ροή ειδήσεων

Η ταινία Oligarchy του Στέλιου Κούλογλου στις 7 Αυγούστου στη Ρόδο

Στη Ρόδο θα προβληθεί την Τρίτη 7 Αυγούστου το «Oligarchy», το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, που εξερευνά τη γέννηση και την εξέλιξη της παγκόσμιας και της ελληνικής κρίσης... Η “Ολιγαρχία” που σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα και εξυμνείται από τα εγκυρότερα διεθνή περιοδικά για τον κινηματογράφο, θα φιλοφενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου, την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ. Την προβολή στη Ρόδο οργανώνει η "grafida.net". Παρών θα είναι και ο ίδιος ο δημοσιογράφος και δημιουργός, Στέλιος Κούλογλου, για να προλογήσει την ταινία και να συζητήσει με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την ταινία έγραψαν:

"Γεμάτο αποκαλύψεις που δύσκολα θα βρείτε αλλού".(Αθηνόραμα)."Mία εξαιρετική αποτίμηση των προβλημάτων του συστήματος. Πολύ καλά θεμελιωμένο, διαυγές, δυνατό... θα πρέπει να το δει όλη η Ευρώπη". (Φράνσις Καντέλ, Canal+)

«Η ταινία που αναλύει καλύτερα από όλες την κατάσταση(στην οποία ζούμε)», γράφει το Cineaste, το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό για τον κινηματογράφο.

To Film Journal International έγραψε: "Τοποθετώντας την ελληνική κρίση σε ένα παγκόσμιο ιστορικό πλαίσιο, η “Ολιγαρχία” ξεχώρισε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης…Εντυπωσιακές πληροφορίες για τους θεατές που δύσκολα θα βρει κανείς στα γερμανικά και τα ευρωπαικά ΜΜΕ…”

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που πρέπει να παραμείνει μυστικός, έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διεξάγεται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οχταμελής ομάδα- που θυμίζει τα δεσποτικά πολίτμπιρο της Σοβιετικής Ένωσης- ρίχνει εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζει νέους της αρεσκείας της. Την ονομάζουν ομάδα της Φρανκφούρτης γιατί δημιουργήθηκε στην Όπερα της πόλης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα από τα μέλη της ομάδας…

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Ισημερινό και την Ελλάδα.

Μιλούν μεταξύ άλλων οι οικονομολόγοι Μάικλ Χάντσον, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μάικλ Άλμπερτ, Ρικάρντο Μπελοφιόρε, Ίαν Κρέγκελ και Χουάν Τόρες Λόπεζ, ο πολιτικός αναλυτής Κάρλος Μαρτίνεθ Γκαρθία, ο κοινωνιολόγος Μικαέλ Λεβί, ο Ντικ Μόρις αλλά και ο ιστορικός και συγγραφέας Χάουαρντ Ζιν σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις.

Στον φακό μιλούν επίσης οι πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως ο o τέως Συμπρόεδρος της Γερμανικής Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν, ο αρχηγός της Γερμανικής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκύζι, ο Τόνι Μπεν του Εργατικού Κόμματος, οι τέως και νυν ευρωβουλευτές Τζο Χίγκινς, Νάιτζελ Φάρατζ, Περβάνς Μπερές, Τζιάνι Βάτιμο, καθώς και ο Πέδρο Πάεζ - πρώην Υπουργός Οικονομίας του Ισημερινού αλλά και άλλοι. Την τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων προσπαθούν να σκιαγραφήσουν δημοσιογράφοι όπως ο Ζαν Κατρεμέρ της Libération, ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, o Φρέντερικ Κάουφμαν του Harper's Magazine καθώς και ο δημοσιογράφος της Le Monde και συγγραφέας του "Η Τράπεζα – Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο", Μαρκ Ρος. Τον ρόλο της Goldman Sachs στη διεθνή οικονομική κρίση αποκαλύπτει ο πρώην υπάλληλος της, Σιλβέν Ρέινες, ενώ στις ερωτήσεις του Στέλιου Κούλογλου απαντά ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Ακόμη τον λόγο παίρνουν τα θύματα που βιώνουν τις συνέπειες του πολέμου που διεξάγει η σύγχρονη παγκόσμια "ολιγαρχία", καθώς και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών αντιστάσεων σε αυτή.

Διάρκεια : 91’
Έτος Παραγωγής : 2012

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Σενάριο: Στέλιος Κούλογλου
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος / Νίκος Θωμόπουλος
Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάος
Βοηθός Μοντάζ: Αλέξης Στηλ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Γραφικά: Νίκος Πολίτης

Συντονισμός Έρευνας: Τάνια Γεωργουπλή, Ελένη Κωνσταντινίδου
Έρευνα: Ελένη Μπέλλου, Δανάη Λεμπεσοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Θωμόπουλος
Μουσική: Active Member
Μιξάζ-Σχεδιασμός Ήχου: Βαγγέλης Κατσίνας
Παραγωγή: 1984 Productions
Διανομή: 1984 Productions

Οργάνωση: www.grafida.net

Με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ

Χορηγός προβολής: Γραφικές Τέχνες ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ – Νίκος Χατζηκαλημέρης

Χορηγός φιλοξενίας: ΚΟΥΚΟΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *