ροή ειδήσεων

Μεγάλα «ψάρια» στην απόχη του ΣΔΟΕ

Τρεις δισκέτες με λογαριασμούς, ονόματα και διευθύνσεις
Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, αγρότες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και αξιωματούχοι έχουν φυγαδεύσει από 100.000 έως και πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ... ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Τρεις δισκέτες-φωτιά με χιλιάδες ονόματα και διευθύνσεις πολιτών που έστειλαν, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», την τριετία 2009-2011 εμβάσματα πάω από 100.000 ευρώ ο καθένας και μέχρι 100.000.000 ευρώ, και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική τους δήλωση, έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών.

Η επιχείρηση εντοπισμού του «μαύρου χρήματος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το ΣΔΟΕ ήδη έχει καταρτίσει την πρώτη λίστα με 500 φορολογούμενους που φυγάδευσαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 2.000.000 ευρώ ο καθένας. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορολογούμενος με χαμηλό εισόδημα φυγάδευσε μέσα σε μία μέρα στο εξωτερικό 150.000.000 ευρώ και άλλος έστειλε έμβασμα ύψους 70.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών, αγροτών αλλά και στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Σε πρώτη φάση ο το ΣΔΟΕ θα «ξεσκονίσει» τους λογαριασμούς 200 φορολογούμενων, οι οποίοι θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και αναδρομικά από το 2000.

Υπάρχουν περιπτώσεις που «δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους», έλεγε στην εφημερίδα πηγή, αναφέροντας για παράδειγμα φορολογούμενο ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίζεται ως άνεργος στη εφορία και διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό 500.000 ευρώ. Άλλο κραυγαλέο κρούσμα με συνταξιούχο που λάμβανε την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, αλλά πέρσι έστειλε έμβασμα 150.000 ευρώ σε τράπεζα της Αυστραλίας.

πηγή http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/8/12 11:36

    Και λοιπόν? μην μου πείτε ότι θα τους κάνετε "ντα"!!! Θα κουκουλώσετε ως ήθισται έναντι αδράς αμοιβής τους επώνυμους και τα μεγάλα ψάρια και θα βγάλετε καμιά μαρίδα στην σέντρα. Αλλωστε οι πιό διεφθαρμένες υπηρεσίες κατά τον κύριο Ρακιτζή είναι η Εφορεία-ΣΔΟΕ και η Πολεοδομία. Εδώ σας δίνονται επώνυμες καταγγελίες και τις κουκουλώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/8/12 17:02

    Τώρα γελάμε, τα ίδια έλεγε και ο Βενιζέλος στην βουλή αλλά τα έκανε μόκο τελικά. Ε ρε μάσα που θα πέσει για να μην βγουν τα ονόματα, και μεγαλύτερη μάσα να "εξαφανιστούν" κάποια άλλα από την λίστα....... Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *