ροή ειδήσεων

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΥΠΕΡΜΕΤΟΧΗ" ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Αναγνωρίζεται ότι έχουν αξία οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»
Μια νέα κατάσταση πραγμάτων, στην ένδικη διαφορά ενός κατοίκου της Ρόδου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από την οποία διεκδικεί 
με αγωγή του ενώπιον του 
Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, 
αποζημίωση ύψους 1.384.833.349.455,66 €... ως τίμημα εξαγοράς του παθητικού μετοχών της “Τράπεζας της Ανατολής“, δημιούργησε απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για ανάλογη απαίτηση εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στην αγωγή του ο Ροδίτης αναφέρει συνοπτικά ότι αγόρασε από τον γιο του δύο τίτλους μετοχών, με αριθμούς 19379 και 19380, (των 125 χρυσών γαλλικών φράγκων η κάθε μία) της “Τράπεζας της Ανατολής”, η οποία συγχωνεύθηκε δια της με αριθμό 147611/1932 σύμβασης εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε..
Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.
Η εκκαθάριση καίτοι προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί εντός δύο ετών από τη δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο ετών από την 31η Δεκεμβρίου του έτους 1932, με δυνατότητα παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως, παρά ταύτα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το – σε εκάστη των 280.000 μετοχών της “Τράπεζας της Ανατολής” – αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αξία εκάστης των μετοχών σήμερα αγγίζει τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ!!
Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.
Όπως δήλωσε χθες στη “δ”, ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ’ αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία “ΕL (end National Debt-End)” κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων. Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ’ αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης. Το δικαστήριο, όπως τόνισε ο κ. Καραμιχάλης, με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και την Tράπεζα να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την εκκαθάριση που έκανε αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρήματα του παθητικού!
pentapostagma
http://kerberos-hellas.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/8/12 21:48

    του προτείνω να ράψει καινούγιες τσέπες να χωρέσουν τα λεφτά που θα πάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/8/12 23:21

    Αντε θύμα, αντε ψώνιο , αντε σύμβολο αιώνιο.

    Ετοίμασε καννένα χιλιαρικάκι τωρα για τον ξύπνιο δικηγόρο που κατάφερε να σε πείσει να κάνεις αγωγή.

    Πώς θα ζήσει και αυτός αν δεν υπάρχουν και τα κορρόιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/8/12 23:23

    Αγόρασε από τον γιο του .....ΕΛΛΑΣ....ΧΑΧΑΧΑΧ http://www.youtube.com/watch?v=QLu661qkIQY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/8/12 10:27

    kai ola na ta pareis tha ta doseis sto kratos se forous.......etoimase kai to 1000arikaki twra ston dikigoro lage........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/8/12 17:18

    Ενα μικρο ποσοστο απο αυτα που διεκδικει να παρει ,θα χεστει στο ταλληρο.Και τοτε ολοι εσεις που το παιζετε μαγκες και ξυπνιοι θα τρεχετε να του γλειψετε τον κωλο για δανεικα.Αλλα αν τον δειτε να μου γραψετε.Και κλασσικα θα αρχισετε να τον βριζετε γιατι δεν βοηθησε τον τοπο του κλπ κλπ.Πουτανες στα κρεββατια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/8/12 20:49

      @ Ανώνυμος13/8/12 5:18 μ.μ.

      Aπό αυτό το πλευρό να κοιμάσαι οτι θα πάρει λεφτά.
      Ενας ευκολόπιστος ειναι αυτός που εχει αυτους τους τίτλους και απο την αλλη υπάρχει ενα σαίνι δικηγόρος.

      Και δεν το παίζουμε μάγκες και ξύπνιοι.

      Καμμιά αξία σήμερα δεν εχουν αυτές οι μετοχές οπως διαμορφώθηκε η πορεία τους.
      Μέχρι τέλους του ετους του 1936 οσοι διεκδίκησαν τα χρήματα απο αυτές τις μετοχές πήραν αυτά που πήραν.

      Οσοι δεν διεκδίκησαν την εξαγορά τους τότε γιατί περίμεναν οτι θα πάρουν περισσότερα αν τις κρατούσαν τις μετοχές την πάτησαν.
      Μέ ξαφνική τότε απόφαση της Τραπεζας της Ελλάδος που ειχε ισχύ νόμου οι απαιτήσεις για αυτές ειχαν καταλυτική ημερομηνία την 31/12/1936.
      Από 1/1/1937 επαυσαν να εχουν οιαδήποτε ακόμα και ονομαστική αξία (ως Τίτλος) με συνέπεια τον εκμηδενισμό τους.

      Το θέμα που προέκυψε πρόσφατα με τις μετοχές της τράπεζας Ανατολής εχει κλείσει πρίν δεκαπέντε μήνες με αναλυτική παρουσίαση του θέματος απο την Τράπεζα της Ελλάδος.
      Δηλαδή των τότε επίσημων αποφάσεων, και καννένας απο εκείνους τους κατόχους απο την Πάτρα που ειχαν τέτοιες μετοχές και ειχαν ξεκινήσει τότε το θέμα δεν ξαναμίλησε..

      Αυτά το ολίγα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *