ροή ειδήσεων

Το καθήκον της Δικαιοσύνης

Tου Πασχου Μανδραβελη
Δικαστές υπάρχουν στην Αθήνα; Εισαγγελείς υπηρεσίας; Ρωτάμε, διότι κυκλοφορούν συμμορίες στους δρόμους που χτυπούν συνανθρώπους μας, τους μαχαιρώνουν, τους δολοφονούν και καμιά από τις συντεταγμένες εξουσίες του κράτους δεν έχει αποτελέσματα...

Βοά ο Τύπος για «επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής» και ουδείς εισαγγελέας ψάχνει την ορθότητα των δημοσιευμάτων.

Να ερευνήσει δηλαδή αν αληθεύουν όσα γράφονται, ότι μέλη ενός κόμματος μεταμφιέζονται τα βράδια σε στυγνούς μαχαιροβγάλτες.

Αν αληθεύουν όσα γράφονται, τότε υπάρχει το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο μάλιστα τιμωρείται με βαρύτατες ποινές.

Προκύπτει από τον νόμο που, όταν καταπολεμείτο η ακροαριστερή εγκληματικότητα, βαφτίστηκε από την Πρόοδο «τρομονόμος». Αν πάλι δεν αληθεύουν όσα γράφονται, τότε ο κ. Μιχαλολιάκος και τα παλικάρια του κάτι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορεί ένας συρφετός εγκληματιών να μασκαρεύεται σε «κοινωνικό κίνημα» και να βγάζει το κακό όνομα σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

Αυτή η χώρα πάει σαν τρελό φορτηγό: με τις μπάντες. Από τον κούφιο προοδευτισμό που οδηγούσε στην απραξία των αρχών σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες, περάσαμε στον φασισμό της αδιαφορίας όταν τους δολοφονούν.

Το φαινόμενο αυτό πιθανώς να εξηγείται από το γεγονός ότι γενικώς δεν νοιαζόμαστε για τη νομιμότητα. Αδιαφορούσαμε για όσους εισήλθαν χωρίς άδεια στη χώρα· αδιαφορούμε για όσους τους χτυπούν· αδιαφορούν τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας που δεν πράττουν το καθήκον τους.

Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε συνηθίσει την αριστερή παραβατικότητα με πολιτική λεοντή. Τότε είχαμε φτάσει μέχρι τον εκθειασμό δολοφονιών· «γεια στα χέρια τους» είχε γραφτεί για τους εγκληματίες της «17 Νοέμβρη».

Τώρα καλούμαστε να συνηθίσουμε και την ακροδεξιά παραβατικότητα και εγκληματικότητα; Δεν μπορεί, επιτέλους, να κυριαρχήσει σ’ αυτόν τον τόπο η νομιμότητα και οι παραβάτες του νόμου να τιμωρούνται ανεξαρτήτως χρώματος της σημαίας που ανεμίζουν ή των δικαιολογιών που επικαλούνται για κάποιους δήθεν ανώτερους σκοπούς; Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η παραβίαση των νόμων -όποιοι και να είναι οι παραβάτες, απ’ όπου και αν προέρχονται- πλήττει την κοινωνική ευημερία; Πρέπει να δούμε τον νόμο των συμμοριών να κυριαρχεί στους δρόμους για να καταλάβουμε τα αγαθά της θεσμισμένης έννομης τάξης;

Ζητείται λοιπόν εισαγγελέας που θα πράξει το καθήκον του, το οποίο είναι η εφαρμογή των νόμων. Να ελέγξει αν υπάρχουν οι σχέσεις κύκλων της ΕΛ.ΑΣ. με τη Χρυσή Αυγή, να επιβάλει την έννομη τάξη στους δρόμους.

Η χώρα δεν μπορεί να γίνει έρμαιο συμμοριών όποια «Ι.Χ. νομιμότητα» και αν επικαλούνται. Στην πολύπλευρη κρίση που ζούμε δεν πρέπει να προστεθεί και η εγκληματικότητα των μελανόψυχων.

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/8/12 23:49

    Το ειδες οτι ειναι έτσι και γίνονται οπως τα γράφεις με τα ιδια σου τα μάτια?

    Η κάποιος σου ειπε κάτι , κατι ακουσες κάπου κάτι.
    Δηλαδή θεωρητική φιλοσοφία κλπ κλπ κλπ.
    Αν οχι τραβα τότε το καζανάκι και αφησέ μας ησυχους κύριε ενοχλημένε "θεωρητικέ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/8/12 01:20

    Κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να καταλάβει ελληνικα μου φαίνεται......ο αρθρογράφος εδώ δεν παίρνει θέση για το αν γίνονται επιθέσεις απο μέλη της Χρυσής Αυγής η όχι...αλλα για το ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και ένας εισαγγελέας που να κάνει σωστά τη δουλειά του......αυτό το λεγόμενο κατά το σύνταγμα δικαίωμα του εισαγγελένα να επέμβει αυτεπάγγελτα σε μία υπόθεση για το κοινό καλο.....αν γινόταν πολλά πράγματα θα λειτουργούσαν σωστά σε αυτή τη χώρα. Τώρα όλοι ξέρουν ότι κανεις δεν τιμωρείται και καθένας κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.....ΤΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ..Η ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/12 02:36

    OI xrysh aygh Einai nomimo politiko koma epithesis ginonte apo anarxikous oxi apo patriotes oi x.a. dini trofima ston ksomo oi aloi ti kanoune????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/8/12 02:39

    oi anarxikoi katstrefoune tin periousia ton politon
    kai den ipologizoune tpt oute periousies oute anthropines zoes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/8/12 16:57

    Πως το κατάλαβες φίλε μου ότι αυτή η χώρα πάει με την μπάντα σαν τρελό φορτηγό? Θυμάσαι τι είπε κάποτε ο αήμνηστος Καραμανλής " Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο"!!!!!! Το θυμάσαι????? Οσο για τον θεσμό της δικαιοσύνης να σου θυμίσω ένα άλλο λεχθέν του ΓΑΠ. "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα" και ένα άλλο του Τσώρτσηλ "Ο κάθε λαός είναι άξιος των ηγετών του" όλα τα άλλα είναι "μακακίες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *