ροή ειδήσεων

Οι κακές συνήθειες του καλοκαιριού

Εικόνες καθόλου σπάνιες στους ελληνικούς δρόμους, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες: οδηγοί που βγάζουν το αριστερό χέρι τους έξω από το παράθυρο. Αυτοκίνητα που θυμίζουν φορτηγάκια λόγω της υπερφόρτωσής τους με όλο το νοικοκυριό...

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας των τελευταίων ετών τους θερινούς μήνες αρχίζει μια ραγδαία αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων λόγω της αυξημένης καλοκαιρινής κίνησης, του κακού οδικού δικτύου στα νησιά μας αλλά και εξαιτίας των προαναφερθεισών κακών συνηθειών μας.

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι αυξάνεται η κατανάλωση του αλκοόλ και κυρίως της αγαπημένης μας μπίρας. Η μπίρα - ακόμη και στις πιο αθώες περιπτώσεις - περιέχει αλκοόλη. Οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση της διότι προκαλεί αφυδάτωση, υπνηλία και μειωμένα αντανακλαστικά.

Πάντως, ο ΚΟΚ έχει προβλέψει μια σειρά από αυστηρά πρόστιμα για τους άτακτους οδηγούς. Το πρόστιμο για το υπερφορτωμένο αυτοκίνητο είναι 80 ευρώ, ενώ όσοι σκοπεύουν να μετατρέψουν και αυτό το καλοκαίρι το αυτοκίνητό τους σε «παιδική χαρά» μεταφέροντας υπεράριθμο αριθμό επιβατών πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νομοθέτης προβλέπει πρόστιμο 80 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος για 20 ημέρες.

Αλλά και η παράνομη - χωρίς την προβλεπόμενη άδεια - έλξη βάρκας ή και τρέιλερ τιμωρείται με πρόστιμο 80 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και του διπλώματος για 10 ημέρες.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ρεπορτάζ Νίκος Λιβανός
Πηγή: autoNEA
http://efthita-rodos.blogspot.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *