ροή ειδήσεων

Visa Europe: Αύξηση 10,99% στην τουριστική καταναλωτική δαπάνη

Αύξηση κατά 10,99% σημείωσε η καταναλωτική δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2012 σε έξι χώρες της Μεσογείου, αγγίζοντας τα...
8,39 δισ. ευρώ από 7,5 δισ. την αντίστοιχη περίοδο το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία συναλλαγών της Visa Europe. Τα στοιχεία αφορούν τις Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Visa Europe, η Γαλλία παρέμεινε στην πρώτη θέση ως η χώρα με την υψηλότερη δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού, με 2,81 δισ. ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2012, σχεδόν δεκαπλάσια από αυτή που σημειώθηκε στην Ελλάδα για την ίδια περίοδο (241 εκατ. ευρώ). Η Πορτογαλία επωφελήθηκε από τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σε δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού, η οποία από τα 410 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2011 ανήλθε σε 475 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο του 2012 (αύξηση 15,74%).

Ο δείκτης τουριστικής δαπάνης της Visa Europe για την περιοχή της Μεσογείου καταδεικνύει ότι οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησαν την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες που καταγράφουν την υψηλότερη δαπάνη στις έξι υπό εξέταση μεσογειακές χώρες. Οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησαν 1,3 δισ. ευρώ στις έξι χώρες της Μεσογείου την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2012, ενώ δεύτεροι ακολούθησαν οι επισκέπτες από τη Γαλλία (880 εκατ. ευρώ) και τρίτοι αυτοί από τις ΗΠΑ (631 εκατ. ευρώ). Οι Ρώσοι επισκέπτες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην καταναλωτική δαπάνη για τη συγκεκριμένη περίοδο (Ιαν.-Απρ.), από 394 εκατ. το 2011 στα 524 εκατ. ευρώ το 2012, δηλαδή ετήσια αύξηση της τάξης του 33%.

touristpress.net

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *