ροή ειδήσεων

ΑΝΤΡΙΟΥ ΛΙΒΕΡΗΣ: Ένας «Άρχοντας της Ομογένειας»
από το Καστελόριζο στην Ομάδα του Κλίντον…

Κορυφαίος επιχειρηματίας στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, με πολλές διακρίσεις και περιουσία που ανέρχεται στα 70 δισ. δολάρια!
‘Ένας Καστελοριζιός δισεκατομμυριούχος ήταν το Νο 1 της ομάδας των ομογενών... που συνοδεύουν τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, που βρίσκεται στην Αθήνα στα πλαίσια μιας προσπάθειας για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα. Για το θέμα αυτό Μπί Κλίντον και ζάμπλουτοι ομογενείς επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και απ’ ό,τι φαίνεται τα μηνύματα είναι αισιόδοξα.

Πρόκειται για τον Άντριου Λιβέρη, 58 χρονών, με γονείς μετανάστες από το Καστελόριζο. Πολλοί συγγενείς του ζουν στη Ρόδο, μεταξύ των οποίων και μια αδελφή του. Κι’ αυτός είναι ενας λόγος που όποτε έχει χρόνο επισκέπτεται το νησί μας, αλλά και την διαίτερη πατρίδα του,το Καστελόριζο.

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο 58χρονος Αντριου Λιβέρης είναι ένας ακόμα από τους 50 πλουσιότερους Ελληνες ομογενείς στις ΗΠΑ, με προσωπική περιουσία ύψους 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Γεννηθείς στην Αυστραλία, ο κ. Λιβέρης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χημικών και πλαστικών Dow Chemical Company, θέση που ανέλαβε το 2004 διαδεχόμενος έναν άλλο Έλληνα ομογενή, τον Ουίλιαμ Σταυρόπουλο.

Ο ελληνικής καταγωγής εκατομμυριούχος, είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και κατάγεται από το Καστελόριζο. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Κουίνσλαντ (αποφοίτησε με άριστα-κέρδισε διακρίσεις από το πανεπιστήμιο) και σε ηλικία 22 ετών ξεκίνησε την καριέρα του στην Dow Chemical ασχολούμενος τα 36 αυτά χρόνια του στην εταιρεία με τις κατασκευές, τη μηχανική, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ. Με διευθύνοντα σύμβουλο τον Αντριου Λιβέρη, η εταιρεία χημικών κατετάγη 15η στη λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες σε θέματα κοινωνικής ευθύνης του περιοδικού Corporate Responsibility Officer.

Με την οικογένειά του μένει στο Μίσιγκαν και είναι ενεργό μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητας τόσο στην Αυστραλία, όσο και στην Αμερική. Οι Έλληνες τον αναγνωρίζουν ως τον «άρχοντα» της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας.
vimatisko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *