ροή ειδήσεων

«Μπλακ άουτ» στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από γιατρούς και φαρμακοποιούς

Αντιμέτωποι με διακοπή τόσο των παροχών υγείας από τους γιατρούς, όσο και από τους φαρμακοποιούς θα είναι τις επόμενες μέρες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας...

των συσσωρευμένων χρεών του οργανισμού με τους συμβεβλημένους γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Συγκεκριμένα τοις μετρητοίς θα αγοράζουν από το Σεπτέμβριο τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού στη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών στις 25 Αυγούστου, το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα εισηγηθεί άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από τις 16 Αυγούστου και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας με απόφαση του συλλόγου τους, με αποτέλεσμα από την ημερομηνία αυτή να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, οι ασθενείς στην Κρήτη, την Εύβοια και τη Μαγνησία.
Τελεσίγραφο από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα να διακόψουν προειδοποιητικά για δύο εβδομάδες την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, ζητώντας την άμεση εξόφληση των οφειλομένων τους. Μόνον οι οφειλές από την έναρξη της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ τον Ιανουάριο του 2012 προς τους γιατρούς ανέρχονται σε 230 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν θα αναμένουν έως τις 20 Αυγούστου την πλήρη εξόφληση των οφειλών από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2012, ζητώντας επίσης γραπτή δέσμευση από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιότερων οφειλών.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρουν ότι θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε προειδοποιητική αναστολή της συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν και θα επανεξετάσουν το θέμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *