ροή ειδήσεων

Σε πλήρη εξέλιξη, με εντολή Σαμαρά, το αστυνομικό σχέδιο «Ξένιος Ζευς»

Δένδιας: «Ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος - Αθήνα σταματάει εδώ!»
Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, που απλώνεται από τον Έβρο μέχρι την Αθήνα, φέρει την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και αποσκοπεί στην «σφράγιση» των συνόρων και την απομάκρυνση λαθρομεταναστών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...
Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, είναι «να μην αφήσουμε να μπουν άλλοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα».

Με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Η επιχείρηση άρχισε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει, ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ, είπε χαρακτηριστικά. Οπως ανέφερε, κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.

Ως κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των παράνομων μεταναστών θα λειτουργήσουν αστυνομικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Θράκης, με τον υπουργό πάντως να καλεί την υπόλοιπη κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αστυνομίας «με αίσθημα βαθιάς φιλοπατρίας αντίστοιχο με τις τεράστιες προκλήσεις που η χώρα αντιμετωπίζει».

Ειδικά όσον αφορά στην πρωτεύουσα, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια και δεν θα είναι αποσπασματική, αλλά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και παράλληλα ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς.

Μάλιστα, ο υπουργός αναφέρθηκε σε έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών της γειτονιάς των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης. «Ο θεσμός αυτός» ανέφερε ο κ. Δένδιας, «θα λειτουργήσει με απόλυτη επίβλεψη, ώστε να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης της Κυψέλης, των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα να έχει αποκούμπι στην ανάγκη του, τον αστυνομικό της γειτονιάς».

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων θα υπάρξει μία σειρά από συμπληρωματικές δράσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στην πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αστυνομίας στη διατήρηση της νέας εικόνας που ευελπιστεί το υπουργείο ότι θα πάρει το κέντρο της Αθήνας.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ελληνική Αστυνομία και για την ελληνική κοινωνία, τόσο για την ομαλή εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» όσο και για την επιτυχία την οποία είχε η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά το γνωστό ειδεχθές έγκλημα στην Πάρο» κατέληξε ο υπουργός.

Η αστυνομική επιχείρηση

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, δυνάμεις της Αστυνομίας επιχείρησαν και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών. Η επιχείρηση μάλιστα συνεχίστηκε και την Κυριακή, στο Μοναστηράκι, την πλατεία Βάθης, το Πεδίον του Αρεως και την Ομόνοια.

Σύμφωνα με το οργανωτικό πλάνο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., 1.500 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της Ασφάλειας, δυνάμεις των ΜΑΤ και των τοπικών αστυνομικών τμημάτων έλαβαν μέρις και ερεύνησαν στέκια μεταναστών, σπίτια, διαμερίσματα, καταστήματα, ακόμη και εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Όσοι αλλοδαποί εντοπίζονταν να βρίσκονται παράνομα στη χώρα θα οδηγούνται στην Αμυγδαλέζα και στον ειδικό χώρο κράτησης, ενώ για όσους εκκρεμούν υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη θα ακολουθείται η νομική διαδικασία.

Την Παρασκευή, στις σχολές της Αστυνομίας στην Ξάνθη και την Κομοτηνή μεταφέρθηκαν περίπου 200 λαθρομετανάστες, προκειμένου να προωθηθούν στις πατρίδες τους.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη Θράκη, στο πλαίσιο του προγράμματος που εκπόνησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», που ξεκίνησε την Πέμπτη στον Έβρο με τη μετακίνηση 1.881 συνοριοφυλάκων για την απώθηση από την συνοριακή γραμμή παράνομων μεταναστών.

Την Παρασκευή και το Σάββατο στην περιοχή έφτασαν και δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στην περίπτωση που δημιουργηθούν εντάσεις.

Αξίζει να τονισθεί πως όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε το σχέδιο, αναφερόμενος μάλιστα και σε ενδεχόμενο κύμα μετανάστευσης από τη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως «1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Εβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Εβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Την ίδια ώρα, υπό το φόβο της μαζικής εισόδου προσφύγων από τη Συρία μέσω Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίτριχ, πιέζει την Τουρκία να συμβάλει, ώστε σταματήσει η παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Γερμανός υπουργός Eσωτερικών υποστηρίζει ότι η ΕΕ προσπαθεί «με όλες τις δυνάμεις να κλείσει τις διόδους» στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Ευρώπη, επειδή σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της Ελλάδας.

πηγή http://www.protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/8/12 22:01

    Καιρός ηταν να γίνει μιά σοβαρή και συντονισμένη κίνηση σε αυτό το θέμα.
    Αρκετά πιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/8/12 23:33

    Eδώ τί γίνεται;
    Πρέπει να ξεκινήσουν και εδώ διότι στα φανάρια οι Πακιστανοί σχεδόν όλοι πάντα στο καθαρίζουν με το ζόρι το τζάμι του αυτοκινήτου , επίσης όλοι μα όλοι κυκλοφορούν με ποδήλατα που όλα είναι κλεμένα.
    Σιγά σιγά θα προχωρίσουν σε πολλά άλλα πράγματα όπως κάνουν και στην Αθήνα και αλλού.

    Πρέπει να προλάβουμε και να τους μαζέψουνε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/8/12 09:14

    ΟΚ.....ΓΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΑΖΩΜΑ...ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ-ΕΒΡΟ.........Κ ΓΩ ΡΩΤΩ....ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ - ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΤΙΙΙΙΙΙΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ???? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/8/12 00:12

    Πρός τους δύο παραπάνω.

    Απο μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και στα νησιά.

    Δεν γίνεται τωρα λόγω τουριστικής περιόδου, και αλλων τεχνικών εποχικών δυσκολιών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *