό Συνέδριο - Υπηρεσία Επιτρόπου νομού Κυκλάδων ότι οι σχετικές προγραμματικές συμβάσεις δεν εγκρίνονται με το σκεπτικό ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να είναι αποκλειστικός φορέας χρηματοδότησης της εταιρείας για την εκτέλεση του έργου.


Και αυτό, παρά το γεγονός ότι μόλις το 2011, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πέτυχε να αναδείξει ξανά τη σημασία της λειτουργίας της «Γαληνός» και να αναγνωριστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών η αναγκαιότητα συνέχισης του έργου της, ψηφίζοντας ειδική τροπολογία σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην ΑΜΚΕ «Γαληνός» της Περιφέρειας να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στα μικρά νησιά και δεν θα περιορίζεται στην εκτέλεση εξειδικευμένου κοινωνικού έργου, όπως προβλέπει ο νόμος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (Καλλικράτης) για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες της Περιφέρειας (άρθρο 196/Ν. 3852.10).

Οφείλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, αν κι αυτό που μετράει και ίσως πρέπει να βαραίνει στην κρίση και στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σας, της διοίκησης όπως και των ελεγκτικών οργάνων, είναι η απογοήτευση, η πικρία και το αίσθημα της εγκατάλειψης που θα εκφραστεί από τους νησιώτες οι οποίοι έχουν επενδύσει και επενδύουν σε δράσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ζωής και της καθημερινότητάς τους.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή εκτιμούμε πως ανάλογη θα είναι η στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σε υπό έγκριση προγραμματικές συμβάσεις τής επίσης μοναδικής στην Ελλάδα εταιρείας «Φυτώριο Α.Ε», που σχετίζονται με σειρά δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα (αναδασώσεις κλπ) όπως και με τη λειτουργία των Σφαγείων στην περιοχή μας, ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να μην επιβεβαιωθεί ο φόβος ότι γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να ακρωτηριαστεί η αιρετή Περιφέρεια με την αδρανοποίηση σημαντικών δομών της που επιτελούν τεράστιο έργο, μια διαδικασία που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω απαξίωση και, εν τοις πράγμασι κατάργηση, του θεσμού.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ»

ifmedia.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/7/12 15:41

    νωρις το σκεφτηκαν....περσι τι εκαναν??? περιμεναν να φτασουν προ τετελεσμενων γεγονοτων??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/12 15:49

    ΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!!ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/7/12 16:21

    ΞΕΦΤΙΛΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/12 16:35

    Τωρα φταιει το ελεγκτκο. Μεχρι τωρα τι εφταιγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/7/12 17:25

    Παδια ο κ μαχαιριδης θα φυγει απο συμη το απογευμα .Ειναι απο εχθες στη Συμη τα συμπερασματα δικα σας.....Για να μην λεμε αλλα . αντε για..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/7/12 17:35

    μεχρι τωρα φταιγανε οι υπευθυνοι, που το ειχαν εγκαταλειψει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/7/12 17:39

    εσυ 5.25...τι παει να πει, που ο μαχαιριδης ηταν Συμη?? που κολλαει με την αναρτηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/7/12 17:48

    Με επιστολή του ΣΗΜΕΡΑ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, κ.κ. Ευριπίδη .....ΕΜΑΣ σκευεται ... Α ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/7/12 19:08

    ΑΡΓΑ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ!!! ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/7/12 19:09

    να παραιτηθουν??? ποιοι?? ο μαχαιριδης?? ο χατζηδιακος???ο δρακιου??? ποιοιιιι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/7/12 20:22

    Εσύ Μαχαιρίδη ακρωτηρίασες και απαξιωσες τον θεσμό του Δελφινιού!!!! Εσύ παρέα με τον κολαούζο του Νικητιάδη...τον Δρακιού!!!
    Εσύ σταμάτησες το δελφίνι από τον Νοέμβριο του 2010....το σταμάτησες εσύ και ο καλλικράτης, του κόμματος που σε ανέδειξε....του Πασοκ...!!!
    Από το 2004 που ανέλαβες Νομάρχης δεν το επάνδρωσες,με ούτε ένα νέο ιατρικό μηχάνημα!!!
    Απεναντιας το άφησες να φτάσει 40 ετών επίτηδες.....δεν το αντικατέστησες με νεότερο σκάφος....όταν έπρεπε,με αποτέλεσμα τώρα να μην αναλαμβάνει κανένας Νηογνώμονας την επιθεώρηση και την έκδοση των πιστοποιητικών αξιοπλο'ί'ας του,και έτσι έφτασες στο ποθητό αποτέλεσμα που ήθελες από την πρώτη στιγμη....να το σταματήσεις!!!!
    Παραιτήσου επιτέλους,και συ και ο Δρακιού,και ο χατζηδιάκος,είσαστε απομεινάρια του σάπιου πιά Πασόκ και του συστήματος του!!!!!!

    Ένας πρώην εργαζόμενος στο Δελφίνι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/7/12 23:10

    αφού ο Μαχαιρίδης ήταν πάντα κατά του Δελφινιού! το κράτησε για τους ψήφους επειδή σε κάποια νησιά παλαιότερα είχαν μουρμουρίσει όταν είπε πως θα το σταματούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/7/12 23:28

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ!!!ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ...Ο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/7/12 11:12

      ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ . ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΟ ΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος25/7/12 11:57

    Eτσι...εστω και αργα να ξυπνησουν...να παραδωσουν τα κλειδια της περιφερειας!! εχουν τα κοτσια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/7/12 12:33

    πηγε στη συμη ο μαχαιριδης να δει το εργο που γινεται στον Πανορμιτη..το εργο μαχαιριδη προχωρα...τα αλλα που δεν προχωρουν δες..... ο κοσμος στα νησια θελουμε το δελφινι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος26/7/12 22:40

    Πηγε στη συμη ο μαχαιριδης οχι για το εργο που γινεται στον Πανορμιτη .αλλα για το συνεδρειο που ηταν Δ κ Τ Eτσι για ενημερωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος26/7/12 22:55

    Το θέμα είναι οτι θα τους φαμε αλλα δυο χρόνια στην μάπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *