ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι γιόρτασαν τη σφαγή της Σμύρνης

Γιορτάστηκε στην Τουρκία η «Εορτή της Μεγάλης Νίκης» της 30ης Αυγούστου ως Εθνική Εορτή -είναι η γιορτή για την ελληνική ήττα στην Μικρασία το 1922.
Στο πλαίσιο αυτό έγιναν στην Τουρκία παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις... στις οποίες τον Τούρκο Πρόεδρο Γκιούλ λόγω της νοσηλείας του, αναπληρεί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ .

Το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ , στην οποία συμμετείχε όλη η ηγεσία. Σήμερα όπως κάθε χρόνο, ήτα επίσημη αργία στην Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Γκιούλ σε μήνυμα που εξέδωσε λόγω της ημέρας τόνισε ότι το τουρκικό Εθνος και ο Στρατός υπό την ηγεσία του Ατατούρκ στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας έδωσαν αγώνα ύπαρξης και υπενθυμίζοντας ότι κατορθώνοντας να σημειώσει μια μεγάλη νίκη μέσα σε ανέχειες έναντι στρατών πολύ ανώτερων από την ίδια , επεσήμανε πως κανένας εδώ και αιώνες δεν μπόρεσε να επιφέρει ζημία στην ενότητα και ομοψυχία του τουρκικού Εθνους και ότι θα απογοητευτούν όσοι και στο μέλλον θα αποπειραθούν κάτι τέτοιο.

Εξάλλου ο κ. Ερντογάν στο μήνυμά του για την 30η Αυγούστου που εξεδόθη από κέντρο τύπου της Πρωθυπουργίας, τόνισε ότι η 30η Αυγούστου έχει ιδιαίτερη σημασία και νόημα για το τουρκικό Εθνος και πρόσθεσε:

« Εκείνο που αναλογεί σήμερα σε μας είναι να εξυψώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την Δημοκρατία μας που ιδρύσαμε ξεπερνώντας διάφορες δυσκολίες , ελλείψεις δυνατοτήτων και τις ανέχειες και να συνεχίσουμε σε πνεύμα αδελφοσύνης, ενότητας και ομοψυχίας. Πιστεύω ότι η Τουρκία μαζί με το Εθνος της ως αδιαίρετο σύνολο θα ξεπεράσει κάθε είδους τρομοκρατία και παρόμοιες απειλές που στοχεύουν την αδελφοσύνη μας και θα φθάσει σε ένα πολύ λαμπρότερο και φωτεινό μέλλον . Υπό την έννοια αυτή, λόγω της ημέρας, μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη τον Ιδρυτή της Δημοκρατίας μας Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας , όλους τους πεσόντες μας από τότε μέχρι σήμερα.

Κατά τον ίδιο τρόπο εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλα τα μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα εντός της χώρας κατά της τρομοκρατίας καθώς και όλα τα μέλη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που αναλαμβάνουν καθήκοντα στο Εξωτερικό για την εγκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή και της παγκόσμιας ειρήνης. Συγχαίρω το Εθνος μας για την Εορτή της Μεγάλης Νίκης με την ευκαιρία της 90ης επετείου της».

Για τις αγριότητες , τις σφαγές αμάχων, τα εγκλήματα πολέμου, την καταστροφή της Σμυρνης και τον ξεριζωμό των Ελλήνων κατοίκων της Μικρασίας φυσικά τίποτα...

onalert.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/8/12 18:51

    Με τούρκους θα παίξει ποδόσφαιρο ο Διαγόρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/12 19:46

    Αν και άσχετο εδώ , το ΤΕΕ διοργανώνει εκδρομή στην Τουρκία για επιστημονικούς και δήθεν σκοπούς, μόνο που αντί να διαλέξουν Ελληνικό καράβι προτίμησαν Τούρκικο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/8/12 20:19

    Και μην ξεχάσετε το βράδυ να δείτε τα τούρκικα στην tv!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/12 21:39

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/8/12 21:41

    αυτα τα δήθεν χα χα χα και χου χου χου με τους εδω τουρκους πανε την κατασταση σε λαθος δρομο . μας καινε τα δαση δινουν πληροφοριες απεναντι και θετουν θεμα καταπιεσης της δήθεν μειονοτητας τους ωστε την καταλληλη στιγμή να γινει παρεμβαση απο την τουρκια επειδη καταπιεζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/8/12 22:47

    και κάτι που μου άρεσε πάντα: ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/8/12 23:56

      Κάτι τέτοιες μαλακίες λέγαμε και το 22 που μου θέλανε να φτάσουν και μέχρι την Άγκυρα...Με το στρατό έξω απο τα νερά του, Χωρις προμηθειες , με κακουχίες πολλές, και μυαλά κυβερνώντων φραπέ. Και ιδού το αποτέλεσμα...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος1/9/12 22:54

    Σε ολα τα μέρη της γής οι λαοί χρειάζονται δόσεις εθνικής επαρσης.

    Οπως και η Τουρκία και η Ελλάδα.

    Αυτοί εχουν επέτειο και ταρατατζούμ την 3οη Αυγούστου, εμείς εχουμε την 25η Μαρτίου.
    Ολα στο πρόγραμμα ειναι.

    Και οσες χώρες δεν εχουν ηρωες η ηρωικές ιστορικές στιγμές φροντίζουν και τις δημιουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *