ροή ειδήσεων

Φόβοι για τρομο-χτύπημα

Συναγερμός σε λιμάνια και αεροδρόμια Ρόδου και Κω λόγω Μπουργκάς
Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες... βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Ελληνική Αστυνομία.
Αιτία η επίθεση βομβιστή - καμικάζι στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, που στοίχισε τη ζωή σε έξι Ισραηλινούς. Σε συνεννόηση μάλιστα με Ελληνες tour operators, αποφασίστηκε ιδιωτικοί υπάλληλοι ασφαλείας να συνοδεύουν στις μετακινήσεις τους σε Ρόδο και Κω τα γκρουπ των επισκεπτών από το Ισραήλ! Μέτρα για να αποτραπεί ενδεχόμενη βομβιστική επίθεση λαμβάνονται και στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου.

Πηγή από την Ασφάλεια Ρόδου επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε διαταγή για αυξημένα μέτρα επιτήρησης σε πιθανούς στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος. Την ίδια στιγμή, ενισχυμένη σε σχέση με μερικά εικοσιτετράωρα πριν είναι η αστυνόμευση και στα αεροδρόμια του Ηρακλείου, των Χανίων, της Κω και της Ρόδου. Eρωτηθείς σχετικά, υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη επιβεβαίωσε ότι μετά την έκρηξη στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, με στόχο γκρουπ Ισραηλινών τουριστών, λαμβάνονται μέτρα για να αποτραπεί ένα παρόμοιο συμβάν επί ελληνικού εδάφους. Εκτός των αεροδρομίων, μάλιστα, αποκάλυψε ότι αυξημένα μέτρα επιφυλακής λαμβάνονται και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, όπου έχουν καταλύσει τα γκρουπ των επισκεπτών από το Ισραήλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», το 2011 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται και φέτος να είναι παρόμοιος.
Εξίσου δημοφιλείς προορισμοί ήταν Βουλγαρία και Κύπρος. Πλην της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, σχέδιο επίθεσης εναντίον ισραηλινών τουριστών αποκαλύφθηκε στις 7 Ιουλίου και στη Λεμεσό. Οπως στην περίπτωση της Βουλγαρίας, όπου βομβιστής καμικάζι ανατινάχθηκε έξω από πούλμαν με τουρίστες έτσι και στην Κύπρο ο ύποπτος εντοπίστηκε να παρακολουθεί τις κινήσεις Ισραηλινών τουριστών στο νησί. Ως ύποπτος συνελήφθη 24χρονος Λιβανέζος, που όπως διαπιστώθηκε έφερε σουηδικό διαβατήριο και ταξίδεψε στην Κύπρο στις 5 Ιουλίου.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Κύπρου παραδέχτηκαν ότι η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορίες ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ ισραηλινές πηγές επιβεβαίωσαν ανάμειξη της ισραηλινής Μοσάντ στην έρευνα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», αρμόδια πηγή επιβεβαίωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών Ασφαλείας Ελλάδας και Ισραήλ καθώς θεωρείται ορατός ο κίνδυνος νέας βομβιστικής επίθεσης εναντίον Ισραηλινών, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους.
Οπως εξάλλου παρατηρούν έμπειροι αναλυτές η επιλογή της Κύπρου και της Βουλγαρίας ως χώρες - στόχοι δεν ήταν τυχαία. Εκτός από δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις τους έχουν επιλέξει ως κεντρική στρατηγική της εξωτερικής τους πολιτικής τη σύσφιγξη των σχέσεων με το Ισραήλ. Οπως και η Ελλάδα...
Βάσει σχεδίουΙσραηλινές πηγές αποδίδουν τα τελευταία γεγονότα στην ενεργοποίηση σχεδίου επιθέσεων από βομβιστές της Χεζμπολάχ. Κατηγορούν μάλιστα ως υπεύθυνο το Ιράν, επικαλούμενες στοιχεία και πληροφορίες.
Οχι τυχαία λοιπόν σε συνεννόηση με τις αρχές, οι μεγάλοι tour operators σε Δωδεκάνησα και Κρήτη αποφάσισαν να προσλάβουν ιδιωτικούς υπαλλήλους ασφάλειας, οι οποίοι συνοδεύουν τους ισραηλινούς τουρίστες στις μετακινήσεις τους.
Ο κ. Μάριος Κάππας, μεγάλος ταξιδιωτικός πράκτορας με έδρα τη Ρόδο επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να τοποθετηθούν ιδιωτικοί φρουροί στα πούλμαν που μεταφέρουν επισκέπτες από το Ισραήλ.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχει υπάρξει μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση στα αεροδρόμια της Ρόδου και του Ηρακλείου με στόχο, μεταξύ άλλων, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ισραηλινών υπηκόων που επισκέπτονται τη χώρα για διακοπές.
Του Γιάννη Σουλιώτη
Πηγή: Η Καθημερινή

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/7/12 06:19

    ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΟΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ Α ΡΕ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *