ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στρατιώτης διέσυρε 15χρονη με γυμνές φωτογραφίες στο facebook!

Μια σοβαρή υπόθεση παιδοφιλίας, εκβίασης και απειλής με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι, που ζει σε δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού...

απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, που μπόρεσε με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων να εντοπίσει μέσω τηλεφώνου τον δράστη, διατάσσοντας την περασμένη Κυριακή (19-08-2012) τη σύλληψή του, σε στρατόπεδο στη Χίο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για έναν ενήλικα που μπόρεσε μέσω του διαδικτύου και με τη χρήση λογαριασμού με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, να παγιδέψει την ανυποψίαστη ανήλικη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την συμπάθειά της και εν τέλει κατορθώνοντας να την πείσει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2012 όταν ο ενήλικας, που σύμφωνα με την dimokratiki.gr, υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα στη Χίο, ξεκίνησε μέσω λογαριασμού που είχε φτιάξει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου, να έχει επικοινωνία με την 15χρονη.

Εμφανιζόμενος με στοιχεία ταυτότητας A. G. φαίνεται να έμπαινε στο facebook μέσω του κινητού του τηλεφώνου από τα Γιάννενα, την Αθήνα και τη Χίο κάνοντας χρήση δύο τηλεφωνικών συνδέσεων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Αφού ανέπτυξε φιλική σχέση με την 15χρονη την έπεισε στην πορεία να του αποστέλλει φωτογραφίες της. Φέρεται μάλιστα να την έπεισε μεταξύ άλλων ότι υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα στη Ρόδο και συγκεκριμένα στις Καλυθιές.

Όταν η ανήλικη αποφάσισε να διακόψουν κάθε επικοινωνία που είχαν, ζητώντας του να σταματήσει να την ενοχλεί, τότε εκείνος φέρεται να ξεκίνησε να την απειλεί και να την εκβιάζει. Σύμφωνα με την καταγγελία, την 14η Μαΐου 2012 αφού υπέκλεψε τα στοιχεία από τον λογαριασμό της ανήλικης στο facebook μπήκε στο profile της και ανέβασε 370 φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες εξ' αυτών ήταν προϊόν μοντάζ.

Η οικογένειά της προχώρησε σε υποβολή μήνυσης σε βάρος του δράστη, στον αστυνομικό σταθμό Αφάντου και με τη συνδρομή του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου διατάχθηκε ταχύτατα η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιούσε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπηρετούσε στις Καλυθιές.

Εντοπίστηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας του και το στίγμα του και από την έρευνα προέκυψε ότι υπηρετεί σε μονάδα στη Χίο. Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρόδο και να οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Εξετάζεται αν ο δράστης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού της ανήλικης είχε κατορθώσει να συνομιλεί προσποιούμενος την ίδια με άλλες φίλες της στο Facebook. Επιπλέον ερευνάται αν είχε διοχετεύσει γυμνές φωτογραφίες της 15χρονης σε τρίτους μέσω του διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων και αν τις εμπορεύτηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο!

newsit

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/8/12 12:02

    370 gumnes fwtografies????!!!!!entaksei ti na sxoliasei kaneis....wreee pou pameeeee!to sok twn goniwn skeftomai gia to "koritsaki"tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/8/12 15:38

    i kopela tis kratouse gia xobmi gia itan kati alo....???
    370 gia plaka einai poles....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/8/12 22:25

    edo tairiazei ena pou legane palia.. o nistikos karvelia oneirevetai.. sinelthete me afti tin krisi pleon shedon oles oses kanoun tetoia plironontai .. kai kala na sas kanoun kiolas malakes!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/8/12 09:49

    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ?
    Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΟΣΟ ΑΘΩΑ ΕΙΝΑΙ?
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *