ροή ειδήσεων

Τουρκικός Τύπος: Απόρριψη τουρκικής βοήθειας για κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χίο

Για άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί τουρκική βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο κάνει λόγο με σημερινά του δημοσιεύματα ο τουρκικός Τύπος...


Η εφημερίδα «Σταρ», στις εσωτερικές της σελίδες και με τον τίτλο «Το πείσμα για την Τουρκία έκανε να γίνει στάχτη η Χίος», γράφει ότι η Χίος αφέθηκε στην μοίρα της εδώ και τρεις ημέρες με τις φλόγες να κατακαίνε το νησί.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει αποτεφρωθεί το ένα πέμπτο του νησιού και προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ελλαδικές Αρχές απέρριψαν την πρόταση της Τουρκίας να βοηθήσει.

Ο κ. Ντεμιρτάς, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, είπε ότι την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς τηλεφώνησαν στην Νομαρχία της Χίου και πρότειναν να στείλουν βοήθεια αλλά δεν πήραν απάντηση.

Πέρυσι, είπε ο κ. Ντεμιρτάς, πρότειναν και πάλιν βοήθεια για την πυρκαγιά στη Ρόδο αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» αναφέρεται επίσης στην πυρκαγιά στη Χίο με τον τίτλο «Ζημιά 4 εκατομμυρίων ευρώ για τους παραγωγούς στην Χίο».

Η «Βατάν», για το ίδιο θέμα, γράφει στις εσωτερικές της σελίδες, με τον τίτλο «Η ζημία δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε σε 50 έτη» και με τον υπότιτλο «Απέρριψαν την πρόταση για βοήθεια», ότι ο κ. Ντεμιρτάς είπε πως και παλαιότερα η Ελλάδα, πριν 5-6 έτη δεν είχε αποδεχθεί την πρόταση συνεργασίας, αλλά και πέρυσι στην πυρκαγιά στη Ρόδο η Ελλάδα είχε απορρίψει την πρόταση της Τουρκίας για βοήθεια.

«Εμείς», είπε, «βλέπαμε από μακριά τις φλόγες και καιγόταν η καρδιά μας». Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Τουτουντζούογλου, είχε τηλεφωνική επαφή με το Νομάρχη της Χίου στον οποίο είπε: «Αν έχετε πρόβλημα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, μπορούμε να έρθουμε αμέσως», αλλά «ο Νομάρχης είπε ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο».

Η «Πόστα» αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ο γείτονας που κάηκε δεν θέλησε τη βοήθεια της Τουρκίας». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η φωτιά δεν μπόρεσε να κατασβηστεί ακόμη και ότι έγινε στάχτη το ένα πέμπτο του νησιού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι «Τούρκοι, που σκέφτηκαν πως δεν μπορεί η Ελλάδα να σβήσει την φωτιά, προέβησαν σε εκκλήσεις από το Facebook και το Twitter ζητώντας να βοηθήσει η Τουρκία τον γείτονα, αλλά αποκαλύφθηκε πως η Τουρκία πρότεινε βοήθεια και η Ελλάδα δεν τη δέχθηκε».

Η «Τζουμχουριέτ» γράφει για την πυρκαγιά στην Χίο στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η Χίος καίγεται εδώ και τρεις ημέρες».

Η «Χαμπερτούρκ» παραθέτει επίσης την είδης για την πυρκαγιά στη Χίο και επισημαίνει ότι η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για βοήθεια.

Η «Μιλιέτ», στις εσωτερικές σελίδες, με τον τίτλο «Η Χίος φλέγεται», γράφει ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση της Τουρκίας για βοήθεια.

Η «Μιλιέτ, στην έκδοση Σμύρνης, προβάλλει την είδηση πρωτοσέλιδα με τίτλο «Δεν είναι ηλιοβασίλεμα – Καίγεται η Χίος», δημοσιεύοντας και φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Χίο.

onlycy.com/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/8/12 22:03

    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ....ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ....ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/8/12 22:33

    Ένταξη πες ότι μας έκαψαν την Χίο Τούρκοι αποκλείεται δηλαδή κάποιοι άνθρωποι που βλέπουν τον γείτονα να καίγεται και να μπορούν να κάνουν κάτι να βοηθήσουν , αποκλείεται να έχουν ανθρωπιά και αγάπη για τους συνανθρώπους και το περιβάλλον ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/8/12 01:03

    Εμ το πρωί βαζει φωτιά και το βραδυ λεει οτι μπορει να μας βοηθησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *